Jacob Stryhn - bevidst fravalg af valgplakaten

Pressemeddelelse
Jacob Stryhn, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Slagelsekredsen

For og imod valgplakaten
”Jeg siger ja til at spare på brugen af valgplakater,” udtaler Jacob Stryhn, Slagelsekredsens helt, helt nyvalgte folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti.

”Selvfølgelig vil jeg gerne ses, og jeg har mindst lige så meget brug for at markere mig i gadebilledet med fotos som alle andre kandidater. Måske endda mere. Jeg er kendt fra erhvervslivet, men har ikke tidligere været partipolitisk aktiv. Det er det punkt, jeg er nået til i mit liv nu, og som jeg vil prioritere.”

”Men jeg er også grøn og prædiker grøn omstilling. Det er godt for klimaet, og klimaindsatsen i Danmark skal give mening i en global kontekst. Vi skal naturligvis også efterleve vore internationale forpligtelser og ikke mindst Paris- aftalen.

Jeg deltager også i en bæredygtighedsgruppe på Jyllands-Posten, JP Aurora, hvor vi bl.a. har fokus på bæredygtighed inden for byggeriet. Og jeg kan mærke på mig selv, at mine prioriteter ændrer sig, jeg får nok flere bløde værdier ind i mit mindset. Jeg finder fx en anden måde at være synlig på i valgkampen frem for at belaste miljøet yderligere med endnu flere valgplakater. Det er jo også vigtigt for mig, at mine børn og ikke mindst mit lille barnebarn får en fremtid i et sundt klima.”

Den moderne valgplakat
Siden 2013 er de fleste valgplakater blevet produceret på kanalplader, der reelt er enkeltgangsplast, og som oftest kun anvendes ”en enkelt gang”. Produktionen af én ”plastic-valgplakat” udleder 2-3 kg CO 2 fra start til afbrænding efter valget. Yderligere tager nedbrydning af ”plastic-valgplakater” min. 400 år i naturen, hvis de ikke destrueres korrekt.

”Det er skræmmende,” understreger Jacob Stryhn, der samtidig henviser til, at TV2 FYN har lavet en beregning for produktion af 1000 valgplakater, der modsvarer 10.000 km’s bilkørsel.
”Skræmmebillederne står i kø, men fakta er, at klimaet i forvejen er overbelastet, så vi skal også på dette felt efterleve begrænsningens kunst.”


Jacob og valgplakaten: Lørdag kl. 12.00 blev det muligt at hænge plakater op - og Jacob Stryhn hjalp med at hænge de alternative plakater op, som nu ikke bliver udskiftet med hans billede på, pga. de miljø-konsekvenser det vil give.


Kandidaten, der kom ind fra højre
”Jeg har ord for at være hurtig som et lyn,” griner Jacob Stryhn. ”Men jeg er jo også kandidaten, der kom ind fra højre i Slagelsekredsen 4 dage efter, at valget var blevet udskrevet. Og jeg greb chancen for at være med. Det var alt for fristende og udfordrende – og den slags er lige mig. Jeg er både vant til og nødt til at kunne tage hurtige beslutninger i min hverdag, og det er en god egenskab at have - også i politik, men det skal naturligvis være på et fagligt grundlag.

Og før I griner alt for meget i skægget, skal jeg gerne indrømme, at med en produktion af valgplakater her og nu kommer jeg længere bagud på tid i forhold til mine medkombattanter, end jeg bryder mig om.
I kommer selvfølgelig til at se mig i gadebilledet, jeg kommer bare ikke op i lygtepælene. Et kvikt medlem af bestyrelsen i Slagelse Konservative Vælgerforening fik nemlig over nigtht produceret en supersmart X C-plakat på bagsiden af den afgåede kandidats valgplakater. De plakater hænger i lygtepælene, og dem er jeg stolt af. Det er genbrug og et godt tegn på initiativ og opfindsomhed.”For yderligere kommentarer:
Jacob Stryhn
Mobil: 4036 6794
Mail: Jacob@jacobstryhn.dk
www.jacobstryhn.dk
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online