Farvel Mutti

27. september 2021

Læserbrev af John Wennerwald, Regions- oag byrådsmedlem for Socialdemokratiet

I skrivende stund optæller tyskerne stemmesedlerne til valget om Forbundskansler Angela Merkel´s efterfølger. Afhængig af udfaldet kan Angela Merkel blive den længst siddende kansler. Hvis forhandlingen trækker ud og der ikke er dannet en ny regering den 17. december, så slår Angela Merkel Helmut Kohls rekord.

Lige nu er der dødt løb mellem SPD og CDU, men vi kan da håbe på, at SPD vinder med De Grønne som en del af koalitionen. Én af deres fælles mærkesager er at hæve mindstelønnen i Tyskland, som kan give Danmark en bedre konkurrenceevne og dermed større eksport.

Grøn omstilling og modernisering af industrien har været i fokus i valgkampen, og dér kan Danmark også bidrage. Det giver muligheder for øget eksport og gode arbejdspladser i Danmark.

Tyskerne sætter kursen i hele EU og Angela Merkel har været en stærk leder i EU. Med hendes farvel kan der opstå et magttomrum, som kan drive EU på nye veje.

Uanset udfaldet bliver det interessant at følge udviklingen i Tyskland og EU efter Angela Merkel er trådt tilbage.

John Wennerwald
Regions- oag byrådsmedlem for Socialdemokratiet


Flere artikler

Rød-Grøn fremtid i Solrød

11-10-2021
SF Solrød er stolte af, at vi er et rødt og et grønt parti. Det grønne element repræsenterer for os den grønne omstilling, hvor vi først og fremmest tænker på vores miljø, men det indebærer også den mentale omstilling til et samfund, hvor vækst i sig selv ikke er målet.

Rød-Grøn fremtid

11-10-2021
Da centrum-venstre vandt flertal i Folketinget i 2019 var det med et tydeligt klima- og velfærdsmandat i ryggen. SF gik til valg på at genopbygge og udvikle velfærden efter mange år med borgerlig økonomisk politik. Og SF gik til valg på, at lave et visionært og nødvendigt rødt-grønt systemskifte efter årtier uden den nødvendige handling.

Sydkysten bliver grønnere

11-10-2021
Regionsrådet søger konstant efter muligheder hvor regionen kan blive grønnere.

Radikale Venstre ønsker løft til skoleområdet

06-10-2021
Ny lille folkeskole til Solrød og stop for besparelser på skoleområdet

Der er så meget vi skal passe på og værne om i Solrød kommune

30-09-2021
Jeg er Helle Zelasny. Jeg er en fighter på 51 år med hjerte for dem, der har brug for en ekstra hånd. Jeg stiller op for Dansk Folkeparti til kommunevalget i Solrød Kommune.

Hvorfor ødelægge en i forvejen hårdt ramt flygtningefamilie?

20-09-2021
I Solrød Kommune har vi en syrisk flygtningefamilie, som nu er i stor fare for at blive ødelagt af vore umenneskelige regler om udsendelse af flygtninge til Damaskusområdet i Syrien.

Klar til valget

20-09-2021
Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, De Radikale og Dansk Folkeparti har haft samlet kærnetropperne til årsmøder i weekenden.

Økonomistyringen på det SPECIALISEREDE BØRNEOMRÅDE kalder på forklaring - og måske også på forbedringer?

20-09-2021
I BARNDOMMENS VÆRDIGFULDE ÅR lægges kimen til mentalt helbred og trivsel gennem livet. Desværre ser vi i stigende grad mentale mistrivsel blandt børn og unge. Jeg mener, det er en etisk forpligtelse politisk - nationalt såvel som kommunalt, at afhjælpe og forebygge disse problemer.

Derfor vil Konservative have en ny daginstitution i Solrød Kommune

13-09-2021
Af Jan Færch og Morten Scheelsbeck, konservative byrådsmedlemmer i Solrød Kommune


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online