Husk at prioritere medarbejdertrivsel

Dine medarbejdere spiller en afgørende rolle. Det er derfor vigtigt, at du prioriterer deres trivsel. Sørg for et godt fællesskab. Skab tryghed for allePå en hver arbejdsplads vil der være mange små og store opgaver at tage sig af i løbet af dagen.
Nogle steder går det naturligvis hurtigere end andre. Men de fleste steder vil der være særligt fokus på at få arbejdet klaret. Det er helt naturligt, for uden sådan et fokus ville arbejdsprocessen gå i stå. Det betyder bare ikke, at det er det eneste, der skal betyde noget på en arbejdsplads. For bag hver en opgave står en medarbejder, der er nødt til at klare arbejdet.

Og derfor spiller dine medarbejdere også en afgørende rolle. Det er derfor vigtigt, at du prioriterer deres trivsel.

Sørg for et godt fællesskab
Hvis mennesker skal trives på et hvilket som helst sted, så er det vigtigt, at de har en følelse af at høre til. Det betyder ikke nødvendigvis, at alle skal være bedste venner. Det betyder heller ikke, at man nødvendigvis bruger ens fritid på hinanden. Men fællesskabet er vigtigt. Hvis fællesskabet halter på din arbejdsplads, så kunne det meget vel betale sig at styrke det.

Du kan blandt andet overveje at sende dine medarbejdere på teambuilding på Sjælland. Her kan de blive rystet sammen ved at få nogle gode oplevelser sammen. Det kan tilmed give dem mulighed for at blive klogere på sig selv og hinanden. På den måde kan de vende tilbage til arbejdet med fornyet indsigt og viden, som kan komme jer alle til gode.

Skab tryghed for alle
Det er derudover vigtigt, at dine medarbejdere føler sig trygge på deres arbejdsplads. De skal vide, at der er plads til forskellighed.

Sørg for, at folk behandler hinanden med respekt. Du kan ikke forvente, at alle medarbejdere har det lige godt med hinanden. Men ingen skal have en oplevelse af ikke at blive respekteret.
Her er det vigtigt, at ledelsen har en nultolerance over for krænkende adfærd.

Samtidig skal du huske, at alle mennesker vil opleve udfordringer i løbet af livet. Hvad end disse udfordringer opstår på arbejdspladsen eller i det private, så skal du imødekomme de medarbejdere, der ikke trives. Selv de bedste medarbejdere kan opleve at stå i en situation, de ikke selv kan håndtere. Her vil en god HR-ansvarlig kunne hjælpe medarbejderne videre.

Giv plads til sjov og hygge indimellem
Selvom der kan være meget at klare i hverdagen, så skal der også være plads til at have det godt sammen. Hverdagen behøver ikke kun at være seriøst. Når der også er plads til sjov, vil dine medarbejdere have det meget bedre på arbejdspladsen.

Sandheden er, at glade medarbejdere vil føle mere overskud og velvilje, når de møder på arbejde. Et godt socialt miljø på arbejdspladsen kan give dine medarbejdere mere mod på at tackle de mere krævende dele af deres arbejde.

Du kan være med til at styrke det sociale miljø på arbejdspladsen ved at invitere til det. Det kan du blandt andet ved hjælp af firmaarrangementer som julefrokost eller sommerfest. Du kan også invitere til mindre pauser i hverdagen, hvor I alle kan bløde op.
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online