Politiet om skolestartstrafikken: Vi mangler lige at få de sidste med

23. august 2021

Midt- og Vestsjællands Politi har de seneste to uger haft fokus på skoleveje og trafikken omkring politikredsens grundskoler, og det har igen givet anledning til bøder og panderynker.

”Vores generelle indtryk ved de sidste to ugers kontroller er, at rigtig mange forældre gør sig umage på vej til og fra skole i morgentimerne, og det er vi rigtig glade for. Vi ser dog stadig visse udfordringer med travlhed og uopmærksomhed, og det vil vi gerne have, at der rettes op på for at højne trafiksikkerheden,” siger politiinspektør Bjørke Kierkegaard. 

I Midt- og Vestsjællands Politi har både færdselspolitiet, lokalbetjentene og det kørende beredskab været forbi skoler for at tjekke op på, at der særligt i morgentimerne har været tryghed og sikkerhed på vejene omkring skolerne. 

 

Manglende seler og håndholdte telefoner

Det har blandt andet givet anledning til bøder for manglende selebrug – både førerens sele og passagerernes sele – ikke medbragte kørekort, fejl og mangler på bilerne, forkert lygteføring og brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen. Det er forseelser, der let kan undgås, mener politiinspektøren. 

 

”Jeg synes, det er helt uacceptabelt, at man ikke får spændt selen på sig selv og børnene, og at man benytter håndholdt telefon, mens man kører i et område fuld af nye trafikanter. Med uopmærksomhed kan der ske ulykker, og når man kører i nærheden af en skole, så skal man altså have sin fulde fokus på både biler, cyklister og fodgængere,” siger Bjørke Kierkegaard. 

 

Han opfordrer derfor alle til at komme afsted i god tid om morgenen, at tjekke alle seler inden afgang, samt at lægge mobilen ned i tasken, så man ikke bliver fristet til at tage den frem. 

 

Politiet har heldigvis flere steder set fornuftig trafik, hvor forældrene også husker at standse og parkere lovligt, og det fortjener selvfølgelig ros. Men de sidste skal nu med, så trafiksikkerheden kan blive helt i top omkring politikredsens skoler. 

 

Følgende skoler har haft besøg af politiet de seneste par uger:

Greve

Greve Privatskole
Hundige Lille Skole
Arena Skolen
Mosedeskolen
Hedelyskolen
Strandskolen
Tune Skole Lunden

Roskilde

Vindinge Skole
Himmelev Skole

Holbæk

Andreasskolen
Bjergmarksskolen

Kalundborg

Nyrupsskolen
Rynkevangsskolen
Årby Skole

Køge

Herfølge Skole
Ejby Skole
Højelse Skole

Ringsted

Ringsted Lilleskole
Kværkeby Friskole
Ringsted Ny Friskole
Vigersted skole
Byskovskolen
Kildeskolen
Allindelille Friskole
Sct. Joseph Skole
Valdemarskolen
Nordbakkeskolen
Søholmsskolen
Dagmarskolen


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Narkokørsel – Tåstrupvej, Solrød Strand

14-10-2021
Kl. 01:33 standsede politiet en personbil i rundkørslen ved Cementvej, da bilen kom til stedet ad Tåstrupvej.

Narkokørsel i lastbil – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

14-10-2021
Kl. 21:17 standsede færdselspolitiet en lastbil til nærmere kontrol af fører og køretøjet på motorvejsrastepladsen i Karlslunde.

Narkokørsel, frakendt kørekort og kniv i bilen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

11-10-2021
Kl. 11:30 kørte en betjent fra Færdselsafdelingen på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde mod nord, da føreren af en varebil gjorde sig uheldigt bemærket, da han talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen. Politiet stoppede bilisten, som viste sig at have flere langt alvorligere færdselsforseelser på samvittigheden.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

07-10-2021
Kl. 11:20 stoppede en politipatrulje en bilist på Karlslunde Rasteplads i sydgående retning.

Uromagere havde hash på sig – Birkevænget, Jersie, Solrød Strand

07-10-2021
Kl. 14:12 anmodede DSB om assistance fra politiet på Jersie S-station, idet DSB via videoovervågningen af stationsområdet kunne se flere unge mænd ved elevatoren.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

07-10-2021
Kl. 08:48 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, hvor tre bilister var involveret.

Fire narkokørsler i tonstunge lastbiler

04-10-2021
Færdselsafdelingens tungvognscenter Øst foretog i denne uge kontrol af tunge køretøjer ved Køge Transportcenter og på Køge Bugt Motorvejen i Greve. På bare tre dage standsede politiet i den forbindelse hele fire narkopåvirkede lastbilchauffører bag rattet på de tonstunge køretøjer.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

04-10-2021
Kl. 02:42 anholdt og sigtede politiet en 41-årig kvinde fra den østlige del af Faxe kommune for spirituskørsel i en personbil.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

04-10-2021
Kl. 10:30 sigtede færdselspolitiet for fjerde gang inden for blot en måned en 39-årig mand fra Asnæs for at være fører af en personbil, selv om han ikke havde nogen førerret.

Dømt for grov hvidvask efter snyd over for pensionister

30-09-2021
En nu 31-årig mand fra Greve blev onsdag i Retten i Roskilde idømt ubetinget fængsel på 1 år og 3 måneder for bl.a. hvidvask af særlig grov beskaffenhed for ca. 800.000 kr.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online