Musikskolen satte spot på ungdommen med musik, streetfood og skateboard konkurrence

28. oktober 2021

Det var et brag af en festdag, da Solrød Kommunale Musikskole i stærkt samarbejde med 10Solrød og UngSolrøds fritidsundervisning arrangerede et Spil Dansk event med punk-rap koncert, streetfood og skateboard konkurrence.

Over 100 unge kiggede forbi UngSolrøds café på Solrød Gl. Skole til en fed festdag fyldt med musik, streetfood og skateboard konkurrence, da Solrød Kommunale Musikskole, 10Solrød og UngSolrøds fritidsundervisning var gået sammen om at arrangere et brag af et Spil Dansk event.

Arrangementet bød på rap-punk koncert med kunstneren Skarn, der invitererede publikum ind i sit helt unikke univers, med lyrisk dyrkelse af rå udtryksformer og vilde fortællinger fra kunstnerens eget tumulte liv. Og efter koncerten var der budt op til skateboardkonkurrence på Solrød Gl. Skole, hvor lokale unge skatere har været med til at bygge en lille bane op, indhente sponsoraftaler med Sidewalk Skateshop, og promovere arrangementet på skolerne.


"Vi tror på, at samarbejde på tværs giver rigtig god mening. De unges verden er jo dynamisk, og der kan vi som musikskole godt være med til at understøtte deres faglige interesser på tværs af musik, kultur og kreative udtryk. Så er det klart, at vi selvfølgelig også tror på, at det kan være en indgangsvinkel til at blive endnu mere nysgerrig på musikken, fordybelsen og de mange oplevelser, det kan tilvejebringe at engagere sig i musikskolen," fortæller leder af musikskolen Jens Engberg.

Udover det kombinerede Spil Dansk arrangement, så har musikskolen bl.a. også lagt spor an til et tættere samarbejde med Solrød Gymnasium om forskellige workshops for gymnasiets elever. Desuden er der åbnet op for brug af øvelokaler for lokale bands efter aftale med musikskolens leder. 

"Vi prøver altid gøre de unges møde med musikskolen så vedkommende for deres hverdag som muligt, særligt for dem, der ikke har gået hos os før, og som måske ikke ved så meget om, hvad der er muligt i musikskolens regi," siger Jens Engberg.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Valg til Folkeoplysningsudvalget

20-01-2022
Den 7. februar 2022 kl. 19 afholder Solrød Kommune valg til Folkeoplysningsudvalget. Valget finder sted på Solrød Bibliotek og kulturhus 1. sal.

Kviktestcenter i Havdrup lukker

20-01-2022
Sidste dag for at få en kviktest i Havdrup Idrætscenter er søndag den 23. januar 2022. Herefter lukker kviktestcenteret, men det vil fortsat være muligt at få en kviktest ved stationspladsen i Solrød Center.

Nu spørger byrådet dig: Hvad synes du om at bo i Solrød Kommune?

20-01-2022
Tirsdag den 18. januar 2022 modtager alle solrødder over 18 år en borgertilfredshedsundersøgelse i e-Boks, hvor borgerne kan komme med både ris og ros til kommunen.

Byrådsmødet bliver afholdt digitalt

06-01-2022
Det ekstraordinære byrådsmøde fredag den 7. januar 2022 afholdes digitalt. Mødet optages og kan efterfølgende ses på kommunens hjemmeside.

Borgmester Niels Hörups nytårshilsen 2021

30-12-2021
Året går nu snart på hæld, og traditionen tro sender borgmester Niels Hörup en nytårshilsen til alle borgere.

Ekstraordinære byrådsmøder i januar

23-12-2021
Der afholdes to ekstraordinære byrådsmøder i januar måned. Møderne er åbne for offentligheden.

Nu kan du se den nye kommuneplan for Solrød Kommune

23-12-2021
Byrådet vedtog den 20. december 2021 Solrød Kommuneplan 2021.

Godkendt: Planen for, hvordan Solrød Kommune kan udvikle sig, er nu klar

23-12-2021
Efter en bred borgerinddragelse har et flertal i byrådet nu godkendt den plan, der sætter de overordnede rammer for mulighederne for udviklingen af Solrød Kommune – Kommuneplan 2021. På baggrund af borgernes tilbagemeldinger er der bl.a. taget tre byudviklingsområder i Havdrup ud af kommuneplanen.

Byrådet har godkendt planen for beskæftigelsesområdet i 2022

23-12-2021
Den plan, der skal hjælpe Solrød Kommunes borgere i arbejde og samtidig sikre, at Solrød Kommune bliver ved med at ligge helt i top på beskæftigelsesområdet, er nu godkendt af byrådet.

Sådan påvirker restriktionerne Solrød Kommune

20-12-2021
Her kan du læse, hvordan de nye corona-restriktioner påvirker de kommunale faciliteter.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online