PARTIFORMAND JAKOB ELLEMANN-JENSEN BESØGER SOLRØD

12. oktober 2021

I morgen, onsdag den 13. oktober, gæster Venstres formand Jakob Ellemann-
Jensen Solrød

Det bliver en stor dag - og en vigtig markering i arbejdet med den grønne omstilling frem mod 2030 - når borgmester Niels Hörup samt driftschef i Solrød Bioenergi, Erik Lundsgaard i morgen tager imod partiformand Jakob Ellemann-Jensen i forbindelse med gennemførslen af 1. spadestik til udvidelsen af det eksisterende biogasanlæg på Åmarken 6 i Lille Skensved.Det nye biogasanlæg er ejet af Solrød Bioenergi ApS og ligger på nabogrunden syd for Solrød Biogas A/S, som er 100% ejet af Solrød Kommune.
”Inden 2030 skal Danmark reducere CO2-udledningen med 70% for at imødegå klimaforandringerne. Solrød kan jo ikke redde hele verden, men vi skal selvfølgelig give vores helt nødvendige bidrag”, siger Niels Hörup.

Allerede nu har det eksisterende biogasanlæg reduceret udledningen med 67.470 tons i 2020 og produceret biogas (vedvarende energi) til grøn el-produktion svarende til, at 85% af husstandene i Solrød Kommune allerede nu bliver forsynet med grøn strøm fra det nuværende biogasanlæg og grøn varme svarende til 41%.
”Den udvikling ønsker vi at fortsætte, og derfor har vi sat vores eget lokale CO2 reduktionsmål til 100% i 2030 – superambitiøst, men helt nødvendigt”, fortsætter borgmesteren.

Et andet fokus på dagen vil desuden være vigtigheden af biogas som et væsentligt virkemiddel i realiseringen af målsætningerne i den nyligt indgåede aftale mellem regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier ”Aftale om grøn omstilling af dansk landbrug”. Den afgassede biomasse kan nemlig anvendes som gødning på markerne, fortrænges kunstgødning og reducere udvaskning af kvælstof og fosfor til vandløb.

”Solrød Kommunes klimaprofil skal også i fremtiden være grøn og innovativ. Vi vil fortsætte med at have fokus på energiomstilling og energirenoveringer til gavn for borgere, virksomheder, miljøet – og ikke mindst økonomien. Kort sagt: Vedvarende energi med omtanke”, siger borgmester Niels Hörup.

Udover borgmester Niels Hörup og driftschef Erik Lundsgaard vil også Solrød Biogas A/S’ bestyrelse, byrådets medlemmer, Venstre i Solrøds kandidathold, Venstre i Solrøds bestyrelse samt Greve/Solrød kredsens folketingskandidat deltage i arrangementet, som afrundes i mødelokalet på anlægget, hvor der bliver serveret en let anretning.

Med venlig hilsen
Venstre i Solrød


Flere artikler

Hastighedskontrol ved skole – Karlslunde Landevej, Karlslunde

14-10-2021
Fra kl. 12:30 og to timer frem havde færdselspolitiet taget opstilling med et lasermålerudstyr ud for en skole, så hastigheden på de trafikanter, der passerede skolen, kunne kontrolleres.

Konservative vil nedsætte konkret støjudvalg i Solrød Kommune

14-10-2021
Arbejdet med at minimere støjen fra Køge Bugt-motorvejen bør fokuseres og formaliseres yderligere, og det fortjener mere politisk opmærksomhed og vedholdenhed. Det mener den konservative borgmesterkandidat Jan Færch, der derfor nu stiller forslag om, at byrådet efter valget nedsætter et konkret støjudvalg i kommunen, der skal arbejde videre med de forskellige muligheder.

Jubiii – Efterårsferie!

11-10-2021
Kom en tur i Solrød Center i efterårsferien, hvor vi har pyntet op til Halloween og få en (u)hyggelig oplevelse med vores populære børnebillet under åben himmel.

SOLRØD KAN MERE

11-10-2021
Socialdemokratiet har en klar målsætning om at vinde borgmesterposten i Solrød Kommune, og tirsdag den 5. oktober præsenterede Socialdemokratiet deres valgprogram for 2022 – 2025 under sloganet SOLRØD KAN MERE.

50 års Jubilæum i Solrød Billard Klub

11-10-2021
I Solrød Billardklub kan vi nu, med stor glæde, se frem til, at skulle fejre vores 50 års Jubilæum. I den anledning inviterer vi fredag d. 22. oktober kl. 15:30-18:30
 til reception, og åbent hus, i vores dejlige klublokaler på adressen: 
Solrød Skole, Højagervænget 21, 2680 Solrød Strand.

Pimp dit værelse

11-10-2021
Gør dit værelse Instagram-klar med skønne DIY-projekter, der både pynter på væggene og i dit feed.

Livestream - Yngre med årene

11-10-2021
Professor Bente Klarlund Pedersen fortæller om hvordan forskning viser at ikke bare din livsstil, men også livsindstilling - er med til, i et vist omfang - at bestemme om du vil dø som en rask 90-årig eller som en syg 80-årig.

Det nye arrangementsprogram er landet!

11-10-2021
Det nye arrangementsprogram er kommet fra trykken - og vi glæder os til at dele det med dig.

Foredrag om skam i Solrød Center

11-10-2021
LAP Køge og Omegn afholder et foredrag om emnet skam
, tirsdag den 16. november fra klokken 13.30 til 15.45 i I Aktivitet- og Frivilligcenteret.

Har du kørt i en lyserød Jaguar?

07-10-2021
Nu får du chancen i Solrød Center, fredag d. 8/10 kl. 15-18 når stylist Maria Schøn kommer med sin lyserøde Jaguar og du kan vinde en tur ved at købe en lyserød sløjfe, fra kræftens bekæmpelse, og måske være den heldige vinder.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online