Solrød Kommune ærede Danmarks udsendte

6. september 2021

Danmarks tidligere og nuværende udsendte blev søndag den 5. september 2021 æret, da Den Nationale Flagdag for 10. år i træk blev markeret ved Solrød Rådhus.

Søndag den 5. september 2021 blev danske veteraner og udsendte landet over æret og hædret for deres indsats i verdens brændpunkter ved Den Nationale Flagdag. Det er 13. gang, at Den Nationale Flagdag markeres i Danmark, og 10. gang, at Solrød Kommune også markerer dagen som et vigtig udtryk for anerkendelse af de udsendtes indsats, ofre og tab i forbindelse med deres tjeneste i Danmarks navn.

I Solrød Kommune deltog ca. 33 veteraner og pårørende i fejringen af Den Nationale Flagdag, som startede med, at Dannebrog blev hejst til vejrs, hvorefter borgmester Niels Hörup talte til de fremmødte.


”I år oplever vi Flagdagen i et anderledes lys end de forgående 10 år, fordi den står i skæret fra begivenhederne i Afghanistan. Det er voldsomme begivenheder, der kaster lange skygger over vores forståelse af demokrati, frihed og ligestilling. Og det er begivenheder, der kan få os til at tvivle. Jeg kan godt forstå, hvis der er udsendte, som har været på slagmarken – måske med fysiske eller psykiske mén til følge - eller pårørende, som har oplevet det helvede, det er at mistet deres kære, som tænker: Var det det værd? Har Danmarks indsats nyttet noget i Afghanistan? Det tror jeg på, at den har. Men jeg kan godt forstå tvivlen og ikke mindst fortvivlelsen, ” sagde Niels Hörup og slog samtidig fast, at Den Nationale Flagdag absolut har sin berettigelse.

”At ære, anerkende, respektere og takke udsendte, veteraner, pårørende og dem, der på tragisk vis har mistet deres liv i Danmarks tjeneste, er af aller største vigtighed. Jeres indsats går ikke ubemærket hen, og I vil ikke blive glemt,” lød det fra borgmesteren.

Efter talen blev alle fremmødte inviteret indenfor på rådhuset til kaffe og morgenmad.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Hjælp – spillet tager mit barn

14-10-2021
Foredrag - Jan Kjær sætte fokus på børns spilvaner

Barselscafé: Babymotorik

14-10-2021
Barselscafeen i Solrød Bibliotek og Kulturhus byder på babymotorik for babyer og deres forældre

Der er valg til Ældrerådet den 16. november 2021

14-10-2021
Der skal vælges 7 medlemmer og op til 7 suppleanter til Solrød Kommunes Ældreråd.

Køge Bugt-borgmestre til transportministeren: Vi er bekymrede over Lynetteholm-slam

14-10-2021
Det store københavnske udviklingsprojekt Lynetteholmen vil medføre, at 2,5 mio. kubikmeter slam skal dumpes i havet nær ved Køge Bugt. Det bekymrer Køge Bugt-borgmestrene, der tirsdag på et møde delte deres bekymring med transportministeren.

Stort flertal har vedtaget budgettet for 2022-2025

14-10-2021
Syv ud af Solrød Byråds otte partier, der repræsenterer 18 ud af 19 byrådsmedlemmer, har vedtaget budgettet for 2022-2025, som sikrer, at Solrød Kommune også fremover er et dejligt og trygt sted at leve og bo.

Næste skridt i støjbekæmpelse: Analyse skal finde realistiske løsninger på motorvejs-støj

14-10-2021
Siden 2005 har Solrød Kommune bekæmpet støj fra den statslige Køge Bugt Motorvej, og byrådet har nu besluttet at sætte gang i en analyse, der skal afdække, hvordan støjen fra motorvejen kan mindskes med konkrete, realistiske initiativer, der kan indgå i statens nye pulje til støjbekæmpelse.

Solrød Kommune gør klar til flere elbiler: Ny strategi for el-ladestandere

14-10-2021
Byrådet har vedtaget en strategi for el-ladestandere, som skal være med til at gøre det lettere for borgerne at tage valget om at skifte diesel- eller benzinbilen ud med et grønnere alternativ.

Flere penge til ekstra aktiviteter for ældre og handicappede og til efteruddannelse af plejepersonale

14-10-2021
Der er ekstra mange gode oplevelser på vej til både beboere på Plejecenter Christians Have, sårbare ældre og personer med handicap, der har været ramt af nedlukningen i forbindelse med Covid-19 pandemien. Samtidig har Solrød Kommune også fået statslige midler til at efteruddanne ufaglært personale i ældreplejen.

Traneholmvej spærret for gennemkørsel

11-10-2021
Vejdirektoratet spærrer Traneholmvej fra mandag d. 11. oktober klokken 17.30 - torsdag d. 14. oktober.

Nu kan du brevstemme til kommunal- og regionalvalget

07-10-2021
Fra tirsdag den 5. oktober 2021 til fredag den 12. november 2021 kan du brevstemme til kommunal- og regionalvalget.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online