Direktør for sundhedsområdet om smittestigning: Børn bærer smitten lige nu

Solrød Kommune oplever lige nu en stigning i corona-smittede – især blandt børn under 14 år - og derfor opfordrer kommunens direktør for sundhedsområdet, Dorte Saabye, til, at vi hver især gør alt, hvad vi kan for at smitten ikke spreder sig.

I hele landet stiger antallet af smittede med coronavirus, der er blevet genindført coronapas flere steder, og endnu flere restriktioner er på vej.

I Solrød Kommune har der de seneste syv dage været 200 smittede borgere, hvilket giver en incidens på 844,7 smittede pr. 100.000 borgere. Smitten i Solrød Kommune er især høj blandt de 6-14-årige samt de 30-39-årige, og det er tendensen i hele landet, at det er børn og deres forældre, der lige nu bærer smitten. Det skyldes formentligt, at børn endnu ikke kan blive vaccineret, og at der er en lavere vaccinationstilslutning blandt de 20-39-årige end de øvrige aldersgrupper.


”Coronavirus spreder sig rigtig hurtigt i disse dage, og det er tydeligt, at smitten hovedsagligt bæres af børn. Heldigvis bliver børn sjældent alvorligt ramt af covid-19, men de kan desværre bære smitten videre til deres forældre, og det er det, som vi ser ske lige nu i Solrød Kommune,” siger Dorte Saabye, direktør for sundhedsområdet i Solrød Kommune.

På baggrund af den stigende smitte i skoler og dagtilbud har kommunen efter anbefalinger fra Styrelsen for Patientsikkerhed indført særlige tiltag, som bl.a. betyder, at undervisningen som udgangspunkt foregår i stamklasserne, at aktiviteter i SFO er organiseret i faste grupper af børn og pædagogisk personale, og eleverne er opdelt i klasser i frikvarterer og pauser.

”Den eneste måde, at vi kan opdage smitten på, er, hvis vi husker at blive testet – især hvis vi oplever symptomer på sygdom. Jo hurtigere, vi bliver testet, jo hurtigere kan vi inddæmme smitten og sikre, at den ikke spreder sig,” siger Dorte Saabye og fortsætter:

”I Solrød Kommune er der færre borgere end landsgennemsnittet, der har takket ja til at tage imod tilbuddet om at blive vaccineret mod Covid-19. 75,2 procent af borgerne i Solrød Kommune er færdigvaccinerede mod 75,7 procent på landsplan. Jeg håber, at flere vil genoverveje tilbuddet, for som sundhedsmyndighederne siger, så er du meget bedre beskyttet mod at blive smittet og blive alvorligt syg af Covid-19, hvis du er vaccineret. At du vælger at blive vaccineret, kan være et vigtigt skridt for, at vi i fællesskab kan mindske smitten med coronavirus.”

Du kan blive vaccineret lokalt i Solrød Kommune. Region Sjælland har et lokalt vaccinationscenter i den gamle Faktabygning, Møllemarken 12, 4622 Havdrup, som har åbent hver onsdag kl. 13-17.30. Du skal booke tid på www.vacciner.dk.                   

Du opfordres til at tage en PCR-test, hvis du oplever symptomer på sygdom, eller hvis du har været nær kontakt til en smittet – også hvis du er vaccineret eller tidligere smittede. Hvis du har brug for en test i andre tilfælde opfordrer regionen lige nu til, at du tager en kviktest, da der er pres på kapaciteten til PCR-test. Der arbejdes på nationalt plan på at udvide testkapaciteten til både PCR- og kviktest, så der er bedre mulighed for at få taget en test. 

Du kan blive kviktestet ved parkeringspladsen ved busholdepladsen ved Solrød Strand St. Kviktestcenteret har åbent alle ugens dage kl. 9-19, og der er ingen tidsbestilling. Du kan blive PCR-testet i den gamle Fakta-bygning i Havdrup, Møllemarken 12, 4622, Havdrup. PCR-testcenteret har åbent mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 9-17.30. Du skal bestille tid på forhånd til en PCR-test på www.coronaproever.dk.

Solrød Kommune anbefaler, at borgerne ud over at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer og holde sig orienteret på www.coronasmitte.dk også downloader myndighedernes smitte | stop-app, som hjælper myndighederne med smitteopsporing. App’en kan hentes på www.smittestop.dk

Kilde: Solrød KommuneANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online