EM-medaljer hjem til Solrød

Solrød Sport Stacking Klub SSSK har været til EM i Cambridge, og er vendt hjem med metal i kufferten

Fællesskab, sjov, spænding, venskab, hygge, fart. Mange positive ord kan sættes på de oplevelser, som seks medlemmer af Solrød Sport Stacking Klub havde i det netop overståede Europamesterskab i den engelske by Cambridge. Sport Stacking er en sport, hvor det handler om at stable kopper i bestemte sekvenser hurtigst muligt. Og dér er Solrøds stackere altså i den europæiske elite. 160 stackere fra 11 lande var samlet, og Solrød tog flere medaljer og europamestertitler med hjem. Særlig stolt er klubbens træner, Simon Rueskov Schleicher, over, at danskerne var bemærkelsesværdigt dygtige til at stacke korrekt. Det viste sig afgørende i flere dyster mod de hurtige spanske og engelske konkurrenter. Og med de rød-hvide briller på, så var det et smukt syn, idet alle podiets tre pladser blev betrådt af lutter danske par, da forældre/barn-doublerne var afgjort.

Modstanden i år var hård især for Valdemar Sadowa Vedtofte, men alligevel lykkedes det at få en sølvmedalje i 12U holdkonkurrencen (timed relay). Og seniormedlem Vivi Rueskov Lassen måtte også sande at hendes division (55-64 årige) er domineret af mere erfarne schweizere og tyskere. Men sammen med to andre Solrød-stackere og to fra København tilkæmpede Vivi sig en tredjeplads i holdkonkurrencen for 35+.

Det var dog ikke alt, der handlede om fart og medaljer. Sporten handler meget om rummelighed og fællesskab: muligheden for at være den, du er, og samtidig udmærke dig i det, du godt kan lide. Og ikke mindst: muligheden for at have det sjovt, også når det hele ikke går, som det skal. Når kopperne "danser" og hænderne ryster. Der er opbakning og high-fives til alle. Respekt og venlighed. Et Europamesterskab som dette er med til at knytte venskaber på tværs af alder, køn og nationalitet.

Hvis man spørger Solrøds 5-dobbelte europamester Julie Skriver Carlsen på 10 år, hvad der var bedst ved turen til Cambridge, så svarer hun: "Alle var bare så megasøde! Og selvom vi var mange mennesker sammen, så var det rigtig rart."

Næste år går EM-turen til Tyskland. Inden da skal der trænes i den lille klub i Solrød. Vil du møde klubbens medlemmer og lære Sport Stacking, kan klubben kontaktes på solrod.stacking@gmail.com. Alle kan være med, og træningen foregår mandage og onsdage i Aktivitets-og Frivilligcenter Solrød kl. 16:15-17:45.ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online