Hackere træner borgere i digitalt selvforsvarDe færreste børn, unge eller ældre borgere færdes sikkert i cyberspace, selvom livet leves digitalt fra vugge til grav.

Men nu er der godt nyt for Solrøds cybersikkerhed.

En dansk virksomhed af hackere åbner dørene på byens gådegade for alle borgere, der ønsker at forstå og tackle trusler som grooming og identitetstyveri. 

Hackerne kalder sig ’cyber defensive guardians’ og ledes af Cyber Allan, hvis rigtige navn er redaktionen bekendt:

"Problemet er, at sikkerheden ikke er fulgt med udviklingen. De fleste husker den lokale betjent, der lærte os at køre sikkert på cykel. I cyberspace vælter vi rundt med 1-2-3-passwords og hovedløse klik. Også selvom vi surfer mere, end vi cykler. Nu får Solrød et borgercenter for cybersikkerhed, hvor alle kan komme forbi med store som små cyberproblemer" 

Gennem en række workshops, undervisningsmaterialer og interaktive læringssessioner vil virksomheden udstyre kommunens borgere med værktøjer til at forsvare sig selv mod forskellige former for onlinetrusler.

Kurserne i cybersikkerhed lanceres 22. juni, hvor borgmester for Solrød kommune, Emil Blücher (LA), indvier tilbuddene for alle interesserede.Fakta
- Defensive Group er navnet på virksomheden bag ’cyber defensive guardians’. Cyber Allan er direktør og talsperson for Defensive Group.
- Virksomheden består af såkaldte ’white hats’, der betegner den type hackere, som hjælper organisationer med at finde sikkerhedsbrister i IT-systemer.
- Undervist ministerier og det danske politi blandt andre
- Defensive Group har adresse i Solrød, hvor kurserne i digitalt selvforsvar udbydes.
- Et kursus koster 350 kr. pr. person
- Kurserne er særligt til forældre og ældre borgere, men vil på sigt tilbydes flere borgere som børn og unge.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online