Få hjælp til at forebygge indbrud i dit nabolagNu kan du bestille et oplæg til dit nabolag, hvor du og dine naboer får gode råd om, hvordan I bedst muligt forebygger indbrud.
I samarbejde med Bo Trygt og Midt- og Vestsjællands Politi lancerer Solrød Kommune nu et nyt tiltag, som sætter ekstra fokus på forebyggelse af indbrud.

Det betyder, at du nu kan gå sammen med andre i dit nærområde og få et gratis oplæg om indbrudsforebyggelse. På oplægget vil der være information om, hvordan det bedst er muligt at forebygge indbrud lige netop der, hvor du bor.

Sådan gør du
For at bestille et oplæg, skal du gå sammen med dit nabolag og henvend dig til Solrød Kommune, når du/I har samlet to-tre veje i dit nabolag. Der skal gerne være minimum 20-25 beboere, som ønsker et oplæg, så I er rimelig bredt repræsenteret. 

Du bestiller oplægget ved at kontakte enten Bo Juul Andersen, SSP-konsulent i Solrød Kommune på mail bja@solrod.dk eller tlf. 40415234 eller Peter Riddervold, politiassistent på mail PRI002@politi.dk

Fakta: Husk de 5 indbrudsråd:
Det Kriminalpræventive har følgende 5 gode råd til at forebygge indbrud:

Bliv nabohjælper
Godt naboskab og et opmærksomt blik for, hvad der foregår i nabolaget, gør kvarteret mindre attraktivt for indbrudstyve – og dermed tryggere for dig. Hils på dem, du møder, og fortæl naboer, hvis du aner uråd. Og ved at bruge Nabohjælp aktivt kan samarbejdet mod indbrud blive mere effektivt

Tænd lys udenfor din grund og klip hækken
Skab god belysning udenfor huset. Lys med sensor øger chancen for, at tyven bliver set af naboerne, og forstyrres i sit arbejde. Undgå høje træer, hække og mørke gemmesteder omkring dit hjem. Dermed bliver det sværere for tyven at komme uset ind i huset.

Gør døre og vinduer svære at bryde op
Gør det svært for tyven at bryde ind i dit hjem. Brug gode, solide låse, døre og sikrede vinduer. To låse på hoveddøren gør det mere end dobbelt så besværligt for tyven at bryde ind. Og sørg for at låse værktøj og haveredskaber inde i skur eller garage, så det ikke kan bruges til at bryde ind i huset med.

Undgå at købe tyvekoster – brug sikre betalingsformer
Hvis ingen købte tyvekoster, var der INGEN indbrud. Du er med andre ord med til at nedbringe antallet af indbrud, hvis du undgår at købe stjålne varer. Brug altid MobilePay, eller kig efter Nem ID hos sælger, når du køber brugt. Begge betalingsformer er knyttet til cpr-nummer, som kan spores tilbage til sælger, og det ønsker kriminelle ikke.

Ring 1-1-4, hvis du har mistanke om indbrud
Politiet kan opklare flere indbrud med din medvirken. Hvis du ser personer med en mistænkelig adfærd i dit nabolag, eller hvis du har haft indbrud, så ring 1-1-4. Dine oplysninger kan være afgørende for politiets opklaring, og selv mindre detaljer kan være vigtige.

Fakta
Solrød Kommune er en tryg kommune at leve og bo i, og det skal den fortsætte med at være. Derfor har Solrød Kommune, Midt- og Vestsjællands Politi og Bo Trygt indgået et partnerskab, der har som mål at nedbringe antallet af indbrud i og øge trygheden i Solrød Kommune. I fællesskab vil vi arbejde for at Solrød Kommune bliver et endnu tryggere sted at leve og bo.

Flere gode rådKilde: Solrød Kommune
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online