Dømt for grov hvidvask efter snyd over for pensionister

30. september 2021

En nu 31-årig mand fra Greve blev onsdag i Retten i Roskilde idømt ubetinget fængsel på 1 år og 3 måneder for bl.a. hvidvask af særlig grov beskaffenhed for ca. 800.000 kr.

Retten i Roskilde idømte onsdag den 29. september 2021 en nu 31-årig mand fra Greve ubetinget fængsel i 1 år og 3 måneder for primært hvidvask af særlig grov beskaffenhed for ca. 800.000 kr., men også for bedrageri og anden økonomisk kriminalitet for ca. 500.000 kr. begået i perioden maj – december 2020.

Den dømte modtog dommen, efter at sagen var blevet ført som en tilståelsessag i et større sagskompleks, hvor den dømte har siddet varetægtsfængslet siden 2. december 2020.

Dommen omfattede hvidvask i 33 tilfælde, hvor andre end den nu dømte fik typisk ældre ofre overtalt til at udlevere fortrolige oplysninger om adgangen til deres netbank, så der kunne ske uberettigede pengeoverførsler til mellemmænd.
Den dømte skaffede fra den private bekendtskabskreds kontakt til mellemmændene (populært kaldet ”muldyr”) og koordinerede herefter pengeoverførslerne fra ofrene til mellemmændene, der stillede deres private bankkonto til rådighed.

På den dømtes foranledning enten udbetalte mellemmændene pengene kontant til den nu dømte eller brugte dem i den dømtes interesse f.eks. til spil.

Overførslerne mellem forskellige bankkonti har været med til at skjule eller sløre pengenes oprindelse, vurderer anklagerfuldmægtig Nadia Bech fra Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er en grov sag, fordi der er tale om et stort beløb, som er fremskaffet som led i et større antal forbrydelser af systematisk og organiseret karakter med en større personkreds involveret for at skjule eller sløre pengenes oprindelse. Derfor rejste anklagemyndigheden tiltale mod den nu 31-årige for hvidvask af særlig grov beskaffenhed, udtaler anklagerfuldmægtig Nadia Bech.

Dommen omfattede også bedrageri i forbindelse med lånoptagelser på falsk grundlag og anden økonomisk kriminalitet for et samlet beløb på ca. 500.000 kr.

Ved efterforskningen af sagskomplekset har politiet fået afklaret pengenes oprindelse i de sager, hvori den nu 31-årige har haft en rolle.

- Vi må konstatere, at det desværre stadig er muligt for kriminelle, der ved telefonopkald udgiver sig for at være f.eks. bankpersonale, at få især ældre borgere til ukritisk at udlevere strengt personlige og fortrolige oplysninger om adgang til netbanken, udtaler efterforskningsleder og politikommissær Martin Eise Eriksen i afdelingen for Økonomisk Kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi og fortsætter:

- Ved uventede telefonopkald fra personer, der ønsker personlige eller fortrolige oplysninger udleveret, bør man være særdeles skeptisk og kritisk. Lav meget gerne en kontrolopringning og spørg efter den person, der præsenterede sig i telefonopkaldet, slutter efterforskningslederen.

Han opfordrer samtidigt til, at man tager en snak med sine ældre familiemedlemmer om risikoen for at blive svindlet til at udlevere personlige bankoplysninger, og gør endvidere opmærksom på, at det kan være strafbart, hvis man som ”muldyr” stiller sin bankkonto til rådighed for mistænkelige pengetransaktioner.

Retten i Roskilde dømte også den nu 31-årige til at betale erstatning til de forurettede i sagerne.

Den dømte blev i forbindelse med domsafsigelsen løsladt efter varetægtsfængslingen i sagskomplekset.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Narkokørsel – Tåstrupvej, Solrød Strand

14-10-2021
Kl. 01:33 standsede politiet en personbil i rundkørslen ved Cementvej, da bilen kom til stedet ad Tåstrupvej.

Narkokørsel i lastbil – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

14-10-2021
Kl. 21:17 standsede færdselspolitiet en lastbil til nærmere kontrol af fører og køretøjet på motorvejsrastepladsen i Karlslunde.

Narkokørsel, frakendt kørekort og kniv i bilen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

11-10-2021
Kl. 11:30 kørte en betjent fra Færdselsafdelingen på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde mod nord, da føreren af en varebil gjorde sig uheldigt bemærket, da han talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen. Politiet stoppede bilisten, som viste sig at have flere langt alvorligere færdselsforseelser på samvittigheden.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

07-10-2021
Kl. 11:20 stoppede en politipatrulje en bilist på Karlslunde Rasteplads i sydgående retning.

Uromagere havde hash på sig – Birkevænget, Jersie, Solrød Strand

07-10-2021
Kl. 14:12 anmodede DSB om assistance fra politiet på Jersie S-station, idet DSB via videoovervågningen af stationsområdet kunne se flere unge mænd ved elevatoren.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

07-10-2021
Kl. 08:48 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, hvor tre bilister var involveret.

Fire narkokørsler i tonstunge lastbiler

04-10-2021
Færdselsafdelingens tungvognscenter Øst foretog i denne uge kontrol af tunge køretøjer ved Køge Transportcenter og på Køge Bugt Motorvejen i Greve. På bare tre dage standsede politiet i den forbindelse hele fire narkopåvirkede lastbilchauffører bag rattet på de tonstunge køretøjer.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

04-10-2021
Kl. 02:42 anholdt og sigtede politiet en 41-årig kvinde fra den østlige del af Faxe kommune for spirituskørsel i en personbil.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

04-10-2021
Kl. 10:30 sigtede færdselspolitiet for fjerde gang inden for blot en måned en 39-årig mand fra Asnæs for at være fører af en personbil, selv om han ikke havde nogen førerret.

Brand i dobbelthus – Odinsvej, Solrød Strand

30-09-2021
Kl. 11.52 udbrød der brand i køkkenet i et dobbelthus på Odinsvej i Solrød Strand. Ilden startede omkring en brødrister formentlig på grund af en kortslutning. Branden blev opdaget af beboernes datter, som kom til huset, så røg ved vinduerne og slog alarm.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online