BARNETS STEMME I BYRÅDET

16. september 2021

Lil Lyrstrand på 35 år er kandidat til kommunalvalget 2021 for lokallisten VoresSolrød.

Jeg flyttede til Solrød fra storbyen for tre år siden med min familie. Mine forventninger til en lille kommune var og er store. De politiske og økonomiske prioriteringer kalder dog på forandring og nye kræfter i byrådet. Derfor stiller jeg op som Barnets Stemme til kommunalvalget 2021 for lokallisten VoresSolrød. Et stærkt bagland og håbet om en bedre fremtid på børneområdet, er det der motiverer mig. Jeg ønsker at være med til at skabe en god og tillidsfuld dialog om børneområdet i Solrød kommune.Min motivation for at stille op
Gennem mit engagement i den lokale forældrebevægelse, Hvor er der en voksen Solrød, har jeg har jeg fået bekræftet, at det er tid til forbedring: Solrød skal være den bedste kommune for børn og børnefamilier. 
Som del af byrådet vil jeg arbejde for
  • Bedre trivsel, tid og plads til børn
  • Bedre på normeringer og pladsforhold i daginstitutioner
  • Respektfuldt dialog med forældre, pædagogisk personale og interessegrupper
Jeg går også op i andre områder, men lægger mine kræfter, hvor mine erfaringer og kompetencer er stærkest. VoresSolrød er en tværpolitisk liste, med et stærkt kompetencefelt, herunder en økonomichef, ansatte i sundhedssektoren og iværksætter mv. Samme dækker vi mange mærkesager med både erfaringer og viden. Vi vil gøre Solrød til et endnu bedre sted at leve og bo - også for de mindste borgere

Bedre trivsel, tid og plads til børn
Børns trivsel er en kerneværdi for mig. Det er vigtigt at Solrød Kommunes politik er ambitiøs, så løsninger børneområdet først og fremmest tager udgangspunkt i barnets trivsel.
I barndommens værdifulde år lægges kimen til trivsel livet igennem. Desværre ser vi i stigende grad mistrivsel blandt børn og unge. Jeg mener, det er en etisk forpligtelse politisk - nationalt såvel som kommunalt - at forebygge og afhjælpe. Daginstitutionsområdet blevet beskåret i en sådan grad, at der siden 1972 er kommet dobbelt så mange børn pr. voksne. 
Selvom Solrød overholder de lovbestemte minimumsnormeringer på 1:3 i vuggestuer og 1:6 i børnehaver, er der langt fra administrativ skrivebords-beregning til virkeligheden ude på stuerne. Beregninger viser en reel normering på 1:5,7 i vuggestuer og 1:11,3 i børnehaver i Solrød Kommune. 

Kvalitet i dagtilbud handler både om at tilstrækkelig plads og antallet af nærværende pædagogisk personale.
En veldrevet kommune som Solrød, kan gøre det bedre for de mindste. Mange børn på for lidt plads giver et højt støjniveau og afbrydelser i leg og udvikling, hvilket forårsager stress til både børn og voksne. Der er altså tale om en ond cirkel, som kan brydes med politisk indsats gerne i et bredt samarbjede i et nyt byråd.

Grundlaget for udvikle er respektfuld dialog.
Det pædagogiske personale gør en kæmpe indsats indenfor de givne rammer, men der er ikke hænder nok til at løfte opgaven og pladsen er for trang.
Jeg vil arbejde ud fra en grundlæggende tillid, til at forældre og pædagogisk personale kan bidrage til udviklingen af institutionerne. Byrådet bør være lydhør over for forældre og pædagogers erfaringer og overfor forskningsbaseret viden om børns trivsel og kvalitet i dagtilbud. Grundlaget for udvikle er respektfuld dialog.

