En historisk tidsrejse: Oplev Tunestillingen med veterantog

10. juni 2022Under 1. Verdenskrig blev der gravet en 22 km lang skyttegravslinje fra Køge Bugt til Roskilde Fjord. Skyttegravslinjen blev kaldt for Tunestillingen på grund af beliggenheden tæt på Tune landsby. En del af Tunestillingen gik igennem området, hvor Hedeland i dag ligger.

Lørdag den 18. juni kan du tage med Hedelands Veteranbane og Mosede Fort på en enestående tur tilbage til Tunestillingen og livet i Danmark under 1. Verdenskrig.

Historiker og museumsinspektør på Mosede Fort, Louise Ahmt, tager dig med på en rejse til dengang, hvor Tunestillingen blev bygget som en del af Københavns Befæstning. På turen skal du bl.a. høre om stillingens udvikling og de indkaldte soldaters hverdagsliv.

På togturen møder du frivillige fra Mosede Fort i historisk tøj, som hver især har mange fortællinger om, hvordan det var at være dansker i Den Store Krig.

Der serveres også kaffe/te og sparekage - kagen er bagt efter en historisk opskrift fra 1917.

Hvis du ikke er mættet med indtryk fra den historiske tidsrejse med veterantoget, kan du gå med videre for at se en hule, som var en del af Tunestillingen. Den ligger 1,4 km fra Fem Ege Station.
 
Praktisk information

Dato: Lørdag d. 18. juni kl. 12.30-16.30
Sted: Hedelands Veteranbane, Fem Ege Station, Vindingevej 201, 4000 Roskilde
Pris: 260 kr. + gebyr

Læs mere om billetkøb på www.mosedefort.dk
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online