Farvel Mutti

Læserbrev af John Wennerwald, Regions- oag byrådsmedlem for Socialdemokratiet

I skrivende stund optæller tyskerne stemmesedlerne til valget om Forbundskansler Angela Merkel´s efterfølger. Afhængig af udfaldet kan Angela Merkel blive den længst siddende kansler. Hvis forhandlingen trækker ud og der ikke er dannet en ny regering den 17. december, så slår Angela Merkel Helmut Kohls rekord.

Lige nu er der dødt løb mellem SPD og CDU, men vi kan da håbe på, at SPD vinder med De Grønne som en del af koalitionen. Én af deres fælles mærkesager er at hæve mindstelønnen i Tyskland, som kan give Danmark en bedre konkurrenceevne og dermed større eksport.

Grøn omstilling og modernisering af industrien har været i fokus i valgkampen, og dér kan Danmark også bidrage. Det giver muligheder for øget eksport og gode arbejdspladser i Danmark.

Tyskerne sætter kursen i hele EU og Angela Merkel har været en stærk leder i EU. Med hendes farvel kan der opstå et magttomrum, som kan drive EU på nye veje.

Uanset udfaldet bliver det interessant at følge udviklingen i Tyskland og EU efter Angela Merkel er trådt tilbage.

John Wennerwald
Regions- oag byrådsmedlem for Socialdemokratiet


Flere artikler

Flygtningecenter i Solrød

Vi kan mere, også for flygtninge!!

Ny idrætshal på vej ved Solrød Idrætscenter

Der har meget længe været et berettiget ønske fra Solrød Kommunes mange idrætsforeninger om at få bygget en ny og moderne idrætshal. Kapaciteten er voldsomt presset, og idrætsorganisationerne har været inddraget i en omfattende proces, der skulle kortlægge, hvordan en ny hal skulle se ud.

Konservativ glæde over ny konstituering: Solrød forbliver borgerlig

Søndag indgik Det Konservative Folkeparti, Venstre, HavdrupListen og Liberal Alliance en ny konstitueringsaftale, der gør Emil Blücher (LA) til borgmester og Niels Hörup (V) til viceborgmester. Morten Scheelsbeck (K) bliver formand for et nyoprettet kultur-, idræt- og fritidsudvalg, og Mads Silberg (K) bliver næstformand i Familie- og Uddannelsesudvalget.

Skal vi ikke snart digitalisere folkeskolen?

Jeg er 38 år, og jeg gik i skole i Taastrup i 90´erne. Dengang fungerede den typiske undervisning på den måde, at jeg og alle andre elever sad ved hvert vores lille bord og havde nøjagtigt de samme bøger i de samme fag, og vi arbejdede på samme tid med de samme ting.

Så er det nu!

Du har nu chancen for at ændre på tingenes tilstand i Solrød Kommune.

VoresSolrød - Seniorpolitik

Den biologiske alder bestemmer, hvornår vi kan gå på pension, men ikke, hvornår den enkelte får behov for hjælp. Når det sker, skal pleje og omsorg være tilgængelig og værdig - det skylder vi vore ældre medborgere.

1 + 1 = 2 biler = Mere støj

Trafik og støj skal nedbringes i Solrød. Støj og trafik er ifølge WHO en “stille dræber". Støj angriber velvære og helbred med risiko for stress og hjertekar-sygdomme. 3000 borgere i Solrød er støjplaget. Og antallet vil stige viser målinger. VoresSolrød vil arbejde for ansvarlig forandring.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online