Diversitet i dagtilbud
Alle børn og alle familier er forskellige og det skal afspejles i kommunens politik på børneområdet. Derfor vil jeg kæmpe for et varieret tilbud af dagplejer, vuggestue, børnehave, SFO – store enheder, små enheder, kommunale tilbud, private tilbud, heltid eller deltid. Det skal også være muligt at vælge hjemmepasning eller privat pasning med tilskud.

Diversitet i byrådet
Jeg mener, at byrådet i højere grad bør repræsentere befolkningen i kommunen. Større diversitet kan styrke byrådets evner til at forvalte lovgivning og økonomi, til alles bedste. Min baggrund har betydning for de erfaringer, jeg tager med mig fx som småbørnsforældre. 
Nu står kommunalvalget for døren og ved at stemme på mig, er du med til at sætte børnene dagsordenen. Jeg lover dig, at jeg går motiveret og men også ydmygt til den ansvarsfulde opgave, at forvalte politikken for vores alle sammen hverdag.

Kærlig hilsen Lil Lyrstrand
Cand. mag. pædagogik
Kandidat for VoresSolrød https://www.facebook.com/foralle


Flere artikler

Hastighedskontrol ved skole – Karlslunde Landevej, Karlslunde

14-10-2021
Fra kl. 12:30 og to timer frem havde færdselspolitiet taget opstilling med et lasermålerudstyr ud for en skole, så hastigheden på de trafikanter, der passerede skolen, kunne kontrolleres.

Konservative vil nedsætte konkret støjudvalg i Solrød Kommune

14-10-2021
Arbejdet med at minimere støjen fra Køge Bugt-motorvejen bør fokuseres og formaliseres yderligere, og det fortjener mere politisk opmærksomhed og vedholdenhed. Det mener den konservative borgmesterkandidat Jan Færch, der derfor nu stiller forslag om, at byrådet efter valget nedsætter et konkret støjudvalg i kommunen, der skal arbejde videre med de forskellige muligheder.

PARTIFORMAND JAKOB ELLEMANN-JENSEN BESØGER SOLRØD

12-10-2021
I morgen, onsdag den 13. oktober, gæster Venstres formand Jakob Ellemann-
Jensen Solrød

Jubiii – Efterårsferie!

11-10-2021
Kom en tur i Solrød Center i efterårsferien, hvor vi har pyntet op til Halloween og få en (u)hyggelig oplevelse med vores populære børnebillet under åben himmel.

SOLRØD KAN MERE

11-10-2021
Socialdemokratiet har en klar målsætning om at vinde borgmesterposten i Solrød Kommune, og tirsdag den 5. oktober præsenterede Socialdemokratiet deres valgprogram for 2022 – 2025 under sloganet SOLRØD KAN MERE.

50 års Jubilæum i Solrød Billard Klub

11-10-2021
I Solrød Billardklub kan vi nu, med stor glæde, se frem til, at skulle fejre vores 50 års Jubilæum. I den anledning inviterer vi fredag d. 22. oktober kl. 15:30-18:30
 til reception, og åbent hus, i vores dejlige klublokaler på adressen: 
Solrød Skole, Højagervænget 21, 2680 Solrød Strand.

Pimp dit værelse

11-10-2021
Gør dit værelse Instagram-klar med skønne DIY-projekter, der både pynter på væggene og i dit feed.

Livestream - Yngre med årene

11-10-2021
Professor Bente Klarlund Pedersen fortæller om hvordan forskning viser at ikke bare din livsstil, men også livsindstilling - er med til, i et vist omfang - at bestemme om du vil dø som en rask 90-årig eller som en syg 80-årig.

Det nye arrangementsprogram er landet!

11-10-2021
Det nye arrangementsprogram er kommet fra trykken - og vi glæder os til at dele det med dig.

Foredrag om skam i Solrød Center

11-10-2021
LAP Køge og Omegn afholder et foredrag om emnet skam
, tirsdag den 16. november fra klokken 13.30 til 15.45 i I Aktivitet- og Frivilligcenteret.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online