Farvel Mutti

27. september 2021

Læserbrev af John Wennerwald, Regions- oag byrådsmedlem for Socialdemokratiet

I skrivende stund optæller tyskerne stemmesedlerne til valget om Forbundskansler Angela Merkel´s efterfølger. Afhængig af udfaldet kan Angela Merkel blive den længst siddende kansler. Hvis forhandlingen trækker ud og der ikke er dannet en ny regering den 17. december, så slår Angela Merkel Helmut Kohls rekord.

Lige nu er der dødt løb mellem SPD og CDU, men vi kan da håbe på, at SPD vinder med De Grønne som en del af koalitionen. Én af deres fælles mærkesager er at hæve mindstelønnen i Tyskland, som kan give Danmark en bedre konkurrenceevne og dermed større eksport.

Grøn omstilling og modernisering af industrien har været i fokus i valgkampen, og dér kan Danmark også bidrage. Det giver muligheder for øget eksport og gode arbejdspladser i Danmark.

Tyskerne sætter kursen i hele EU og Angela Merkel har været en stærk leder i EU. Med hendes farvel kan der opstå et magttomrum, som kan drive EU på nye veje.

Uanset udfaldet bliver det interessant at følge udviklingen i Tyskland og EU efter Angela Merkel er trådt tilbage.

John Wennerwald
Regions- oag byrådsmedlem for Socialdemokratiet


Flere artikler

Konservativ glæde over ny konstituering: Solrød forbliver borgerlig

22-11-2021
Søndag indgik Det Konservative Folkeparti, Venstre, HavdrupListen og Liberal Alliance en ny konstitueringsaftale, der gør Emil Blücher (LA) til borgmester og Niels Hörup (V) til viceborgmester. Morten Scheelsbeck (K) bliver formand for et nyoprettet kultur-, idræt- og fritidsudvalg, og Mads Silberg (K) bliver næstformand i Familie- og Uddannelsesudvalget.

Skal vi ikke snart digitalisere folkeskolen?

15-11-2021
Jeg er 38 år, og jeg gik i skole i Taastrup i 90´erne. Dengang fungerede den typiske undervisning på den måde, at jeg og alle andre elever sad ved hvert vores lille bord og havde nøjagtigt de samme bøger i de samme fag, og vi arbejdede på samme tid med de samme ting.

Så er det nu!

15-11-2021
Du har nu chancen for at ændre på tingenes tilstand i Solrød Kommune.

VoresSolrød - Seniorpolitik

11-11-2021
Den biologiske alder bestemmer, hvornår vi kan gå på pension, men ikke, hvornår den enkelte får behov for hjælp. Når det sker, skal pleje og omsorg være tilgængelig og værdig - det skylder vi vore ældre medborgere.

1 + 1 = 2 biler = Mere støj

11-11-2021
Trafik og støj skal nedbringes i Solrød. Støj og trafik er ifølge WHO en “stille dræber". Støj angriber velvære og helbred med risiko for stress og hjertekar-sygdomme. 3000 borgere i Solrød er støjplaget. Og antallet vil stige viser målinger. VoresSolrød vil arbejde for ansvarlig forandring.

Ældrepleje i topform

08-11-2021
Omsorgen skal være drivende i vores ældrepleje. Antallet af ældre stiger i de kommende år og vi skal være forberedt på det større plejebehov i kommunen. Alle skal opleve at blive mødt med respekt og værdighed. For Socialdemokratiet er ældrepleje en mærkesag. Ingen skal efterlades med en følelse af at være til besvær.

Solrød skal tage klimaansvar

25-10-2021
Stranden, kalkgraven, Natura 2000 områderne og de øvrige naturperler som findes i vores lille kommune skal bevares og udvikles.

Henrik Boye GENOPSTILLER

18-10-2021
Henrik Boye fra Liberal Alliance genopstiller
56-årige Henrik Boye har valgt at stille op igen efter


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online