JAKOB ELLEMANN-JENSEN TOG FØRSTE SPADESTIK TIL DET NYE BIOGASANLÆG I STRÅLENDE SOL

18. oktober 2021

Onsdag tog Jakob Ellemann-Jensen ikke ét - men hele tre - spadestik sammen med borgmester Niels Hörup og adm. direktør i Bigodan A/S Henrik Laursen i forbindelse med opstarten af byggeriet til det nye biogasanlæg ved Lille Skensved i Solrød Kommune.

Solen skinnede og glæden var stor, da driftschef på Solrød Biogas ApS, Erik Lundsgaard, tog imod Venstres partiformand Jakob Ellemann-Jensen, som i disse uger er på tur rundt i landets 98 kommuner som optakt til det kommende kommunalvalg.

Henrik Laursen bød velkommen til alle fremmødte og takkede borgmester Niels Hörup og Solrød byråd for et godt samarbejde og støtte til projektet.

”Projektet er en hjørnesten i den grønne omstilling og området, som vi tager første spadestik til i dag, bidrager til en Co2 nedbringelse på næsten 32.000 tons om året”, fortalte Henrik.

Jakob Ellemann-Jensen takkede for invitationen og var begejstret for projektet.

”Den grønne omstilling kommer ikke af sig selv. Den kommer kun, hvis vi prioriterer den og investerer i den. Vi skylder verden at gå foran, og jeg håber, at de andre kommuner i Danmark bliver tændt af den hellige ild og bliver inspireret af Niels’ målsætning om, at Solrød bliver 100 % Co2 neutralt i 2030 - og biogassen er en væsentlig trædesten til den grønne omstilling”, sagde han.


”Derfor skal vi have en grøn skattereform i Danmark, hvor vi beskatter Co2 udledning, og hvor vi sikrer rammevilkårene for vores danske virksomheder. Det er noget, vi vil, og det er noget, vi prioriterer. Så jeg er godt nok glad for, at I også gør det her i Solrød – og så forstår jeg godt, at der er nogle, der synes, det er træls, at det skal ligge i deres baghave. Til det siger jeg, at hvor er det dejligt, at vi her i demokratiet har plads til nogle, der mener noget andet”, fortsatte han med en henvisning til de 9-10

demonstranter, der var mødt op med skilte med budskabet om, at byggeriet burde være sat på pause, indtil der var faldet en endelig afgørelse i Planklagenævnet.

Borgmester Niels Hörup takkede også Ellemann-Jensen for besøget.

”Dit besøg falder i god tråd med den ambitiøse landbrugsaftale, der er landet og det reduktionsmål, der er. Vi anerkender jo alle sammen, at klimaforandringerne er en realitet, at de er menneskeskabte, og at vi skal gøre noget ved det. Anlægget producerer i dag 44% af Solrød Kommunes samlede elforbrug. 85% af boligernes elforbrug kommer fra biogasanlægget samt 41% af det samlede varmeforbrug. Desuden bliver den kommende opgraderede biogas distribueret til de borgere, der bor i strandområdet, og dermed undgår de en opgravning til etablering af andre varmekilder – en skønsmæssig besparelse på over 200 mio. kr., som samtidig har en markant klimamæssig effekt. Det er godt for klima og pengepung.”

Efter talerne blev spaden puttet i jorden ved hjælp af teamwork mellem Jakob, Henrik og Niels, og så blev der taget - ikke bare 1 - men hele 3 spadestik for ”Gud, kongen og fædrelandet”, som det blev formuleret til stor morskab for tilhørerne.

Arrangementet blev afrundet i biogasanlæggets konferencerum, hvor der blev serveret en let anretning.

Med venlig hilsen 

Venstre i Solrød


Flere artikler

Nyt netværk for forældre til børn og unge med særlige behov i Solrød

29-11-2021
Frivillige forældre i Solrød har opstartet et netværk for forældre til børn og unge med særlige behov, såsom fysisk og psykisk sygdom eller ordblindhed eller mistrivsel. Netværket er etableret som et uforpligtende og fortroligt rum, hvor forældre kan dele det, der fylder hos dem og i deres hverdag.

Luciaoptog i Solrød Center

29-11-2021
Kom og se det flotte Luciaoptog, når byens børn går gennem centergaden mandag den 13. december kl. 16.00.

31 danmarksmester-titler til Solrød

25-11-2021
I weekenden d. 13. -14. november 2021 løb DM i sport stacking af stablen. Sport stacking er en individuel- og teamsport, hvor du skal stable plastkopper i bestemte sekvenser/pyramider.

Antallet af ansøgere til Dansk Folkehjælps Julehjælp sætter ny Danmarksrekord

25-11-2021
Den 1. november åbnede Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet op for ansøgninger til dette års Julehjælp, som fattige og udsatte familier kan søge hele måneden ud, og allerede nu, en uge inden december, har ansøgertallet sat en trist rekord. Indtil videre har 15.093 familier søgt om Julehjælp, hvilket er mere end sidste år, hvor i alt lidt over 15.000 udsatte havde brug for hjælp til at klare julen. Ifølge generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, vidner stigningen om et langt mere permanent fattigdomsproblem i Danmark i ly af coronakrisen. Samtidig frygter organisationen, hvilken konsekvens de stigende forbrugsomkostninger vil have for de mest udsatte børnefamilier i Danmark op til jul.

Black Night Market

25-11-2021
Her kan du se programmet til Black Night Market og Black Days i Solrød Center.

Åbent hus 2022 på Solrød Gymnasium

25-11-2021
Den 18. januar 2022 slår vi dørene op til en spændende og informativ oplevelse på Solrød Gymnasium. Her får du som grundskoleelev et grundigt indtryk af skolens mange faciliteter.

Galleriet i december - billed- og æskemageri på Solrød Bibliotek og Kulturhus

25-11-2021
Billedmager Jennifer Mary Lehm og æskemager Minna Andersen er december måneds kunstnere på Solrød Bibliotek og Kulturhus. Her viser de nye facetter fra kunstens verden.

Længere svar tid på e-mail

25-11-2021
Solrød Bibliotek og Kulturhus oplever i øjeblikket vanskeligheder med vores mail-server, hvilket kan betyde længere svartider.

Christina læser: Solrøds populæreste bog

25-11-2021
Så er vi nået til førstepladsen på listen over Solrødborgernes yndlingsbøger. Sara Blædels roman "Bedemandens datter" (2016) er blevet udlånt hele 715 gange gennem de seneste fem år, og i denne artikel kan du læse om de træk ved bogen, der efter min mening har gjort den til en sand udlånsfavorit.

Ny konstitueringsaftale på plads i Solrød: De borgerlige samles om ny LA-borgmester

22-11-2021
Der har været sagt og skrevet meget om valget i Solrød Kommune, og en kort overgang så socialdemokraten Jonas Ring Madsen ud til at løbe med borgmestertitlen, men hen over weekenden har de borgerlige partier fundet hinanden, og det betyder, at Liberal Alliances Emil Blücher bliver ny borgmester i en borgerlig aftale, der også inkluderer tværpolitiske HavdrupListen.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online