Valgplakater – forurening eller oplysning til borgerne?


Efter en hektisk weekend er de sidste valgplakater kommet op og hænge. Jeg tror ikke, der kan findes en lygtepæl, et vejtræ eller et plankeværk, der ikke er prydet af en smilende kandidat, der så gerne vil have vores stemme den 16. november.

Jeg hænger der også. Ingen tvivl om det.

Sådan cirka hvert fjerde år kan vi høre sure og vrantne kommentarer fra dem, der synes, valgplakater er grimme, og at fremstillingen af dem forurener og gør ondt på klimaet eller forureningen.

Der er da bestemt en pointe i det med, at al fremstilling forurener. Det være sig gulerødder, kålrabi eller valgplakater. For nogle år siden, hvor jeg var uerfaren og lidt overmodig, tog jeg imod et godt tilbud om at aftage lidt flere plakater, end jeg reelt skulle bruge. Og de overflødige har ligget ude i skuret siden da.

Men i denne valgkamp tænkte jeg, at der jo ikke er nogen grund til at bruge en farlig masse penge på nye plakater, når jeg har et ordentligt vred liggende fra sidste valg.

Måske har jeg erhvervet et par ekstra grå hår eller en rynke mere, men i det store hele ligner jeg mig selv, og jeg regner ikke med, at nogen tæller grå hår eller bekymrede panderynker, så jeg besluttede mig for at genbruge, hvad der kan genbruges.

Genbrug er god brug
Derfor er det 100% genbrugsplakater, I ser af mig rundt omkring i lygtepæle eller andre steder.

Sådan cirka hvert fjerde år kan vi tage en runddans mere med dem, der bliver arrige over at se alle plakaterne. De mener, man bare kan slå et opslag op på nettet.

Og jo. Det kan man selvfølgelig, men valgplakaterne er faktisk det synlige bevis for, at vi befinder os midt i en demokratisk proces.

Om ikke så længe er der julepynt i byerne og i alle supermarkeder. Det er det synlige bevis på, at vi er tæt på årets største højtid. Selvfølgelig er der nogle, der bliver rasende og føler sig utilpasse ved tanken om jul, andesteg, flæskesteg, brune kartofler, risalamande, juletræ og -gaver. Og ja, selvfølgelig kan vi se et billede af det altsammen på nettet, men juleudsmykning på gader og torve er nu engang udtryk for en lang og kær tradition. Ligesom valgplakater.

Brian Mørch
Byrådsmedlem
Dansk Folkeparti
ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online