LYS OVER LOLLAND fejrer 20-års jubilæum med over 40 kunstnere

19. juli 2021

I år kan kunst- og kulturfestivalen LYS OVER LOLLAND fejre sit 20-års jubilæum på Saxkjøbing Sukkerfabrik den 20.-29. august med værker fra internationale - og danske kunstnere fordelt på tre etager, events på Nakskov Havn, lyskunst og danseforestilling i Reventlowsparken og spektakulært jubilæumsværk af Ingvar Cronhammer.

LYS OVER LOLLAND inviterer til 10 dage med eksklusive kunstudstillinger og unikke events, når de for 20. gang kan åbne dørene i de rå og smukke lokaler i Saxkjøbing Sukkerfabrik den 20.- 29. august 2021. I anledningen af jubilæet genbesøges steder, der har været med til at danne rammerne for LYS OVER LOLLANDs start og et bredt udsnit af kunstnere, som har udstillet kunst gennem de sidste 20 år på kunstfestivalen, præsenteres. Den internationale anerkendte og originale billedhugger Ingvar Cronhammer har lavet et jubilæumsværk Blodstille, der udstilles som en helt særlig hyldest. Det var et af hans sidste værker, og som han ønskede at overdrage til LYS OVER LOLLAND.


Årets tema: Lysfald
Hvert år omgives kultur- og kunstfestivalen på Lolland-Falster af et tema, der er gennemgående for den kunst, som er kurateret til kunstudstillingen. Årets tema for jubilæet er LYSFALD. Gennem de sidste 20 år har LYS OVER LOLLAND skabt lys og fokus på mange kunstnere, områder, arkitektur, underholdning og musik. Og nu falder lyset på steder og kunstnere, som har været med til at danne rammerne for de første år af LYS OVER LOLLAND. Til festivalen vil besøgende kunne opleve værker fra blandt andre Marian Heyerdal, Nina Saunders, Odd Nedrum, Tróndur Patursson, Thomas Kadziola, Ulrik Møller, Torben Eskerod og mange flere.

Særligt hyldest af Ingvar Cronhammer
Den anerkendte billedhugger Ingvar Cronhammer har sat et markant præg på det danske kunstlandskab, og som kunstnerisk fejring af jubilæet skabte han værket ”Blodstille” til LYS OVER LOLLAND. Ingvar Cronhammer står bag store monumentale skulpturer på kunstmuseer og i det offentlige rum blandt andet The Gate fra 1988, Eye of The Shadowfra 1992, Camp Fire fra 1993 og Elia fra 2001.
I foråret gik Ingvar Cronhammer bort, og ”Blodstille” er derfor et af hans sidste værker, som helt eksklusivt kan opleves til LYS OVER LOLLAND.

Kultur og kunst, som ikke kan opleves andre steder
Til LYS OVER LOLLAND fremvises værker fra lokale kunstnere fra Lolland Falster samt internationale gæstekunstnere. I år vil besøgende til LYS OVER LOLLAND kunne opleve en markant udstilling med værker skabt til jubilæumsudstillingen samt mulighed for at opleve unik danseforestilling og lyskunst i Reventlowsparken af iscenesættere fra PIVOT og særudstilling med smykkekunst af Zarah Voigt. Det gamle Pakkeri på fabrikken forvandles til koncertsal, hvor blandt andre Lis Sørensen og Jimmy Jørgensen vil indtage scenen til en intimkoncert, som er skabt helt særligt til LYS OVER LOLLAND. Derudover får festivalen også besøg af Michael Falch – igen. Det var nemlig til LYS OVER LOLLAND, at Michael Falch spillede sin første solokoncert. Det sker nu denne gang i fællesskab med Dét Band, hvor der venter en kunstnerisk oplevelse med både gamle og nye sange.

I år vil der i Projektrum 16 også udspille sig et mangfoldigt program af kunst og kreativitet for børn og unge. Udstillingen er blevet til med støtte fra Lolland Kommune, Guldborgsund Kommune og Næstved Kommune. Kunstneren og ideudvikleren bag er Mini Blume.

Læs mere om LYS OVER LOLLAND her.

Se billederne fra forrige år her.

Kilde: Have Kommunikation


Flere artikler

Om politiske forslag i et valgår: Er det bare valgflæsk?

02-08-2021
Vi bliver tit mødt af spørgsmål som “Hvorfor har I ikke foreslået det før?" og “Er det ikke bare noget, I foreslår, fordi det er valgår?" Og det er helt retfærdige spørgsmål at stille, og det svarer vi meget gerne på.

Kørekort til 17 årige

02-08-2021
Hvis du skal have kørekort til bil eller motorcykel, skal du også have et lovpligtigt, færdselsrelateret førstehjælpskursus á 8 timers varighed. UngSolrød udbyder et antal kurser alt efter hvor mange der melder sig.

Grafik er også kunst – se selv!

29-07-2021
Udstilling Solrød Bibliotek og Kulturhus i august

LOPPEMARKED i Solrød Landsby

29-07-2021
Vi genoptager traditionen

Sjov Sommer – Sæbe Eventyr Hold A

29-07-2021
Vi skal arbejde med en vegetabilsk, glycerinbaseret sæbebase, hvor du selv blander den duft og farve i, som du bare er vild med.

Til alle Mitfordmordene-fans - der er en ny privatdetektiv i byen!

29-07-2021
Så er den her! Læs Jacqueline Winspears underholdende og populære, historiske spændingsserie om den handlekraftige privatdetektiv Maisie Dobbs i mellemkrigstidens London.

Filmstriben i sommerferien

29-07-2021
Når du har fanget alle krabberne på stranden, læst alle dine feriebøger eller det bare er kedeligt vejr, så er det tid til Filmstriben!

Tag på bonderøvsferie på Greve Museum

26-07-2021
Så er det tid til at finde den indre bonderøv frem

Kom ned i gear - læs en fårebog

26-07-2021
Det lyder måske lidt fjollet, men bøger om at hyrde får giver ro i tankerne og sænker blodtrykket ... Den påstand vover bibliotekar Tania i hvert fald. Uden videnskabelige beviser, bygger Tania sin påstand på egen erfaring med bøgerne ''Fåredagbogen'' af Axel Lindén og ''Fårehyrdens dagbog'' af James Rebanks.

Din hjerne - din personlige dagbog

26-07-2021
Hjernen er vores helt personlige dagbog. Med moderne teknikker som MR-skanning bliver vi bedre og bedre til at se de spor alder, livsstil og sygdom sætter.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online