Er dit hus sommerklart?

10. maj 2022

Brug lidt tid på at gøre dit hus og have sommerklart – du vil ikke fortryde det


Foto af Arno Smit CC0 1.0 

Brug lidt tid på at gøre dit hus og have sommerklart – du vil ikke fortryde det.
Vinteren har endelig sluppet sit tag i Danmark. Foråret er kommet med håb om en skøn sommer. Men selvom solen er kommet og nu varmer os med sine stråler, så har vinteren været hård ved hus og have. Det er godt at opdage eventuelle skader og mislighold tidligt, så det kan blive fikset. I denne artikel får du derfor lidt tips og gode råd i forhold til, hvad du skal holde øje med og hvordan du bedst muligt gør dit hus klar til sommeren.

Giv dit hus et sikkerhedstjek
Det første, du skal gøre, er at give dit hus et lille tjek. Bare lige tjekke op på, om alt er, som det skal være. Skal taget fikses eller måske helt skiftes ud? Hvordan har vinduerne det? Kan de holde på varmen om vinteren eller skal der bruges lidt tid på at ordne dem, så de holder tæt? Skal vinduer og døre måske helt udskiftes? Kig på fyret, hvis du har sådan et, tjek varmekilderne og tjek fundamentet for at sikre, at alt er, som det skal være. Hellere opdage ting i tide end for sent.
Brug lidt tid på at danne dig et overblik over de ting, der skal laves. Skal der for eksempel males eller laves gulv? Skal der indkøbes nye møbler eller måske bare rykkes lidt rundt inde i stuen, så der skabes et nyt energiflow? Kig også ud i haven og overvej, hvad der skal laves derude. Trænger terrassen til en omgang, vil du skabe nye bede eller skal du måske i gang med en helt stor omrokering ude i haven?
Den tid, du bruger på at danne dig et overblik, er godt givet ud, når du rent faktisk skal i gang. Alt går nemmere, hvis man har en overordnet plan. Saml inspiration rundt omkring og gå så i gang med at lægge din slagplan.

Alt er lettere, hvis man arbejder sammen
At gøre huset og haven klar til sommeren er ikke altid et let job. Det kan tage tid og kræfter og det kan sagtens komme til at indebære en masse tunge løft. Så allier dig med et par venner, så I er flere om arbejdet og kan hjælpe hinanden. Bagefter kan man jo altid arrangere en hyggelig aften med grill og spil i den nye, opfriskede have for at sige tak for hjælpen. Overvej at smide en ny tilføjelse ind på spillelisten sammen med de populære havespil.

Facader og udenfor
Et godt sted at starte er ved at kigge på facaden og fliserne udenfor. De kan ofte være fyldt med ukrudt og det kan virke uoverskueligt at skulle begynde at gøre noget ved problemet. Her kan en facaderens være en god idé, så du får bugt med mos og alger. Det er relativt nemt enten at gøre selv eller betale sig fra det og det giver huset et friskt, nyt udseende ret hurtigt. Trim rundt i kanterne ved haven og slå græsset og så ser det hele allerede meget bedre ud. Det kan også være et godt tidspunkt at give stakittet en ny gang maling, så det hele ser så dejligt friskt og forårsklart ud.

Haven
 
Foto af Markus Spiske CC0 1.0 

Du vil ikke fortryde, at du tager dig tid til din have.
Hvis haven skal se godt ud og være indbydende at opholde sig i, så kan det være en idé at tage sig af græs, bede og hække. Slå græsset regelmæssigt, sørg for at det får vand, klip hækken og trim eventuelle buske og sørg for at holde bedene nogenlunde ukrudtsfrie og med trimmede kanter. Det trimmede look er én måde at tilgå havearbejdet på – en anden er at lade det hele gro vildt i en såkaldt vildthave. Det kan både være befriende og en god måde at gøre noget godt for insekterne og biodiversitet.

Inde i huset
Inde i huset kan du starte med en god, dyb forårsrengøring. Overvej om der måske skal males lidt hist og pist. Det behøver ikke være det helt store, men at male en enkelt væg eller to i en frisk pastelfarve kan skabe et helt nyt rum. Bring planter ind i rummene – gerne store, grønne planter af forskellige arter, og dekorér og skab rum ved at hænge diverse print op. Print med budskaber er moderne lige nu og de skønne farver og unikke stilarter tilføjer noget helt særligt til et rum.
Når alt er klappet og klart vil du ikke fortryde, at du har brugt noget af tiden her i foråret på at gøre klar til sommeren.


Flere artikler

Leder du efter en lækker lejebolig?

28-11-2022
Boligmarkedet kan indimellem være hektisk, og det kan være svært at finde den rette bolig til leje, idet der er et bredt udvalg. Som lejer har man ofte en række krav, som man ønsker opfyldt. Få inspiration til, hvordan du finder den rette lejebolig

Sådan finder du god og sikker opbevaring af dine ting og sager

23-11-2022
Med en ordentlig container løsning vil dit problem med at finde plads blive afhjulpet ganske let. I denne artikel kan du få en mini guide, tips og tricks til, hvordan man finder en god container løsning, hvilke fordele der er, og hvorfor du bør overveje det

Husk at prioritere medarbejdertrivsel

14-11-2022
Dine medarbejdere spiller en afgørende rolle. Det er derfor vigtigt, at du prioriterer deres trivsel. Sørg for et godt fællesskab. Skab tryghed for alle

Camping Kroatien: Campér med stil ved Adriaterhavet

20-10-2022
Priserne på camping i Kroatien varierer fra sted til sted. Du har altså god mulighed for at kunne finde gode tilbud på camping Kroatien

Tips: Sådan får du styr på husprojekterne

30-09-2022
Har du en alenlang to-do-liste over projekter, der står i kø, og vil du til at kaste dig over dem? Så kan du i denne artikel få nogle gode bud på, hvordan du kan gå til det, inden du smøger ærmerne op.

Der er penge at spare med en varmepumpe

25-08-2022
Hvor meget kan man spare med en varmepumpe. En opvarmningsløsning, som højst sandsynligt kan spare dig for en masse penge, er en varmepumpe.

Få mest muligt ud af markedsføring på sociale medier

20-07-2022
Vil du vide mere om, hvordan du får mest muligt ud af markedsføring på sociale medier, så læs med her

Indret hjemmet med ægte pelspuder fra NATURES Collection

07-06-2022
Ægte pelspuder kan forvandle den gamle sofa til et stilrent møbel i dit hjem, eller gøre din seng endnu blødere og varmere end nogensinde før

Få hjælp til et sundt split i familien

04-05-2022
Der er mange forældre, der på et tidspunkt i deres forhold må sande, at det er bedre, hvis de splitter op. Måske er kærligheden der ikke længere, eller også er der bare et behov for, at der skal prøves noget nyt, mens tiden er til de


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online