Skift hjemmets slidte gulve ud

Er gulvene i hjemmet slidte eller udpinte?Er gulvene i hjemmet slidte eller udpinte? Det første vil ofte være tilfældet ved gamle trægulve, der ikke har fået nogen beskyttende forsegling, fx polish. Hvis gulvet ikke er blevet oliebehandlet i årevis, vil brædderne sikkert heller ikke være i fin stand længere. Måske har du held med at shine et trægulv op ved at få gulvafslibning foretaget, hvor det øverste af brædderne fjernes. Måske er det ikke nok.

Linoleumsgulve udpiner mange uden at tænke over det
Nu er det ikke kun trægulve, der forgår med tiden grundet manglende pleje og forsegling. Det gør alle gulve i et eller andet omfang – ofte tænker folk ikke over, at det, de gør, beskadiger deres gulv.
Fx har linoleumsgulve en tendens til at blive udpinte af, at du lader vand hvile på gulvets overflade i for lang tid. Dette vil nemlig føre til, at gulvets beskyttende indhold af linolie bliver presset op til overfladen, mens vandet trænger ned, fordi vand har større massefylde end olie. Når du så kører en moppe over gulvet under rengøring, hiver du linolien med dig. Derved bliver gulvet udsat for snavs.

Vinyl er godt til vådrum
Nå, men lad os sige, at du ikke kan redde det gulv, du har i et rum. Hvad skal erstatningen så være? Ønsker du noget blødt at gå rundt på, der ikke kræver andet vedligehold end jævnlig rengøring, så kan du vælge vinylgulve. Det fede ved vinylgulve er, at de også egner sig til vådrum, fordi de har en lukket overflade, vand og skidt ikke kan trænge ned i. Andre gulve til badeværelser mv. findes også.

Ønsker du en ru overflade?
Fx kan du også overveje et gulv i polyuretan, der besidder mange af de samme egenskaber, gulve af vinyl har. Du kan også få gulve med et øvre lag af microcement – disse gulve har en ru overflade,

så det skal du lige være opmærksom på. Dog er det på ingen måde at sammenligne med at gå barfodet over en gårdsplads – overfladen vil stadigvæk være nogenlunde jævn. Meget andet kan også gå an.

Vil du låne til nyt gulv?
Hvordan får du råd til nyt gulv? Du kunne selvfølgelig finde lån, fx på https://www.mybanker.dk/, men overvej alternativer til lån før det. Lån altid med omtanke, og lån aldrig mere, end du kan betale tilbage. Kig altid på ÅOP – årlige omkostninger i procent – når du sammenligner lån med hinanden.ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online