Dansk Teater 300 År jubilæumsudstillingDansk Teater 300 År og designbureauet Torden & Lynild åbner jubilæumsudstilling i otte danske byer

Fra den 13. september og frem til den 23. oktober kan borgere komme tæt på teater- og scenekunstens historie, og tage del i fejringen af dansk teaters 300 år med landsdækkende jubilæumsudstilling.

Den 23. september 1722 blev der for første gang sagt replikker på dansk fra scenen. Det var ikke bare teaterhistorie, men en revolution for hele det danske samfund. Nu blev almindelige borgeres liv synliggjort på scenen, det danske sprog blev udbredt til alle samfundslag og en egentlig dansk, litterær tradition tog sin begyndelse. Med afsæt i 300-året fejres scenekunstens afgørende betydning for dansk sprog, samfund, kultur og identitet.

Som led i et mangfoldigt fejringsprogram landet over, opsætter Dansk Teater 300 År i samarbejde med designbureauet Torden & Lynild en teaterhistorisk udstilling i otte danske byer, der inviterer beskueren ind i den danske scenekunsts historie gennem 300 år og belyser mangfoldigheden og forskelligheden i dansk scenekunst i dag.

Udstillingen vil opleves som et skønt sammensurium, hvor fortid og nutid smelter sammen i et broget patchworktæppe, en smuk, bundet buket af nogle af dansk scenekunsts fineste momenter. Det er let tilgængeligt, skulpturelt og visuelt oplysende og en kilde til at lade tilskuerens fantasi få frit løb. En QR-kode og tidslinje leder publikum på en teaterhistorisk rejse, imens billeder sender tankerne og minderne på flugt til forestillinger, teatre, skuespillere og genrer gennem tiden. En farverig collage, der fænger lige meget hos børn som voksne og inspirerer hele familien til en tur i teatret.

Udstillingen kan opleves i:

Aarhus / Bispetorvet 13. september - 23. oktober
(i samarbejde m. Aarhus Teater)

Herning / biblioteket, Østergade 12 14. september - 23. oktober
(i samarbejde m. Team Teatret)

Holstebro / biblioteket, Kirkestræde 13 15. september - 23. oktober
(i samarbejde m. Holstebro Kommune)

Odense / Ny Vestergade 18 17. september - 23. oktober
(i samarbejde m. Nørregaards Teater)

Kolding / Nicolai Komplekset, Skolegade 2b 19. september - 23. oktober
(i samarbejde m. Kolding Egnsteater)

Holbæk / Ahlgade 48 20. september - 23. oktober
(i samarbejde m. Sjællands Teater)

Vordingborg / Gåsetorvet 21 september - 23. oktober
(i samarbejde m. Vordingborg Kommune)

København / Kongens Nytorv 23. september - 23. oktober
(i samarbejde m. Københavns Kommune)

Teatermuseet i Hofteatret, Storm/Frederiksbergmuseerne, Det Kgl. Bibliotek samt 55 teatre over hele landet har bidraget med billedmateriale til udstillingen.


Kilde: HAVE Kommunikation & PRANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online