Hesten som coach for Team Solrød

17. oktober 2012

Onsdag den 10. oktober holdt Team Solrød medlemsarrangement på Kumlegaard Kursuscenter lidt uden for Roskilde. Her blev deltagerne præsenteret for "The art of Leadership", hvor centrets heste assisterer som coach på udviklings- og lederkurser.

På Kumlegaarden tilbyder ægteparret Anne og Jørgen Kühnell bl.a. udviklings- og lederkurser, hvor hesten spiller en central rolle i forhold til afkodning af kropssprog, adfærd og handlekraft. Heste er meget intuitive, og deres reaktion eller mangel på samme i interaktionen med mennesker kan fungere som en god pejling af hvordan man udtrykker sig både kropsligt og verbalt. Som en enkel demonstration af dette princip fik flere af deltagerne lov til at prøve en øvelse, hvor de med kropslig autoritet og viljefasthed skulle forsøge at drive tre heste samlet rundt i ridestalden – noget, der viste sig ikke at være helt lige til.

Allerførst skulle deltagerne tavst studere de tre heste, mens de gik omkring i ridehuset. Efter nogle minutter havde man fået et indtryk af, om en hest i flokken var kontaktsøgende, legesyg, rolig, bestemmende m.v. Derefter blev hver deltager bedt om at vælge, hvilken hest man følte sig mest tiltrukket af – og overveje, om valget udtrykker noget om en selv som leder eller medarbejder…

Forud for prøvelserne i ridestalden holdt Anne Kühnell et oplæg omkring "The art of Leadership", og fortalte herunder hvordan og hvorfor heste fungerer så godt i forbindelse med udviklings- og lederkurser. Og som afslutning blev der trakteret med grillet oksehøjreb og lækkert tilbehør - til de over 40 deltageres udelte tilfredshed.

Arrangementet var kommet i stand via Team Solrøds kasserer, filialdirektør i Danske Bank Erik Vejlebo, der glædede sig over arrangementet. "Jeg har kendt Anne og Jørgen Kühnell igennem nogle år, og de er altid garanter for gode og inspirerende arrangementer." Heri var formand og Borgmester Niels Hörup enig, og kunne samtidig glæde sig over det flotte deltagerantal. "Mere end 40 deltagere vidner om, at medlemmerne værdsætter arrangementer afholdt i Team Solrød, og det er samtidig herligt at se, hvorledes kendskabet til hinanden og dialogen mellem medlemmerne bliver bedre og bedre."

Næste arrangement er torsdag den 1. november hos firmaet Villa Watt i House of Dreams. Her vil direktør Birger Hauge fra Villa Watt fortælle om arbejdet med at udvikle verdens mest intelligente energiforsyning, samt om hvorledes Team Rynkeby har udviklet sig fra et lille firmahold til et højtprofileret velgørenhedsprojekt.


Flere artikler

Udstilling: Gå på opdagelse i Birkeboslottet

21-10-2021
Oplev huskunstnerprojektet Birkeboslottet fra Birkebo Børnehave, og gå på opdagelse i slottets mange rum.

Intelligent og menneskelig roman - Anna Hopes 'Forventning'

21-10-2021
Britiske Anna Hopes ''Forventning'' blev en umiddelbar succes i hjem- og udland - og nu er den kommet på dansk!

Højtlæsning i efterårsferien for 7-12 årige

21-10-2021
Efteråret er vådt og kedeligt, men det skal ikke stoppe sjov og balladen i efterårsferien, fordi det er nemlig PERFEKT læsevejr! Få inspiration til familiens næste fælles læseeventyr her!

Froms Ballader – musikalsk viseforedrag

21-10-2021
Igennem 40 år forkælede Ida og Bent From publikum med deres tekster og melodier. Hvem husker ikke Pensionistvisen, To lys på et bord og Ta me ud å fisk.

Cabaret-portrættet med Jeppe Aakjær sange

21-10-2021
Vi skal opleve det kunstneriske hold Allan Høier som sanger og fortæller og Erik Axel Wessberg som guitarist i Bo Skødebjergs instruktion. De fremfører Aakjærs sange smukt, ukunstlet og ligefremt – nogle som solosang og nogle som fællessang.

Hjælp - spillet tager mit barn

18-10-2021
Er du som forældre nervøs for spillenes greb i børnene og savner du hjælp til at skabe gode spilvaner for dit barn?

Møde om kystsikringen

18-10-2021
Årets møde for Solrød Strands Grundejerforenings vejlaugskontaktpersoner og andre interesserede afholdes torsdag den 18. november kl. 19.30 i Aktivitets- og Frivilligcenterets store sal, Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand.

Den islamiske Jesus

18-10-2021
I sidste uge havde vi besøg af sognepræst Michael Rønne Rasmussen, der gav os foredraget: "Den islamiske Jesus".

Så du også "Kurs mod fjerne kyster" på tv?

18-10-2021
Om Mikkel Beha Erichsen og hans familie, der har sejlet det meste af verden rundt med båden Havana. Nu indbyder vi til foredrag med Emil Erichsen søndag den 7. november kl. 14-16 i Jersie Sognehus, Birkevænget 40.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online