Aldring af kroppen: Forskellige stadier og dine muligheder for at holde kroppen sund og rask

Der er nogle ting, som ligger helt fast, og som vi ikke kan ændre på. En af disse ting er, at kroppen med tiden bliver ældre og svagere

Der er nogle ting, som ligger helt fast, og som vi ikke kan ændre på. En af disse ting er, at kroppen med tiden bliver ældre og svagere. Vi starter med at blive født som babyer, hvorefter vi opbygger en krop, som fysisk topper på et tidspunkt, hvorefter den igen bliver nedbrudt langsomt.

Der er lavet flere undersøgelser, som har vist, at der er nogle ganske bestemte tidspunkter i vores liv, hvor kroppen når nogle meget specifikke stadier, hvorefter kroppen ældes. I denne artikel kan du læse mere om hvordan kroppen ældes, på hvilke tidspunkter, kroppen topper samt hvad man selv kan gøre for at have en sund krop, når man bliver ældre.

Kroppen topper i 20’erne
Når man går igennem puberteten, sker der rigtig mange ændringer i kroppen. Uanset om man er en mand eller en kvinde, sker der rigtig mange hormonændringer, som gør at kroppen ændrer sig. Man oplever hårvækst forskellige steder på kroppen, stemmeforandringer og meget mere.

Efter at man har gået gennem puberteten og man er i sine 20’ere er der rigtig mange undersøgelser, som har vist, at kroppen topper rent fysisk. Mænd er stærkest igennem deres 20’ere og har de bedste forudsætninger for fysisk ydeevne og fremtræden. Undersøgelser har også vist at flere kvinder finder dem selv mest attraktive i deres 20’ere udelukkende baseret på deres fysiske fremtræden.

20’erne er derfor nogle meget vigtige år for mange mennesker, som går op i deres fysiske ydeevne samt fremtræden.

Vores kroppe ældes i 3 faser
Når man når igennem sine 20’ere begynder man at opleve de første tegn på, at kroppen bliver ældre.

Kroppen ældres nemlig i nogle forskellige faser, hvor den første for de fleste begynder midt i 30’erne.

Undersøgelser med over 4000 personer har vist, at der sker markante ændringer i proteiner, som bevæger sig på bestemte måder i kroppen 3 gange i ens levetid. Den første sker midt i 30’erne, den anden sker, når man er omkring 60 år, hvor den sidste sker, når man er omkring 80.

Cellerne går på pension
Aldringen af kroppen er endvidere et resultat af, at kroppens celler langsomt uddør og ”går på pension”. I og med, at cellerne i kroppen bliver svagere og svagere bliver kroppen det samme. Alt i kroppen er opbygget af celler, såsom hår, hud og muskler, og man kan se tydelige ændringer i disse dele af kroppen, når man bliver ældre.

Hold kroppen sund med motion sund kost
Der er dog rigtig mange ting, som man selv kan gøre for at sænke hastigheden af aldringen af kroppen. En af de bedste metoder er ved at behandle sin krop godt og passe på den. Det er bl.a. en rigtig god idé, at sørge for at motionere og at spise en sund og varieret kost. Organerne i kroppen har godt af motion ligesom, at de rigtige fødevarer er med til at holde kroppens organer sunde.

Derudover er det naturligvis en god ide at have et lavt forbrug af usunde midler såsom tobak og alkohol, da disse er med til at nedbryde kroppens celler.

Stram kroppen op med en Mommy Makeover
Hvis ens krop er nået til et niveau, hvor man kan mærke, at man ikke er særligt godt tilpas, kan man dog også gå andre veje. Motion og sund kost vil altid være den bedste måde til at opnå en sund og fysisk flot krop, men nogle gange kan det kræve supplerende tiltag.

Plastikkirurgiens verden indebærer nemlig forskellige tiltag, som man kan benytte for at stramme op på dele af kroppen for at skjule rynker, fjerne overflødigt fedt og meget mere. Du kan læse mere om mulighederne igennem plastikkirurgi på denne hjemmeside - https://plastikkirurgi.dk/mommy-makeover/

Man skal dog altid huske på, at plastikkirurgi drejer sig om permanente indgreb, så det er derfor vigtigt, at man er 100 % afklaret med, at det er noget, som man ønsker. Vi anbefaler altid at undersøge den enkelte klinik grundigt og besøge dem forinden, så du er tryg igennem hele processen.


Flere artikler

Sådan kan du gøre dine mødelokaler mere effektive

Mødelokaler kan til tider godt have en tendens til at blive associeret med noget kedeligt, hvor du som udgangspunkt skal sidde stille, lytte og optage en masse information

Sådan kan du give en gave, der varer for evigt

Er det tæt på en mærkedag, fødselsdag eller en anden speciel begivenhed, hvor du gerne vil give en helt speciel gave, som modtageren kan tage med sig resten af livet?

Er du gravid eller har en nyfødt?

Hvis du er gravid, er du nok bekendt med, at tøjet kan stramme forskellige steder – herunder på maven. Hvis du derimod har en nyfødt, ved du, at den lille ny ofte søger tryghed i sin forælders favn

Skal dine medarbejdere også kunne redde liv?

Har du nogensinde overvejet, om dine medarbejdere burde have evnen til at redde liv?

Flytningen til Solrød: En kort guide til dig der flytter

Skal du flytte til Solrød tæt ved København? Du kan godt glæde dig - det er et utrolig smuk område med en masse gode muligheder for familien

Bliv klogere på varmepumper

Har du været ved at kigge på varmepumper? Måske du er nået frem til, at det skal erstatte eller supplere jeres nuværende varmeløsning

Opnå drømmeferien: Overvejelser til leje af sommerhuse i Danmark

Hvis du drømmer om en ekstraordinær ferie med eksklusivitet og komfort, så er luksus sommerhus danmark det rette valg

Trænger dit hjem til en stor oprydning? Læs mere her

Er dit hjem blevet lidt for rodet? Der kan være mange grunde til, at oprydning er svært. Læs med i denne oversigt og se hvordan du kan skille dig af med dine gamle sager

Sådan kan det blive billigere at gå til tandlægen

med en tandlægeindkaldelse synes langt de fleste også, at den længeventet dag byder op til noget af en udgift. Men er du én af dem, som blot bliver ved med at udskyde tandeftersynet til når det står værre til?


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online