Iværksættere i Solrød – Hvilken virksomhedstype skal du vælge?

15. juli 2019At oprette en virksomhed er naturligvis ikke noget, man ”bare” gør. Det er mange elementer, der skal tænkes igennem og valg der skal træffes. At gå fra idé til virke kræver en god og udførlig

forretningsplan, et økonomisk overblik og realistiske bugetter, der skal vælges en bogføringsløsning og der skal lægges en masse arbejde i at undersøge, hvordan ens produkt finder vej til målgruppen. Her guider vi igennem en af de centrale punkter på iværksætter-dagsorden: de forskellige selskabsformer, du skal tage vælge imellem, når du er klar til at stifte din virksomhed.
En af de helt grundlæggende valg der skal træffes, når iværksætteridé skal blive til virkelighed er hvilken selskabsform, man vil oprette virksomhed i. Her gennemgås de forskellige virksomhedstyper samt de fordele og ulemper, de hver især har:

Danmarks nummer ét: Anpartsselskab (også kaldet ApS)
Et anpartsselskab er den mest populære selskabsform i Danmark. En af hovedårsagerne til dette er, at man ikke hæfter personligt, hvis virksomheden går konkurs. Man kan med andre ord højst miste de penge, man har skudt ind i virksomheden, men eventuelle kreditorer kan ikke kræve kompensation fra din personlige formue. Desuden har man ved denne selskabsform lov til at spare penge op i selskabet, udskyde beskatning og dermed investere pengene i fremtidig vækst. Dog skal man kunne skyde penge i for at kunne oprette ApS, da det kræver, man kan stille med 40.000 kroner i selskabskapital.

Opret virksomhed som interessentskab (I/S) for flere ejere
Hvis der skal være mere end én ejer af virksomheden, og de ikke kan rejse 40.000 kroner til at oprette et anpartsselskab, kan man i stedet overveje at stifte et interessentskab. Her er der nemlig ingen krav til kapital, og man har mulighed for på sigt skattefrit at ændre til ApS.
Ulempen ved et interessentskab er, at ejerne har ubegrænset hæftelse, og det betyder, at man hæfter personligt for firmaets gæld med sin private formue, herunder sin bolig og bil.

Enkeltmandsvirksomhed / Personlig virksomhed
En enkeltmandsvirksomhed har selvsagt kun én ejer. Den er et godt valg til at starte sin virksomhed på, så man kan registrere sig med CVR-nummer og komme i gang med forretningen. En af fordelene ved denne selskabsform er, at man slipper for at skulle sende årsrapport til Erhvervsstyrelsen, og dermed kan nøjes med at holde almindeligt bogføringsregnskab over virksomhedens indtægter og udgifter.
Der sættes ingen krav til startkapital, men ligesom ved Interessentskaber, hæfter man personligt med egen formue. Ligeledes er der mulighed for at skifte skattefrit til anpartsselskab, når man har økonomien til det.

Få hjælp hos Erhvervscentret
Iværksættere i Solrød og Greve Kommune har gode muligheder for at komme godt fra start med deres iværksætterdrømme gennem Erhvervscentret. Her afholdes informationsaftner, kurser og der tilbydes gratis vejledning til kommunens borgere, der har en iværksætter i maven. Erhvervscentret udbyder desuden en iværksætteruddannelse, hvor formålet er, at kursisterne får sat fart i forretningsudviklingen og lærer om iværksætteri.

Læs her iværksætterens 8 konkrete råd til dig, der drømmer om at gå fra drøm til handling – og bliv godt klædt på til at kaste dig ud i iværksættereventyret.

ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online