Lokalplanforslag sætter rammerne for ny hal ved SIC og muligt nyt klubhus

16. september 2021

Lokalplanforslaget, der skal gøre det muligt at bygge en ny idrætshal ved Solrød Idrætscenter, som skal skabe endnu bedre rammer for fællesskaber og samhørighed, er nu i høring. Lokalplanforslaget gør det også muligt for Solrød FC at etablere et nyt klubhus.

Solrød Idrætscenter skal være et aktivt og levende idrætscenter med gode muligheder for fællesskaber, samhørighed og fleksible og attraktive rammer. Sådan lød konklusionen, da foreninger og brugere i 2018 satte ord på deres drømme og forventninger til Solrød Idrætscenter. På ønskelisten stod også muligheden for en ny idrætshal, og for at den del af drømmen kan bringes til live, skal lokalplanen for området ændres.

Økonomi-, teknik- og miljøudvalget har derfor på udvalgets møde den 6. september 2021 behandlet og godkendt det lokalplanforslag, som gør det muligt at bygge en ny idrætshal, hvor brugernes drømme kan folde sig ud. Samtidig gør lokalplanforslaget det også muligt at opfylde et stort ønske hos den lokale fodboldklub Solrød FC – et klubhus. Lokalplanforslaget åbner nemlig også op for, at klubben kan etablere et klubhus med omklædningsmuligheder mellem den nuværende opvisningsbane og kunststofbanerne.


”I Solrød Kommune er vi beriget med et meget aktivt foreningsliv, og vi har generelt også nogle rigtig gode og fleksible rammer, som støtter op om vores aktive foreningsliv. Det er naturligvis rigtig dejligt, når vi i byrådet har muligheden for at gøre de rammer endnu bedre med en ny hal, der vil komme til at summe af aktiviteter. Samtidig ved vi, at et nyt klubhus har stået meget højt på Solrød FC’s ønskeliste i mange år, og de planer bliver også mulige at bringe til live med det nye lokalplanforslag,” siger Niels Hörup, formand for Økonomi-, teknik- og miljøudvalget og borgmester.

Lokalplanforslaget gør det desuden muligt at udvide Børnenes Idrætshus, hvis der skulle opstå et behov for det i fremtiden. I planen er der også udlagt et areal i områdets vestlige del til en eventuel fremtidig hal i området mellem tennisbanerne og boligområdet Litorinaparken – der er dog ingen planer om en hal i det område på nuværende tidspunkt. 

Borgermøde den 27. september 2021
Lokalplanforslaget er i høring frem til den 4. november 2021, og der vil blive afholdt et borgermøde om lokalplanforslaget den 27. september 2021 i Hjerterummet i Solrød Idrætscenter kl. 19-20.30.

Fakta
I budgetaftalen for 2019 satte aftaleparterne midler af til en ny idrætshal ved Solrød Idrætscenter, og byrådet besluttede på sit møde i december 2020, at arbejde videre med etableringen af den nye hal. Opførelsen af en ny hal kan ikke ske inden for rammerne af den gældende lokalplan, og derfor er der udarbejdet et nyt lokalplanforslag, som er i høring frem til den 4. november 2021.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Hastighedskontrol ved skole – Karlslunde Landevej, Karlslunde

14-10-2021
Fra kl. 12:30 og to timer frem havde færdselspolitiet taget opstilling med et lasermålerudstyr ud for en skole, så hastigheden på de trafikanter, der passerede skolen, kunne kontrolleres.

Konservative vil nedsætte konkret støjudvalg i Solrød Kommune

14-10-2021
Arbejdet med at minimere støjen fra Køge Bugt-motorvejen bør fokuseres og formaliseres yderligere, og det fortjener mere politisk opmærksomhed og vedholdenhed. Det mener den konservative borgmesterkandidat Jan Færch, der derfor nu stiller forslag om, at byrådet efter valget nedsætter et konkret støjudvalg i kommunen, der skal arbejde videre med de forskellige muligheder.

PARTIFORMAND JAKOB ELLEMANN-JENSEN BESØGER SOLRØD

12-10-2021
I morgen, onsdag den 13. oktober, gæster Venstres formand Jakob Ellemann-
Jensen Solrød

Jubiii – Efterårsferie!

11-10-2021
Kom en tur i Solrød Center i efterårsferien, hvor vi har pyntet op til Halloween og få en (u)hyggelig oplevelse med vores populære børnebillet under åben himmel.

SOLRØD KAN MERE

11-10-2021
Socialdemokratiet har en klar målsætning om at vinde borgmesterposten i Solrød Kommune, og tirsdag den 5. oktober præsenterede Socialdemokratiet deres valgprogram for 2022 – 2025 under sloganet SOLRØD KAN MERE.

50 års Jubilæum i Solrød Billard Klub

11-10-2021
I Solrød Billardklub kan vi nu, med stor glæde, se frem til, at skulle fejre vores 50 års Jubilæum. I den anledning inviterer vi fredag d. 22. oktober kl. 15:30-18:30
 til reception, og åbent hus, i vores dejlige klublokaler på adressen: 
Solrød Skole, Højagervænget 21, 2680 Solrød Strand.

Pimp dit værelse

11-10-2021
Gør dit værelse Instagram-klar med skønne DIY-projekter, der både pynter på væggene og i dit feed.

Livestream - Yngre med årene

11-10-2021
Professor Bente Klarlund Pedersen fortæller om hvordan forskning viser at ikke bare din livsstil, men også livsindstilling - er med til, i et vist omfang - at bestemme om du vil dø som en rask 90-årig eller som en syg 80-årig.

Det nye arrangementsprogram er landet!

11-10-2021
Det nye arrangementsprogram er kommet fra trykken - og vi glæder os til at dele det med dig.

Foredrag om skam i Solrød Center

11-10-2021
LAP Køge og Omegn afholder et foredrag om emnet skam
, tirsdag den 16. november fra klokken 13.30 til 15.45 i I Aktivitet- og Frivilligcenteret.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online