Ukrainsk chauffør gemte afløseren i køleskabet

29. november 2021

Et par køleskabskolde førerkort er ikke nok, når du skal holde det kølige overblik i trafikken. Det må en ukrainsk chauffør erkende efter sit møde med politiet.

Tirsdag den 23. november var en patrulje fra Tungvogncenter Øst på patrulje på Køge Bugt Motorvejen, hvor patruljen foretog en rutinemæssig kontrol af en lettisk lastbil. 

 

Mistænkeligt kørselsmønster

Ved første gennemgang var alt, som det skulle være. Alligevel var der noget ved det kørselsmønster, der var registreret i takografen, som gjorde betjentene mistænksomme. 

De besluttede derfor at visitere den ukrainske chauffør og ransage lastbilen. Det skulle vise sig at være en god idé.  

Ekstra kort lå gemt i køleskabet

I lastbilens køleskab fandt betjentene en kortholder med 2 ekstra førerkort. Chaufføren erkendte, at han kendte til de to ekstra kort. 

Ved den efterfølgende gennemgang af al data på kortene kunne betjentene dokumentere, at det var én og samme chauffør, der stod bag kørslen på alle de fundne førerkort. Det betyder, at der er begået store overtrædelse af køre-/hviletiden. 

 

Sætter både sit eget og andres liv på spil

”Data på de forskellige førerkort viser, at chaufføren over et par dage havde kørt i over 35 timer uden at hvile sig tilstrækkeligt. En anden periode viste, at der højst var et dagligt hvil på 59 minutter. Det er dybt uansvarligt at køre på den måde, hvor man sætter både sit eget og andres liv på spil. Når man ikke er udhvilet, har man jo en langsommere reaktionstid, og når man så tilsætter en tonstung lastbil og høj fart, så har man en virkelig en dårlig kombination. Der skal ikke mange sekunders uopmærksomhed til, før det kan ende helt galt,” siger politikommissær Henrik Fobian, leder af Tungvognscenter Øst hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Det er højst tilladt at køre i 10 timer, før man skal tage et hvil på mindst 9 timer.

Chaufføren har fået en bøde for overtrædelserne på 60.000 kr., og vognmanden har fået en bøde på 226.000, og det selvom lastbilen havde holdt stille i 15 dage ud af de 28 dage, betjentene kontrollerede.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Fart, sprit og hasarderet overhaling – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

24-01-2022
Kl. 22.13 kørte en færdselspatrulje på Køge Bugt Motorvejen mod nord ved Cordozavej i Solrød, hvor en bilist med målt til at køre med en gennemsnitshastighed på 136 km/t, selvom det kun er tilladt at køre 110 km/t på strækningen.

Spænd hjelmen – Trylleskov Alle, Karlstrup, Solrød Strand

24-01-2022
Kl. 17.55 blev 28-årig mand fra Midtjylland sigtet for at køre på et el-løbehjul uden at bruge cykelhjelm ved et supermarked i Karlstrup.

Mand sigtet for tyveri fra personbil – Solrød Strandvej, Solrød Strand

20-01-2022
Kl. ca. 13.50 blev der forøvet et indbrud i en personbil, der holdt parkeret på en parkeringsplads ved en restaurant på Solrød Strandvej. En bilalarm var gået i gang, hvorefter bilejeren havde konstateret, at en siderude var blevet knust, og en taske stjålet fra bilen.

Færdselsuheld – Niels Juels Alle, Solrød Strand

20-01-2022
Kl. 07.46 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist og en cyklist var stødt sammen på Niels Juels Alle.

Anmeldelse om muligt skud mod bil – Skovvej, Havdrup

17-01-2022
Kl. 21.47 modtog politiet en anmeldelse om, at der var hørt skud omkring Skovvej i Havdrup.

Brand i skraldespande – Lindevej, Havdrup

17-01-2022
Kl. 20.36 kørte politi og brandvæsen til brand i skraldespande ved Havdrup Station.

Påvirkede bilister anholdt – Solrød og Havdrup

17-01-2022
Kl. 08.50 – Køge Bugt Motorvejen mod syd, Solrød: Patruljen bemærkede en bilist, som ikke holdt til højre over en strækning på 1300 m og besluttede at standse ham rutinemæssigt.

Narkokørsel – Motelvej, Karlstrup

17-01-2022
Kl. 00.56 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Greve for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, idet politiet mistænkte ham for at være påvirket af cannabis.

Mistænkeligt forhold – Dalvænget, Solrød Strand

17-01-2022
Kl. 19.34 anmeldte en årvågen mand, at der måske var et indbrud i gang hos genboen, idet der var larm fra stedet.

Falske bankmænd på spil – Solrød Strand

17-01-2022
Torsdag eftermiddag og aften modtog politiet to anmeldelser fra kvinder i Solrød-området om falske bankmænd, der indledningsvist havde henvendt sig telefonisk.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online