Aldring af kroppen: Forskellige stadier og dine muligheder for at holde kroppen sund og rask

5. april 2022

Der er nogle ting, som ligger helt fast, og som vi ikke kan ændre på. En af disse ting er, at kroppen med tiden bliver ældre og svagere

Der er nogle ting, som ligger helt fast, og som vi ikke kan ændre på. En af disse ting er, at kroppen med tiden bliver ældre og svagere. Vi starter med at blive født som babyer, hvorefter vi opbygger en krop, som fysisk topper på et tidspunkt, hvorefter den igen bliver nedbrudt langsomt.

Der er lavet flere undersøgelser, som har vist, at der er nogle ganske bestemte tidspunkter i vores liv, hvor kroppen når nogle meget specifikke stadier, hvorefter kroppen ældes. I denne artikel kan du læse mere om hvordan kroppen ældes, på hvilke tidspunkter, kroppen topper samt hvad man selv kan gøre for at have en sund krop, når man bliver ældre.

Kroppen topper i 20’erne
Når man går igennem puberteten, sker der rigtig mange ændringer i kroppen. Uanset om man er en mand eller en kvinde, sker der rigtig mange hormonændringer, som gør at kroppen ændrer sig. Man oplever hårvækst forskellige steder på kroppen, stemmeforandringer og meget mere.

Efter at man har gået gennem puberteten og man er i sine 20’ere er der rigtig mange undersøgelser, som har vist, at kroppen topper rent fysisk. Mænd er stærkest igennem deres 20’ere og har de bedste forudsætninger for fysisk ydeevne og fremtræden. Undersøgelser har også vist at flere kvinder finder dem selv mest attraktive i deres 20’ere udelukkende baseret på deres fysiske fremtræden.

20’erne er derfor nogle meget vigtige år for mange mennesker, som går op i deres fysiske ydeevne samt fremtræden.

Vores kroppe ældes i 3 faser
Når man når igennem sine 20’ere begynder man at opleve de første tegn på, at kroppen bliver ældre.

Kroppen ældres nemlig i nogle forskellige faser, hvor den første for de fleste begynder midt i 30’erne.

Undersøgelser med over 4000 personer har vist, at der sker markante ændringer i proteiner, som bevæger sig på bestemte måder i kroppen 3 gange i ens levetid. Den første sker midt i 30’erne, den anden sker, når man er omkring 60 år, hvor den sidste sker, når man er omkring 80.

Cellerne går på pension
Aldringen af kroppen er endvidere et resultat af, at kroppens celler langsomt uddør og ”går på pension”. I og med, at cellerne i kroppen bliver svagere og svagere bliver kroppen det samme. Alt i kroppen er opbygget af celler, såsom hår, hud og muskler, og man kan se tydelige ændringer i disse dele af kroppen, når man bliver ældre.

Hold kroppen sund med motion sund kost
Der er dog rigtig mange ting, som man selv kan gøre for at sænke hastigheden af aldringen af kroppen. En af de bedste metoder er ved at behandle sin krop godt og passe på den. Det er bl.a. en rigtig god idé, at sørge for at motionere og at spise en sund og varieret kost. Organerne i kroppen har godt af motion ligesom, at de rigtige fødevarer er med til at holde kroppens organer sunde.

Derudover er det naturligvis en god ide at have et lavt forbrug af usunde midler såsom tobak og alkohol, da disse er med til at nedbryde kroppens celler.

Stram kroppen op med en Mommy Makeover
Hvis ens krop er nået til et niveau, hvor man kan mærke, at man ikke er særligt godt tilpas, kan man dog også gå andre veje. Motion og sund kost vil altid være den bedste måde til at opnå en sund og fysisk flot krop, men nogle gange kan det kræve supplerende tiltag.

Plastikkirurgiens verden indebærer nemlig forskellige tiltag, som man kan benytte for at stramme op på dele af kroppen for at skjule rynker, fjerne overflødigt fedt og meget mere. Du kan læse mere om mulighederne igennem plastikkirurgi på denne hjemmeside - https://plastikkirurgi.dk/mommy-makeover/

Man skal dog altid huske på, at plastikkirurgi drejer sig om permanente indgreb, så det er derfor vigtigt, at man er 100 % afklaret med, at det er noget, som man ønsker. Vi anbefaler altid at undersøge den enkelte klinik grundigt og besøge dem forinden, så du er tryg igennem hele processen.


Flere artikler

Leder du efter en lækker lejebolig?

28-11-2022
Boligmarkedet kan indimellem være hektisk, og det kan være svært at finde den rette bolig til leje, idet der er et bredt udvalg. Som lejer har man ofte en række krav, som man ønsker opfyldt. Få inspiration til, hvordan du finder den rette lejebolig

Sådan finder du god og sikker opbevaring af dine ting og sager

23-11-2022
Med en ordentlig container løsning vil dit problem med at finde plads blive afhjulpet ganske let. I denne artikel kan du få en mini guide, tips og tricks til, hvordan man finder en god container løsning, hvilke fordele der er, og hvorfor du bør overveje det

Husk at prioritere medarbejdertrivsel

14-11-2022
Dine medarbejdere spiller en afgørende rolle. Det er derfor vigtigt, at du prioriterer deres trivsel. Sørg for et godt fællesskab. Skab tryghed for alle

Camping Kroatien: Campér med stil ved Adriaterhavet

20-10-2022
Priserne på camping i Kroatien varierer fra sted til sted. Du har altså god mulighed for at kunne finde gode tilbud på camping Kroatien

Tips: Sådan får du styr på husprojekterne

30-09-2022
Har du en alenlang to-do-liste over projekter, der står i kø, og vil du til at kaste dig over dem? Så kan du i denne artikel få nogle gode bud på, hvordan du kan gå til det, inden du smøger ærmerne op.

Der er penge at spare med en varmepumpe

25-08-2022
Hvor meget kan man spare med en varmepumpe. En opvarmningsløsning, som højst sandsynligt kan spare dig for en masse penge, er en varmepumpe.

Få mest muligt ud af markedsføring på sociale medier

20-07-2022
Vil du vide mere om, hvordan du får mest muligt ud af markedsføring på sociale medier, så læs med her

Indret hjemmet med ægte pelspuder fra NATURES Collection

07-06-2022
Ægte pelspuder kan forvandle den gamle sofa til et stilrent møbel i dit hjem, eller gøre din seng endnu blødere og varmere end nogensinde før

Er dit hus sommerklart?

10-05-2022
Brug lidt tid på at gøre dit hus og have sommerklart – du vil ikke fortryde det


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online