Kampen om velfærden

30. august 2021

Så er forhandlingerne om næste års budget for kommunerne skudt i gang. Corona er gledet i baggrunden og vi er næsten tilbage ved ”normal drift” – i hvert fald i forhold til kommunernes økonomi.

Budgetseminarer er i de fleste kommuner afholdt og budgetarbejdet er skudt i gang. Hvad skal prioriteres og hvad skal der være mindre af. Hvilke områder skal have et ekstra løft; Er det børn, unge, ældre, kultur eller idræt, som skal have mere fokus og bedre økonomiske vilkår i 2022?

Pengene kan kun bruges en gang og der er kun de penge, som er tilstede. Så hvis noget skal have et løft, så er der andet som skal holde for.

Det er uklart, hvad det ender med, men sikkert er det, at Socialdemokraterne kæmper for at udnytte alle muligheder og løfte velfærden.

Forbedringer af ældreplejen, skoler og daginstitutioner er områder, som der naturligt kæmpes for i alle kommuner. Der er også mulighed for at spare pengene og bruge noget mere til anlæg af f.eks. idrætsfaciliteter.

Interesserne fra de enkelte byrådsmedlemmer er forskellige, men i sidste ende er vi alle i samme båd og ønsker det bedste for vores naboer og borgere.

Udgangspunktet er godt til at sikre en endnu bedre velfærd. Spørgsmålet er så, om flertallet er til det i de lokale byråd.

Socialdemokraterne vil stensikkert gøre hvad de kan, for at udvikle og løfte kvaliteten.

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for SocialdemokratietFlere artikler

Rød-Grøn fremtid i Solrød

11-10-2021
SF Solrød er stolte af, at vi er et rødt og et grønt parti. Det grønne element repræsenterer for os den grønne omstilling, hvor vi først og fremmest tænker på vores miljø, men det indebærer også den mentale omstilling til et samfund, hvor vækst i sig selv ikke er målet.

Rød-Grøn fremtid

11-10-2021
Da centrum-venstre vandt flertal i Folketinget i 2019 var det med et tydeligt klima- og velfærdsmandat i ryggen. SF gik til valg på at genopbygge og udvikle velfærden efter mange år med borgerlig økonomisk politik. Og SF gik til valg på, at lave et visionært og nødvendigt rødt-grønt systemskifte efter årtier uden den nødvendige handling.

Sydkysten bliver grønnere

11-10-2021
Regionsrådet søger konstant efter muligheder hvor regionen kan blive grønnere.

Radikale Venstre ønsker løft til skoleområdet

06-10-2021
Ny lille folkeskole til Solrød og stop for besparelser på skoleområdet

Der er så meget vi skal passe på og værne om i Solrød kommune

30-09-2021
Jeg er Helle Zelasny. Jeg er en fighter på 51 år med hjerte for dem, der har brug for en ekstra hånd. Jeg stiller op for Dansk Folkeparti til kommunevalget i Solrød Kommune.

Farvel Mutti

27-09-2021
Læserbrev af John Wennerwald, Regions- oag byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Hvorfor ødelægge en i forvejen hårdt ramt flygtningefamilie?

20-09-2021
I Solrød Kommune har vi en syrisk flygtningefamilie, som nu er i stor fare for at blive ødelagt af vore umenneskelige regler om udsendelse af flygtninge til Damaskusområdet i Syrien.

Klar til valget

20-09-2021
Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, De Radikale og Dansk Folkeparti har haft samlet kærnetropperne til årsmøder i weekenden.

Økonomistyringen på det SPECIALISEREDE BØRNEOMRÅDE kalder på forklaring - og måske også på forbedringer?

20-09-2021
I BARNDOMMENS VÆRDIGFULDE ÅR lægges kimen til mentalt helbred og trivsel gennem livet. Desværre ser vi i stigende grad mentale mistrivsel blandt børn og unge. Jeg mener, det er en etisk forpligtelse politisk - nationalt såvel som kommunalt, at afhjælpe og forebygge disse problemer.

Derfor vil Konservative have en ny daginstitution i Solrød Kommune

13-09-2021
Af Jan Færch og Morten Scheelsbeck, konservative byrådsmedlemmer i Solrød Kommune


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online