Socialdemokratiet siger nej til et nyt Rådhus på stationspladsen

9. september 2021

Solrød Center har brug for ny livskraft. Det skal være et attraktivt samlingspunkt for handel og fælles oplevelsesaktiviteter for borgere i hele kommunen. Et stærkt handelscenter, gode muligheder for at gå ud at spise og opleve kulturelle tilbud. Det kræver en ny samlet plan for hele centeret, med etablering af Borgernes Hus som centralt element.

Derfor har Socialdemokratiet svært ved at se ideen i, at et nyt stort rådhus skal placeres i sammenhæng med Borgernes Hus. ”For os er Rådhuset ikke det bærende element i skabelsen af et Borgernes Hus, og vi mangler fortsat at høre fra Venstre, hvorfor de mener, at det nye Rådhus skal være det centrale omdrejningspunkt på stationspladsen. Det er vi nemlig dybt uenige i.” fortæller Jonas Ring Madsen, Borgmesterkandidat for Socialdemokratiet.

For Socialdemokratiet handler skabelsen af et nyt centralt samlingspunkt i Solrød om at skabe fællesskaber, understøtte sociale aktiviteter, skabe flere kulturelle tilbud, understøtte foreningslivet og skabe oplevelser for borgerne. Altså initiativer der alle sammen giver flere muligheder for borgerne i Solrød Kommune og som samtidigt er med til at understøtte Solrød Center. 


Placeringen af et nyt Rådhus på stationspladsen vil ikke understøtte Solrød Center, men derimod begrænse mulighederne for borgervendte aktiviteter og modarbejde ambitionen om en mere levende bymidte i Solrød med flere kulturelle tilbud. Det vil samtidig medføre øget biltrængsel og et stort parkeringshus centralt i Solrød. ”Det er altså ikke en meningsfuld udnyttelse af den mest attraktive grund i Solrød Kommune, og jeg kan slet ikke forestille mig, at der er opbakning i befolkningen til, at stationspladsen skal bruges på et nyt Rådhus – det er en ommer.” fortæller Jonas Ring Madsen, Borgmesterkandidat for Socialdemokratiet. 

Socialdemokratiet er ikke imod, at man ser på muligheden for, at der etableres et nyt rådhus, men det kræver at man undersøger alternative placeringer. Og hvis det står til Socialdemokratiets borgmesterkandidat, ligger en løsning lige for. ”Vi bør undersøge muligheden for at placere et eventuelt nyt Rådhus på dele af Solrød gl. Skole. Det vil give mulighed for flere borgerrettede aktiviteter på stationspladsen, seniorvenlige boliger hvor det nuværende rådhus ligger og stadig sikre tidssvarende rammer for medarbejderne i Solrød Kommune.” fortæller Jonas Ring Madsen, Borgmesterkandidat for Socialdemokratiet.

Der er god logik i, at samle så mange borgerrettede aktiviteter som muligt på stationspladsen, til gavn for borgerne”. Stationspladsen skal være det nye samlingssted i Solrød, ellers kan vi lige så godt lade være med at gøre noget.” fortæller Jonas Ring Madsen, Borgmesterkandidat for Socialdemokratiet.


Flere artikler

Vi skal være fælles om at udvikle Solrød

16-09-2021
PRESSEMEDDELELSE FRA SF SOLRØD

Derfor vil Konservative have en ny daginstitution i Solrød Kommune

16-09-2021
Vi ønsker en helt ny, integreret daginstitution

BARNETS STEMME I BYRÅDET

16-09-2021
Lil Lyrstrand på 35 år er kandidat til kommunalvalget 2021 for lokallisten VoresSolrød.

Svømmehallen er åben i efterårsferien

16-09-2021
Solrød Svømmehal er åben for vandglade gæster i uge 42.

Ny krimiserie fra svenske Kristina Ohlsson

16-09-2021
Bestseller Kristina Ohlsson er ude med Strindbergserien: en ny nordisk krimiserie, der foregår ved den svenske vestkyst.

Lokalplanforslag sætter rammerne for ny hal ved SIC og muligt nyt klubhus

16-09-2021
Lokalplanforslaget, der skal gøre det muligt at bygge en ny idrætshal ved Solrød Idrætscenter, som skal skabe endnu bedre rammer for fællesskaber og samhørighed, er nu i høring. Lokalplanforslaget gør det også muligt for Solrød FC at etablere et nyt klubhus.

Succes med dannelsesstrategier kræver reelle normeringer

13-09-2021
Solrød Kommune har lanceret en dannelsesstrategi. Børns dannelse kræver nærværende voksne, men Solrød Kommune foretager igen nedskæringer på børneområdet – Hvordan hænger det sammen?

September: Top 10 reserveringer

13-09-2021
Se Solrød Biblioteks mest populære voksenbøger her.

Oktoberfest i Solrød Center

13-09-2021
Find din indre tyroler frem og kom til Oktoberfest i Solrød Center! Sussi & Leo og DJ Tyrol garanterer den ultimative tyrolerfest.Vi gentager succesen fra sidste år. Giv den fuld gas med lederhosen, dirnl-kleid, tyrolerhat og øl i kander.

UNIKKE NATURPERLER I SOLRØD

13-09-2021
Solrød er begunstiget med en stor kyststrækning, og stranden bruges hver dag af mange Solrødborgere til rekreative formål. Det samme gør sig gældende for Kalkgraven og Staunings ø mv. I Venstre er vi optaget af, at flest mulig borgere har gode adgange til naturen.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online