På nippet til de 100 år: Erfaren elektriker-virksomhed inviterede borgmesteren på kaffe og rundtur

15. juli 2021

Gennem snart 100 år har Havdrup-virksomheden W. Johansen Havdrup A/S løst elektrikeropgaver og været med til at uddanne nye generationer af elektrikere. Forleden inviterede virksomheden borgmester Niels Hörup indenfor til en rundtur og en snak om virksomhedens udvikling gennem tiden.

På Skolevej 14 i Havdrup ligger der noget så sjældent som en virksomhed, der i år kan fejre ikke mindre end 100 års jubilæum. Elektriker-virksomheden W. Johansen Havdrup A/S inviterede forleden borgmester Niels Hörup indenfor til kaffe, kage og en rundtur i den lokale familievirksomhed og en snak om, hvordan det bl.a. er lykkedes at følge med tiden og udviklingen, i de snart 100 år virksomheden har eksisteret.

Virksomheden er grundlagt af den nuværende direktør og ejer Stig Johansens farfar tilbage i 1921, og under hans ledelse voksede firmaet i de følgende år i takt med udbygningen af elforsyningen i området.


I 1932 købte han ejendommen Skolevej 8, som blev ombygget og udvidet ad flere omgange indtil 1978, hvor firmaet flyttede til de nuværende lokaler på Skolevej 14. I 1969 overtog Stig Johansens far, Jørgen Johansen, firmaet og drev det indtil omdannelsen til aktieselskab i 1989.

Stig Johansen selv er nærmest født og opvokset ind i firmaet, men hans officielle firmakarriere startede i 1975, og i 2005 overtog han firmaet og blev dermed 3. generation, der driver W. Johansen Havdrup A/S.

”Vi har fulgt den traditionelle udvikling i branchen, hvor man i gamle dage spredte sig over hele spektret med detailbutik, hvidevarer og alle former for elinstallationer til i dag, hvor elbranchens arbejdsområder er blevet så omfattende, at specialisering er nødvendig,” siger Stig Johansen, som selv er uddannet stærkstrøms-akademiingeniør og elinstallatør, og fortsætter:

”Og vi nyder at finde løsninger på de problemer, som kræver al den erfaring, vi ligger inde med.”

Som en del af udviklingen har Stig Johansen også valgt at leje en del af Skolevej 14 ud til to andre lokale virksomheder - Thorslev Automation og Dgifu – som også deltog under borgmesterbesøget. 

”Vi kan jo lige så godt udnytte pladsen til noget fornuftigt,” siger Stig Johansen, som udover at være en driftig forretningsmand også er aktiv lokalt i fx Lions Club og Team Solrød.

Borgmesterens besøg hos W. Johansen er en del af Solrød Kommunes erhvervsindsats, og med ved besøget var også en repræsentant for Erhvervshus Sjælland, der varetager den specialiserede erhvervsindsats i kommunen, og en erhvervskonsulent fra kommunens erhvervsservice.

”Det er ikke mange virksomheder, der kan bryste sig af 100 års historie, og W. Johansen Havdrup A/S er formentlig Havdrups – ja nok endda Solrød Kommunes – ældste virksomhed. Virksomheden har i generationer uddannet elektrikere og har dermed bidraget til at sikre unge lærepladser og dermed også nye håndværkere til at løse opgaver for både private og offentlige virksomheder,” siger borgmester Niels Hörup, som konkluderer:

”Det har været et inspirerende besøg.”

Virksomhedsbesøg er et af flere initiativer, som Solrød Kommune gør brug af for at få viden om og inspiration til, hvordan kommunens erhvervsservice bedst muligt kan understøtte virksomhederne i at skabe vækst og udvikling, som sikrer lokale, private arbejdspladser.

Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

Kom med til modigt Børne- og Ungetopmøde i Solrød Kommune

02-08-2021
Solrød Kommune afholder Børne- og Ungetopmøde i Solrød Idrætscenter torsdag den 16. september 2021 kl. 16-20.15, og du er inviteret med til en aften i modets tegn. Børne- og Ungetopmødet er gratis, og alle er velkomne.

Badning frarådes ved Solrød Strandpark

15-07-2021
Den seneste analyse viser, at badevandet ved Solrød Strandpark ikke lever op til kvalitetskravet.

Kom med til modigt Børne- og Ungetopmøde i Solrød Kommune

08-07-2021
Solrød Kommune afholder Børne- og Ungetopmøde i Solrød Idrætscenter torsdag den 16. september 2021 kl. 16:00-20:15, og du er inviteret med til en aften i modets tegn.

Mangel på ferieafløsere skaber mangel på hænder i hjemmeplejen og på Plejecenter Christians Have

08-07-2021
Det er ikke lykkedes at skaffe nok ferieafløsere til Den Kommunale Hjemmepleje og Plejecenter Christians Have - sandsynligvis fordi mange studerende og ledige nu arbejder i test- eller vaccinationscentrene. Det betyder, at der i en periode vil være nogle opgaver, som plejepersonalet ikke har mulighed for at nå.

Etablering af fjernvarme fra Solrød Biogas til Havdrup

01-07-2021
Solrød Fjernvarme arbejder i rundkørslen fra 5. juli 2021 til og med den 8. august 2021.

Arbejde på Gammel Køgevej

01-07-2021
KLAR forsyning renoverer alle spildevandsledninger ind til huse med adresse på Gammel Køgevej.

Asfaltering af Solrød Strandvej

01-07-2021
Solrød Strandvej asfalteres i perioden fra den 8.- 23. juli 2021. Der arbejdes på strækningen mellem Duevej og Solrød Byvej. De 3 rundkørsler asfalteres også.

Ny tilbudsfrist - Er du den nye forpagter af Sportscaféen i Solrød Idrætscenter?

01-07-2021
Solrød Kommune søger en forpagter til caféen i Solrød Idrætscenter fra 16. august 2021 for de næste 5 år.

Mere attraktive forhold for borgere og medarbejdere: Snart indfører Solrød Kommune Fleksibel Fredag

01-07-2021
Fra 1. september 2021 indfører Solrød Kommune en ny arbejdsmodel, der sikrer, at borgerne får bedre og mere fleksible muligheder for personlig betjening, og samtidig får administrative medarbejdere også mulighed for en mere fleksibel arbejdsuge.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online