Det næste bliver vel at skødehunden skal være i folketingssalen

Meget kan man sige om Enhedslistens Pernille Skipper. Men hun er en eminent strateg.
Når man som hun ikke bryder sig overdrevent om folkestyret, kan man jo altid angribe det, som folkestyret er bygget på. Familien, det nære samfund, aftalerne og ikke mindst formaliteterne.

I folketingssalen er der kun adgang for tingets medlemmer og andre, der naturligt hører til der. Ikke for medbragte babyer. Og det ved Pernille Skipper udmærket, for det er kun godt to år siden, hendes kollega, Mette Abildgaard fra de konservative, der forsøgte samme stunt med at medbringe en baby og tårevædet blev sendt ud. Med baby.

Dengang var der heller ikke mangel på følsomme sjæle, der elsker børn og især babyer, der forarget spurgte, hvad den baby dog kunne gøre af skade. Helt ligesom nu med Pernille Skippers baby. Hvad kan en lille baby dog gøre store stærke politikere, der styrer vores land.

Men det er ikke det, sagen handler om. Den handler om, at i salen skal der kun være medlemmer af Folketinget og de ansatte, der har et arbejde at udføre der. Og har vi ikke lige oplevet, hvor begejstret netop Enhedslisten er over en påtvungen barselsorlov for fædre, så hvis fru Skipper har valgt en kortere barsel, så er der vel en far, der er gået på orlov.

Det handler om respekt
Man kan selvfølgelig spørge, hvad vi skal med regler om respekt for folkestyrets arbejdsplads, ligesom vi kan spørge om, hvad vi skal med respekt for hinanden og for lærere, præster, politifolk og andre myndighedspersoner, der er ansat af os alle.

Hvis der er frit slag for ammende mødre i folketingssalen, kan vi så også vente, at en dommer vugger baby, mens skyldsspørgsmålet afgøres, at skolelæreren ammer i geografitimen, for der er jo ikke noget, der er mere naturligt end at et nyfødt barn ammes.

Og hvad bliver så det næste, der skal accepteres? At tingets medlemmer kan tage deres lille nye hundehvalp med på arbejde, for der er da ikke noget mere nuttet end en lille hundehvalp?

Folketingsmedlemmer, der gerne vil indkassere et nåhh, et nøjj, et åhhh må lægge et foto af den lille nye op på de sociale medier, så alle kan komme til at savle af fornøjelse. Og lad os så holde fast i, at folketingssalen er en arbejdsplads, og at babyer hører til hjemme hos far eller mor, der er på barsel.

Brian Mørch
Byrådsmedlem
Dansk Folkeparti

ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online