Cafémøde trak fulde huse: Borgere kom med input, der skal danne fundamentet for udviklingen af Solrød Landsby

4. november 2021

Meninger blev delt, og ønsker, idéer og tanker om Solrød Landsbys fremtidige udvikling blev skrevet ned på gule post it-lapper og sat op på store plancher, da Solrød Kommune havde inviteret interesserede borgere til cafémøde om arbejdet med helhedsplanen for Solrød Landsby.

Solrød Landsby skal bevare sin særlige landsbyidentitet, landsbyen skal være attraktiv for alle aldre, og den travle periode med morgen- og eftermiddagstrafik gennem landsbyen er en udfordring.

Det var nogle af de mange gode input, som landsbyboer og andre interesserede borgere skrev ned på et mylder af gule post it-sedler, da Solrød Kommune mandag den 1. november 2021 havde inviteret til cafémøde om arbejdet med den kommende helhedsplan for Solrød Landsby, der er den vision, som skal danne grundlag for, hvordan landsbyen fremover skal udvikle sig.

Her kunne de ca. 50 fremmødte borgere gå rundt mellem fire emneopdelte debatgrupper og både stille spørgsmål, ytre holdninger og komme med idéer, ønsker og tanker, som alt sammen bliver taget med videre i arbejdet med at lave en helhedsplan for Solrød Landsby.


”Det er landsbyboerne i Solrød Landsby, som er med til at udgøre landsbyens DNA, og derfor er det også landsbyboerne, der med deres lokalkendskab, visioner og holdninger skal danne de byggesten, som skal være fundamentet i den kommende helhedsplan for landsbyen. Derfor er det også dejligt, at fremmødet til cafémødet var så stort,” siger formand for Økonomi-, teknik og miljøudvalget og borgmester Niels Hörup.

Cafémødet var det andet offentlige borgermøde om helhedsplanen for Solrød Landsby, og det kom som en forlængelse af en visionworkshop, der blev afholdt i Solrød Landsby i sommer. Det var ud fra input fra visionsworkshoppen, at cafémødets fire emner blev defineret – nemlig identitet, fysisk struktur, trafik og andre temaer.

Det næste skridt i arbejdet med helhedsplanen er nu, at administrationen i Solrød Kommune ud fra borgernes mange gode input laver et udkast til en helhedsplan, som efter tidsplanen bliver præsenteret for byrådet på byrådsmødet den 20. december 2021. Herefter kommer udkastet til helhedsplanen i offentlig høring, hvor borgerne igen kan komme med deres input, inden helhedsplanen bliver endelig vedtaget i 2022. 

Fakta: Forskel på helhedsplaner og lokalplaner
Helhedsplanen for Solrød Landsby bliver udarbejdet som følge af et ønske fra byrådet, og det er en vision, der skal fastholde landsbyens eksisterende kvaliteter og udvikle nye muligheder. Helhedsplanen sætter konkrete rammer for landsbyen, men er dog ikke bindende som f.eks. kommune- og lokalplaner. Helhedsplaner giver mulighed for at arbejde helhedsorienteret med en blanding af vision og fysisk udvikling i et større område.

Det vil sige, at Helhedsplanen for Solrød Landsby er den overordnede plan for udviklingen af Solrød Landsby, som skal sikre, at de kommende lokalplaner for landsbyen skaber sammenhæng og kvalitet for hele landsbyen.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Valg til Folkeoplysningsudvalget

20-01-2022
Den 7. februar 2022 kl. 19 afholder Solrød Kommune valg til Folkeoplysningsudvalget. Valget finder sted på Solrød Bibliotek og kulturhus 1. sal.

Kviktestcenter i Havdrup lukker

20-01-2022
Sidste dag for at få en kviktest i Havdrup Idrætscenter er søndag den 23. januar 2022. Herefter lukker kviktestcenteret, men det vil fortsat være muligt at få en kviktest ved stationspladsen i Solrød Center.

Nu spørger byrådet dig: Hvad synes du om at bo i Solrød Kommune?

20-01-2022
Tirsdag den 18. januar 2022 modtager alle solrødder over 18 år en borgertilfredshedsundersøgelse i e-Boks, hvor borgerne kan komme med både ris og ros til kommunen.

Byrådsmødet bliver afholdt digitalt

06-01-2022
Det ekstraordinære byrådsmøde fredag den 7. januar 2022 afholdes digitalt. Mødet optages og kan efterfølgende ses på kommunens hjemmeside.

Borgmester Niels Hörups nytårshilsen 2021

30-12-2021
Året går nu snart på hæld, og traditionen tro sender borgmester Niels Hörup en nytårshilsen til alle borgere.

Ekstraordinære byrådsmøder i januar

23-12-2021
Der afholdes to ekstraordinære byrådsmøder i januar måned. Møderne er åbne for offentligheden.

Nu kan du se den nye kommuneplan for Solrød Kommune

23-12-2021
Byrådet vedtog den 20. december 2021 Solrød Kommuneplan 2021.

Godkendt: Planen for, hvordan Solrød Kommune kan udvikle sig, er nu klar

23-12-2021
Efter en bred borgerinddragelse har et flertal i byrådet nu godkendt den plan, der sætter de overordnede rammer for mulighederne for udviklingen af Solrød Kommune – Kommuneplan 2021. På baggrund af borgernes tilbagemeldinger er der bl.a. taget tre byudviklingsområder i Havdrup ud af kommuneplanen.

Byrådet har godkendt planen for beskæftigelsesområdet i 2022

23-12-2021
Den plan, der skal hjælpe Solrød Kommunes borgere i arbejde og samtidig sikre, at Solrød Kommune bliver ved med at ligge helt i top på beskæftigelsesområdet, er nu godkendt af byrådet.

Sådan påvirker restriktionerne Solrød Kommune

20-12-2021
Her kan du læse, hvordan de nye corona-restriktioner påvirker de kommunale faciliteter.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online