Er dit hus sommerklart?

Brug lidt tid på at gøre dit hus og have sommerklart – du vil ikke fortryde det


Foto af Arno Smit CC0 1.0 

Brug lidt tid på at gøre dit hus og have sommerklart – du vil ikke fortryde det.
Vinteren har endelig sluppet sit tag i Danmark. Foråret er kommet med håb om en skøn sommer. Men selvom solen er kommet og nu varmer os med sine stråler, så har vinteren været hård ved hus og have. Det er godt at opdage eventuelle skader og mislighold tidligt, så det kan blive fikset. I denne artikel får du derfor lidt tips og gode råd i forhold til, hvad du skal holde øje med og hvordan du bedst muligt gør dit hus klar til sommeren.

Giv dit hus et sikkerhedstjek
Det første, du skal gøre, er at give dit hus et lille tjek. Bare lige tjekke op på, om alt er, som det skal være. Skal taget fikses eller måske helt skiftes ud? Hvordan har vinduerne det? Kan de holde på varmen om vinteren eller skal der bruges lidt tid på at ordne dem, så de holder tæt? Skal vinduer og døre måske helt udskiftes? Kig på fyret, hvis du har sådan et, tjek varmekilderne og tjek fundamentet for at sikre, at alt er, som det skal være. Hellere opdage ting i tide end for sent.
Brug lidt tid på at danne dig et overblik over de ting, der skal laves. Skal der for eksempel males eller laves gulv? Skal der indkøbes nye møbler eller måske bare rykkes lidt rundt inde i stuen, så der skabes et nyt energiflow? Kig også ud i haven og overvej, hvad der skal laves derude. Trænger terrassen til en omgang, vil du skabe nye bede eller skal du måske i gang med en helt stor omrokering ude i haven?
Den tid, du bruger på at danne dig et overblik, er godt givet ud, når du rent faktisk skal i gang. Alt går nemmere, hvis man har en overordnet plan. Saml inspiration rundt omkring og gå så i gang med at lægge din slagplan.

Alt er lettere, hvis man arbejder sammen
At gøre huset og haven klar til sommeren er ikke altid et let job. Det kan tage tid og kræfter og det kan sagtens komme til at indebære en masse tunge løft. Så allier dig med et par venner, så I er flere om arbejdet og kan hjælpe hinanden. Bagefter kan man jo altid arrangere en hyggelig aften med grill og spil i den nye, opfriskede have for at sige tak for hjælpen. Overvej at smide en ny tilføjelse ind på spillelisten sammen med de populære havespil.

Facader og udenfor
Et godt sted at starte er ved at kigge på facaden og fliserne udenfor. De kan ofte være fyldt med ukrudt og det kan virke uoverskueligt at skulle begynde at gøre noget ved problemet. Her kan en facaderens være en god idé, så du får bugt med mos og alger. Det er relativt nemt enten at gøre selv eller betale sig fra det og det giver huset et friskt, nyt udseende ret hurtigt. Trim rundt i kanterne ved haven og slå græsset og så ser det hele allerede meget bedre ud. Det kan også være et godt tidspunkt at give stakittet en ny gang maling, så det hele ser så dejligt friskt og forårsklart ud.

Haven
 
Foto af Markus Spiske CC0 1.0 

Du vil ikke fortryde, at du tager dig tid til din have.
Hvis haven skal se godt ud og være indbydende at opholde sig i, så kan det være en idé at tage sig af græs, bede og hække. Slå græsset regelmæssigt, sørg for at det får vand, klip hækken og trim eventuelle buske og sørg for at holde bedene nogenlunde ukrudtsfrie og med trimmede kanter. Det trimmede look er én måde at tilgå havearbejdet på – en anden er at lade det hele gro vildt i en såkaldt vildthave. Det kan både være befriende og en god måde at gøre noget godt for insekterne og biodiversitet.

Inde i huset
Inde i huset kan du starte med en god, dyb forårsrengøring. Overvej om der måske skal males lidt hist og pist. Det behøver ikke være det helt store, men at male en enkelt væg eller to i en frisk pastelfarve kan skabe et helt nyt rum. Bring planter ind i rummene – gerne store, grønne planter af forskellige arter, og dekorér og skab rum ved at hænge diverse print op. Print med budskaber er moderne lige nu og de skønne farver og unikke stilarter tilføjer noget helt særligt til et rum.
Når alt er klappet og klart vil du ikke fortryde, at du har brugt noget af tiden her i foråret på at gøre klar til sommeren.


Flere artikler

Sådan kan du gøre dine mødelokaler mere effektive

Mødelokaler kan til tider godt have en tendens til at blive associeret med noget kedeligt, hvor du som udgangspunkt skal sidde stille, lytte og optage en masse information

Sådan kan du give en gave, der varer for evigt

Er det tæt på en mærkedag, fødselsdag eller en anden speciel begivenhed, hvor du gerne vil give en helt speciel gave, som modtageren kan tage med sig resten af livet?

Er du gravid eller har en nyfødt?

Hvis du er gravid, er du nok bekendt med, at tøjet kan stramme forskellige steder – herunder på maven. Hvis du derimod har en nyfødt, ved du, at den lille ny ofte søger tryghed i sin forælders favn

Skal dine medarbejdere også kunne redde liv?

Har du nogensinde overvejet, om dine medarbejdere burde have evnen til at redde liv?

Flytningen til Solrød: En kort guide til dig der flytter

Skal du flytte til Solrød tæt ved København? Du kan godt glæde dig - det er et utrolig smuk område med en masse gode muligheder for familien

Bliv klogere på varmepumper

Har du været ved at kigge på varmepumper? Måske du er nået frem til, at det skal erstatte eller supplere jeres nuværende varmeløsning

Opnå drømmeferien: Overvejelser til leje af sommerhuse i Danmark

Hvis du drømmer om en ekstraordinær ferie med eksklusivitet og komfort, så er luksus sommerhus danmark det rette valg

Trænger dit hjem til en stor oprydning? Læs mere her

Er dit hjem blevet lidt for rodet? Der kan være mange grunde til, at oprydning er svært. Læs med i denne oversigt og se hvordan du kan skille dig af med dine gamle sager

Sådan kan det blive billigere at gå til tandlægen

med en tandlægeindkaldelse synes langt de fleste også, at den længeventet dag byder op til noget af en udgift. Men er du én af dem, som blot bliver ved med at udskyde tandeftersynet til når det står værre til?


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online