Danmark kom for sent

23. august 2021

Hvor er det ærgerligt, at vi ikke i tide kom ud af Afghanistan. Tilbagetrækningen fra vores 20-årige krigsindsats er ikke særlig køn.

Ingen kunne vide, at det gik så hurtigt for Taleban at komme tilbage og generobre Afghanistan.

Amerikanerne vidste tilsyneladende heller ikke noget om Talebans hurtige fremmarch eller også er de bare ligeglade med, om der er lidt kaos på vej ud. Bare de får deres egne styrker ud, med intet eller et begrænsettabstal.

Tilbage står vi med et scenarie der allermest minder om at trække proppen op af et badekar; Taleban har overtaget landet på rekordtid.

Vores indsats har ikke været spildt for der er helt sikkert områder, der har ændret sig til det bedre. Sikkert er det, at der på de 20 år, som indsatsen har varet, er mange mennesker forandret. De har mærket den vestlige verdens samfundssind og vil nok ikke have Talebans dagsorden. I hvert fald i de større byer.

Vi må nu håbe på, at Taleban tager let fat i Afghanistan. Alternativet med et hårdt greb og et terrorregime, som slår hårdt ned på den vestlige tankegang vil få omfattende konsekvenser. Den spirende forandring vil i så fald blive sat tilbage.

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for SocialdemokratietFlere artikler

Flygtningecenter i Solrød

03-03-2022
Vi kan mere, også for flygtninge!!

Ny idrætshal på vej ved Solrød Idrætscenter

03-03-2022
Der har meget længe været et berettiget ønske fra Solrød Kommunes mange idrætsforeninger om at få bygget en ny og moderne idrætshal. Kapaciteten er voldsomt presset, og idrætsorganisationerne har været inddraget i en omfattende proces, der skulle kortlægge, hvordan en ny hal skulle se ud.

Konservativ glæde over ny konstituering: Solrød forbliver borgerlig

22-11-2021
Søndag indgik Det Konservative Folkeparti, Venstre, HavdrupListen og Liberal Alliance en ny konstitueringsaftale, der gør Emil Blücher (LA) til borgmester og Niels Hörup (V) til viceborgmester. Morten Scheelsbeck (K) bliver formand for et nyoprettet kultur-, idræt- og fritidsudvalg, og Mads Silberg (K) bliver næstformand i Familie- og Uddannelsesudvalget.

Skal vi ikke snart digitalisere folkeskolen?

15-11-2021
Jeg er 38 år, og jeg gik i skole i Taastrup i 90´erne. Dengang fungerede den typiske undervisning på den måde, at jeg og alle andre elever sad ved hvert vores lille bord og havde nøjagtigt de samme bøger i de samme fag, og vi arbejdede på samme tid med de samme ting.

Så er det nu!

15-11-2021
Du har nu chancen for at ændre på tingenes tilstand i Solrød Kommune.

VoresSolrød - Seniorpolitik

11-11-2021
Den biologiske alder bestemmer, hvornår vi kan gå på pension, men ikke, hvornår den enkelte får behov for hjælp. Når det sker, skal pleje og omsorg være tilgængelig og værdig - det skylder vi vore ældre medborgere.

1 + 1 = 2 biler = Mere støj

11-11-2021
Trafik og støj skal nedbringes i Solrød. Støj og trafik er ifølge WHO en “stille dræber". Støj angriber velvære og helbred med risiko for stress og hjertekar-sygdomme. 3000 borgere i Solrød er støjplaget. Og antallet vil stige viser målinger. VoresSolrød vil arbejde for ansvarlig forandring.

Ældrepleje i topform

08-11-2021
Omsorgen skal være drivende i vores ældrepleje. Antallet af ældre stiger i de kommende år og vi skal være forberedt på det større plejebehov i kommunen. Alle skal opleve at blive mødt med respekt og værdighed. For Socialdemokratiet er ældrepleje en mærkesag. Ingen skal efterlades med en følelse af at være til besvær.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online