Har vi mistet tilliden til hinanden?

Filminstruktør Annette K Olesen tager med moderator Lotte Hansen på tillidsturné for at finde svarTilliden i samfundet er svækket. På baggrund af en ny måling er tillid blevet en central del af diskussionen i valgkampagnen lige nu. Annette K Olesens nye film ’Ingen kender dagen’ handler om netop tillid. Sammen med Lotte Hansen tager hun på danmarksturné med en række markante personligheder for at debattere, hvorfor det er så vigtigt, at vi får øjnene op for tilliden.

Vi befinder os i en tillidskrise. En ny måling fra Voxmeter viser, at 44,7% af danskerne har mistet tillid til vores retssystem, vores politikere og vores offentlige administration de seneste år. Flere eksperter kalder det bekymrende, og søndag aften åbnede DR1 den første statsministerduel med at tale om tillid som den største sammenhængskraft for vores samfund i dag. Og det er netop tillid, som filmen ’Ingen kender dagen’ handler om.

Gennem fem fortællinger sætter filmen fokus på tillid og tillidsbrud i forskellige dele af et menneskeliv – både i det nære, i gruppen og på samfundsniveau. På rollelisten ses bl.a. Trine Dyrholm, som med Dronningen opnåede stor internationale anerkendelse, og Jakob Cedergren, der fik stor ros for sin præstation i Den skyldige.

Tillid som forudsætning for fællesskab og samfundsudvikling
I forbindelse med filmen arbejder Nimbus Film og Hansen & Ersbøll Agenda sammen om at skabe opmærksomhed omkring tillid i samfundet. Det gør de med en tillidsturné, der skal starte en samtale om tillid, forklarer filminstruktør Annette K Olesen og fortsætter:

”Jeg vil gerne starte en samtale om tillid, fordi det er usynligt, og fordi vi er nødt til at få øje på, hvad det er. Jeg har lavet flere film, der handler om det at vælge fællesskabet fra og dyrke det enkelte menneske, den enkeltes lyst og den enkeltes drøm. Men hvis man hele tiden vælger sig selv først, så er man måske også i højere grad til fals for at snyde lidt på vægten. Og dermed ikke have fællesskabet og ansvaret for fællesskabet med inde først, når man prioriterer sine valg.”

Hansen & Ersbøll Agenda er glade for at være en del af projektet, fordi de mener, at tillid, empati og forståelse for andre menneskers livssituation er afgørende for, at vi som samfund kan flytte os, passe på hinanden og passe på jorden.

”Tillid er en forudsætning for, at man kan have respekt for andre mennesker og de mennesker, som kollektivt tager beslutninger på vores alles vegne. I en tid hvor der er behov for mod og handling, er tilliden mellem mennesker afgørende for, at vi kan udvikle samfundet til et bæredygtigt sted med plads til alle,” forklarer partner i Hansen & Ersbøll Agenda Lotte Hansen.

Debatter med forskellige temaer og gæster
På tillidsturnéen vil der efter filmen være debatter mellem filminstruktør Annette K Olesen og en række markante personligheder. I hver biograf er en ny gæst inviteret med for at tage fat på forskellige tematikker omkring tillid lige fra tillid og sociale medier til tilliden i vores parforhold, til vores institutioner og vores beslutningstagere.

Tillidsturnéen kommer forbi i alt fem biografer i Danmark fra den 24. oktober og frem til den 2. november 2022, hvor de forskellige gæster giver deres bud på, hvordan det står til med tilliden lige nu, og hvad vi kan gøre for at modgå tendensen med den dalende tillid i samfundet.

Tillidsturnéen ser således ud:

24.10 – Århus, Nordisk Film Biografer Trøjborg kl. 18:30 med professor Gert Tinggaard

25.10 – København, Grand Teatret kl. 18:30 med professor Vincent Hendricks og hospitalspræst Lotte Mørk

27.10 – Allerød, Allerød Bio kl. 19:30 med professor Vincent Hendricks og rådgiver i sociale medier Astrid Haug

28.10 – Odense, Cafébiografen kl. 18:15 med kommentator og kommunikationsrådgiver Rulle Grabow

02.11 – Silkeborg, Silkeborg Bio kl. 18:30 med professor Michael Bang Petersen


Kilde: HAVE Kommunikation & PR
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online