Sådan laver du den bedste kop kaffe

15. juli 2019


Danmark er den tredje mest kaffedrikkende nation i verden, og selvom det er svært at finde et dyrere sted på planeten at købe kaffe to-go, så betyder god kaffe og hele kaffeoplevelsen meget for danskerne. For ’kaffe er ikke bare kaffe’ – det er en smagsoplevelse og vi sætter en ære i at servere en god kop sort kærlighed for vores gæster. Selvom særligt sjællænderne er glade for at købe to go-kaffe fra baristaen der ved, hvordan mælken skal skummes i bedste kaffekunststil, så er danskerne i højere grad begyndt at investere i kaffe - og espressomaskiner til hjemmet, der tager kaffeoplevelsen op på næste niveau.

Danskerne køber i stigende grad økologisk kaffe og bønner til selvmaling. Det er ikke længere usædvanligt at se kaffemaskiner, espressomaskiner, kaffekværne og mælkeskummere i de da danske hjem. Udstyret er vigtigt, men en god maskine kan ikke forvandle dårlige kaffebønner til god kaffe, og derfor er danskerne meget bevidste og selektive omkring, hvilke kaffebønner de putter i indkøbskurven. Og vi betaler i dag gerne dét ekstra for kvalitetsbønner og en god kaffemaskine.

For kaffeentusiasten er kaffe lidt som religion: Man sværger til en bestemt slags: Den klassiske kenyanske, den colombianske fra Andesbjergene, Brasiliens bedste, Oaxa-kaffe fra Mexico eller de velkendte bønner fra kaffens hjemland, Etiopien. Mulighederne er mange og det er en smagssag, hvad man forbinder med god kaffe. Men uanset hvilken slags, man foretrækker, er der gode råd at hente, så man får allermest ud af brygningen af de koffein-stærke bønner.

Kaffebryggerens ABCS
magen af din ny bryggede kaffe afhænger af temperaturen på vandet, hvordan bønnerne bliver opbevaret og tætheden i kaffefilteret. Bruger du en kaffemaskine, er det vigtigt, du husker at afkalke den jævnligt, da kalk hurtigt får indvirkning på smagen. Bruger du en stempelkande, skal du ikke hælde kogende vand ned over kaffen, men vente til temperaturen er faldet til mellem 92-96 grader. Og så skal det ikke stå længere end 4-6 minutter, før du hælder op. Kaffe mister smag over tid, derfor er det vigtigt altid at opbevare det i en lufttæt pose og brug det inden for højest to uger. Papirfiltret i kaffemaskinen kan også afgive smag, derfor foretrækker nogle af anvende guldfilter, der ikke suger olien fra bønnerne.Vil du gerne lære flere gode tips og tricks? Her kan du læse mere om, hvordan du laver den bedste kaffe.

Det vidste du ikke om kaffe
Dyre dråber: Verdens dyreste kaffe stammer fra sorten Geisha, der bliver solgt til over 11.000 danske kroner per kilo! Bønnen hedder Elida Geisha Green Tip og skulle eftersigende både smage af jasmin, mango, fersken og papya – med en eftersmag af bergamot. Kaffen er selvsagt meget eksklusiv og der produceres kun omkring 45 kilo af den årligt. Den er fra Lamastus Family Estate.Kaffe påvirker dit humør: Alle ved, der er koffein i kaffe, men vidste du, at koffeinen frigiver glædesstoffet dopamin i hjernen, der påvirker dit humør positivt? Altså er det bare med at drikke kaffe for at få humøret i top.Kaffe er godt for hukommelsen: Studier viser, at kaffe formegentligt forbedrer hukommelsen, hvis man drikker to kopper om dagen. Her kan du læse flere fun facts om kaffens virkning.







ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrev



solrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online