Vi skal være fælles om at udvikle Solrød

16. september 2021

PRESSEMEDDELELSE FRA SF SOLRØD


Solrød Kommune er et dejligt sted at bo, og det kan læses i befolkningsudviklingen i kommunen. Kommunen vokser i takt med, at flere får øjnene op for, at de kan skabe et godt liv tæt på natur i Solrød. De ældre vælger at blive i Solrød Kommune, hvor de har det sociale netværk. Småbørnsfamilierne flytter til Solrød Kommune for at skabe et familieliv i trygge rammer og måske bo tættere på bedsteforældrene.

De mange skønne byer i Solrød Kommune skal udvikles af dem, som bor i dem.

Ved ændringer eller udbygning af områderne skal beboerne ikke blot høres men være medbestemmende. Udviklere, investorer og interessenter skal ikke tilgodeses med særligt lukrative vilkår. Der skal være lige og klare rammer for såvel for beboere i kommunen som for udviklerne, men der skal altid koordineres om lokale initiativer, såvel byerne/landsbyerne imellem som mellem byerne/landsbyerne og Solrød Kommune.

Havdrup har været gennem en spændende udvikling gennem de senere år. Med udviklingen kommer behov for yderligere tiltag til gavn for borgerne i Havdrup.

Umiddelbart ser SF Solrød behov for, at der arbejdes med infrastrukturen i Havdrup for at understøtte byudviklingen og initiativer inden for andre områder så som kultur og børne/unge-området.

Efter udbygningen af Havdrup Vest, er det en førsteprioritet at få etableret en tunnel under, eller en bro over jernbanen Syd for stationen. SF Solrød var med til at godkende, at kommunen købte grunden øst for jernbanen af Banedanmark til formålet. Nu skal projektet sættes i gang.

SF Solrød vil arbejde for sikre skoleveje via sammenhængende stisystemer og cykelstier. Specifikt i Havdrup er det bydende nødvendigt, at der etableres en sikker overgang af jernbanen i Havdrup, som forbinder stisystemerne Øst og Vest for jernbanen. Samtidig skal det sikres at det er attraktivt at benytte de etablerede stisystemer, selvom det er en lille smule længere. Det kan kædes sammen med projekter, der forandrer de kedelige græsarealer til vild og smuk natur, med varierende beplantninger, spændende små oaser osv., ved brug af inspiration fra Naturkvalitetsplanen.

Politik handler for os om at indgå kompromisser og skabe aftaler. Få mest mulig indflydelse, så vores velfærdssamfund udvikler sig og bliver stærkere, så vi kan stå roligt på to ben. Det gælder både til budgetforhandlinger i byrådet og i inddragelsen af borgere, foreninger og det private erhvervsliv i udviklingen af Solrød. Kunsten at få mest muligt igennem til glæde for de mange og begrænset ærgrelse for de få.

Derfor er det vigtigt, at vi er fremsynede og inkluderende i udviklingen af kommunen. Det er vigtigt, at vi giver alle borgere i Solrød mulighed for at bidrage med udviklingen lige præcis deres eget skønne hjørne af Solrød. Det er fundamentet for succes i arbejdet for at sikre et godt liv for alle i Solrød uden at gå på kompromis med den grønne dagsorden.

SF Solrød vil fremtidssikre Solrød!

Claus Redder Madsen
Henrik T. Larsen


Flere artikler

Hastighedskontrol ved skole – Karlslunde Landevej, Karlslunde

14-10-2021
Fra kl. 12:30 og to timer frem havde færdselspolitiet taget opstilling med et lasermålerudstyr ud for en skole, så hastigheden på de trafikanter, der passerede skolen, kunne kontrolleres.

Konservative vil nedsætte konkret støjudvalg i Solrød Kommune

14-10-2021
Arbejdet med at minimere støjen fra Køge Bugt-motorvejen bør fokuseres og formaliseres yderligere, og det fortjener mere politisk opmærksomhed og vedholdenhed. Det mener den konservative borgmesterkandidat Jan Færch, der derfor nu stiller forslag om, at byrådet efter valget nedsætter et konkret støjudvalg i kommunen, der skal arbejde videre med de forskellige muligheder.

PARTIFORMAND JAKOB ELLEMANN-JENSEN BESØGER SOLRØD

12-10-2021
I morgen, onsdag den 13. oktober, gæster Venstres formand Jakob Ellemann-
Jensen Solrød

Jubiii – Efterårsferie!

11-10-2021
Kom en tur i Solrød Center i efterårsferien, hvor vi har pyntet op til Halloween og få en (u)hyggelig oplevelse med vores populære børnebillet under åben himmel.

SOLRØD KAN MERE

11-10-2021
Socialdemokratiet har en klar målsætning om at vinde borgmesterposten i Solrød Kommune, og tirsdag den 5. oktober præsenterede Socialdemokratiet deres valgprogram for 2022 – 2025 under sloganet SOLRØD KAN MERE.

50 års Jubilæum i Solrød Billard Klub

11-10-2021
I Solrød Billardklub kan vi nu, med stor glæde, se frem til, at skulle fejre vores 50 års Jubilæum. I den anledning inviterer vi fredag d. 22. oktober kl. 15:30-18:30
 til reception, og åbent hus, i vores dejlige klublokaler på adressen: 
Solrød Skole, Højagervænget 21, 2680 Solrød Strand.

Pimp dit værelse

11-10-2021
Gør dit værelse Instagram-klar med skønne DIY-projekter, der både pynter på væggene og i dit feed.

Livestream - Yngre med årene

11-10-2021
Professor Bente Klarlund Pedersen fortæller om hvordan forskning viser at ikke bare din livsstil, men også livsindstilling - er med til, i et vist omfang - at bestemme om du vil dø som en rask 90-årig eller som en syg 80-årig.

Det nye arrangementsprogram er landet!

11-10-2021
Det nye arrangementsprogram er kommet fra trykken - og vi glæder os til at dele det med dig.

Foredrag om skam i Solrød Center

11-10-2021
LAP Køge og Omegn afholder et foredrag om emnet skam
, tirsdag den 16. november fra klokken 13.30 til 15.45 i I Aktivitet- og Frivilligcenteret.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online