Uglegårdskolen får 4.800 kr. fra skolemælkslegatet til at stable kopper

Pressemeddelelse fra Mejeriernes Skolemælksordning den 1. december 2022


39 skoler fik penge fra Mejeriernes Skolemælkslegat, så elever rundt om i landet kan realisere projekter som biavl, vinterbadning med mobilsauna, en bod med sund mad og labyrintkasser til mælkelågsspil.


Med en donation på 4.800 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat kan 2.d få kopper, tidtagere og træning i at stable kopper – en sport, som styrker motorik og koncentration.
Kan det være en sport at stable kopper? Ja! Det ved man på Uglegårdskolen i Solrød Strand, hvor en elev i 2.d er europamester i såkaldt cup stacking. Det har ført til, at skolen søgte om og fik 4.800 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat til at købe kopper og tidtagere til børnene i 2.d.

”Vi har en af landets tre klubber, der dyrker cup stacking. Sporten forbedrer hånd-øje-koordination, koncentrationsevne og bevægelse og giver et godt fællesskab ved at være en fællesaktivitet. Med i ansøgningen er også indregnet et lille beløb til, at en træner kan komme ud på skolen og instruere i at stable kopper,” skrev Mia Vedtofte, mor til europamesteren og medlem af forældrerådet, i sin ansøgning til Mejeriernes Skolemælkslegat.

Giver oplevelser og viden
Mejeriernes Skolemælksordning står bag legatet. Det skal fremme sundhed, bevægelse og fællesskab på landets skoler og uddeles to gange årligt, om foråret og efteråret. Til den seneste uddeling af legater i november var der 794 ansøgninger.

”Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for rigtig mange elever. De 39 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre til, at man søger på ny, når vi igen uddeler legatmidler til foråret,” siger Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Forældre donerede 82.000 kr.
Skolemælkslegatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skolen er med i Mejeriernes Skolemælksordning. Ved denne uddeling blev der doneret beløb fra 1.000 kr. til maksimumbeløbet på 5.000 kr. fra en pulje på 182.000 kr.
Heraf kommer 82.000 kr. fra forældre, der ved ændringer af deres abonnementer på skolemælk besluttede at donere deres tilgodehavender til Skolemælkslegatet.
”Det er meget generøst og en fantastisk gestus, som har betydet, at vi kunne imødekomme flere ansøgninger fra skoler end vanligt,” siger Jan Hermansen.

Som eksempel herpå nævner han et ’særlegat’ til skolemælk til 40 ukrainske elever i alderen 5-15 år på Langelinieskolen i København.

Næste uddeling af Skolemælkslegatet sker i foråret 2023.
Læs mere om Mejeriernes Skolemælkslegat her 

Fakta om Skolemælkslegatet
  • Skolemælkslegatet uddeles to gange årligt – i foråret og efteråret – fra en pulje på i alt 200.000 kr.
  • Dertil kommer forældredonationer i løbet af året.
  • Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skolen er med i skolemælksordningen, hvis skolen er en af de cirka 1.300 skoler, som er med i Mejeriernes Skolemælksordning.
  • Hver dag leverer skolemælksordningen frisk, kold mælk til omkring 85.000 børn.

ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online