Lokallisten GRUNDEJERNE skifter navn.

16. april 2018

En enig generalforsamling har 27. marts besluttet, at lokallisten skal ha'''' nyt navn

Lokallisten ?Grundejerne? udspringer af foreningen ?Lavere ejendomsskat i Solrød?, som er stiftet af Eilif Nørgaard og Asger Lauenborg. Ved kommunalvalget i 2013 overraskede listen alt og alle, ved at blive valgt ind i byrådet, med næsten 10% af stemmerne, hvilket gav dem 2 mandater i byrådet. Det var en stor opstand mod de stigende ejendomsskatter og især den uretfærdige ?grundskyld?, kombineret med en markant og karismatisk formand i Eilif Nørgaard, som var baggrunden for den store opbakning.

Selvom det, mod alle odds, er lykkes for listens to byrådsmedlemmer, Eilif Nørgaard og Jan Færch, at finde flertal til at reducere grundskylden fra 21,17 til 20,95, er opbakningen i dag, ikke så stor som i 2013. Det måtte lokallisten sande ved valget i 2017, hvor listen mistede begge mandater og, ved første øjekast, var færdige i lokalpolitik. Det viste sig dog, ved fintælling, at Jan Færch alligevel havde nok stemmer til, at beholde sit mandat.

?I Grundejerne har vi analyseret resultatet og sammenholdt det med de kommentarer vi har fået fra Solrøds borgere under valgkampen. Det giver anledning til at foretage nogle justeringer. Vi vil derfor ikke længere fokusere så ensidigt på grundskyld, idet vi ikke længere tror på, at der er behov for et enkeltsagsparti i Solrød.? Siger listens formand, Jan Færch og fortsætter ?En enig generalforsamling har besluttet, at ændre fokus fra en enkelt sag til en bredere profil, hvor vi også har markante holdninger til unge, ældrevelfærd og lokalsamfund. Men vi har stadig en borgerlig liberal grundholdning og vi vil stadig insistere på, at det er borgernes penge, som skal behandles med største respekt.?

Det nye navn er Lokallisten Solrød. Du kan læse mere om lokallisten her: http://ditsolrød.dk


Flere artikler

Årets bedste nyhed – Cirkus Baldoni kører atter på de danske landeveje og vi glæder os

13-05-2021
20. års jubilæums show. Det for vildt! Cirkus Baldoni gæster traditionen tro Jersie Strand, Havdrup og Mosede Fort. Den 26/5 kl. 17.00 gæster de Jersie Strand, teltet rejses på Parkvej, overfor Aldi. Den 27/5 kl. 17.00 gæster de Havdrup, teltet rejses ved Hallen. Den 5+6/6 begge dage kl. 15.00 gæster de Mosede Fort, Teltet rejses på Mosede Strandvej 87.

Luksuspølser, Champagne og Grassolin i Solrød Center

13-05-2021
Grassolin spiller bonderøven ud af bukserne, når de leverer Gasolins sange i råsvingende ‘folk-udgaver´ lørdag 26. juni kl. 11–14 i Solrød Center.

Superhelte på stribe

13-05-2021
Jeg indrømmer det – jeg æder alt der har med superhelte at gøre råt. Jeg ELSKER det. Om det er Marvel, DC eller et tredje mere ukendt univers, er jeg solgt.

Bliv fantasy-forfatter med UngSolrød

10-05-2021
Bliver du også draget af de fantastiske verdener og karakterer i tidens fantasy, både i bøger og tv-serier? På holdet fantasyforfatter hjælper vi hinanden med at skrive fantastisk, designe karakterer og udvikle det der hedder plot.

Ny interviewbog om spædbarnsdød

10-05-2021
I min bog, ´Da mit barn fløj til Himmels´, har jeg interviewet 20 forældre, om tabet af deres barn under graviditeten, i forbindelse med fødslen eller umiddelbart efter fødslen. De fortæller hver deres personlige historie, med vægt på det, der har gjort mest indtryk på dem.

Livet med en alkoholisk far - og sorgen ved tabet

10-05-2021
Marie Brixtofte fortæller om, hvordan det var at vokse op med en far, der drikker.

Nu kan du komme i kulturhuset igen

10-05-2021
Vi åbner nemlig for selvbetjening mellem 08-10. Du skal fortsat vise Coronapas.

SUPER GODT ARBEJDE AF VORES SKOLER

06-05-2021
Det går godt på Solrød kommunes 3 folkeskoler – Havdrup skole, Uglegårdsskolen og Munkekærskolen.

2020 HAR VÆRET ET GODT ÅR

06-05-2021
2020 har været endnu et godt år for Solrød Kommune, hvor der trods coronapandemien har været fokus på fremgang og vækst.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online