Antallet af ledige stillinger falderDanske virksomheder under opbremsning: Vi skal helt tilbage til starten af februar for at finde et tidspunkt med færre stillinger.

For første gang i 7 måneder, har danske virksomheder færre end 40.000 aktive stillingsopslag.

Det viser en aktuel opgørelse fra Jobsøgemaskinen Jobsearch.dk, som dagligt henter og indekserer stillingsopslag fra næsten alle danske virksomheders jobsektioner, og som derfor kender det daglige antal jobannoncer år tilbage.

”Vi ser typisk en stigning i antallet af stillingsopslag i september, når alting jo går i gang efter ferien. I år ser vi derimod et fald. Antallet af stillingsopslag er faldet med i alt cirka 20 procent siden slut maj, hvilket tyder på, at vi er under opbremsning”, siger Thomas Barfod fra Jobsearch.dk.


Offentlige jobs faldet mest
stillinger fra den offentlige sektor udgør normalt mellem cirka 15-20 procent af det samlede antal udbudte stillinger. I løbet af de sidste måneder er antallet af offentlige jobs faldet ekstra meget.

”Over tid udgør de offentlige stillinger cirka gennemsnitligt 17-18 procent. Lige nu udgør offentlige jobs kun cirka 15 procent. I Juni lå vi på cirka 18 procent. Det tyder på, at det offentlige har skruet ekstra meget ned for ansættelserne”, siger Thomas Barfod.Stor forskel på brancher
Der er stor forskel på job- udviklingen i de forskellige brancher:

”Vi kan fx se at arkitektvirksomheder, som typisk rammes først af en krise, har fået halveret deres ledige stillinger på blot en måned, mens dagligvarevirksomheder ikke er særlig påvirket”, siger Thomas BarfodKilde: prandresearch.comANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online