Spærretid nej tak

Åbenhed, gennemsigtighed og oplyste borgere er centralt i et demokratisk valg.

Derfor er det betænkeligt, at Bornholms Regionskommune vil holde pressen ude af de offentlige institutioner i tre måneder op til kommunalvalget.

Bornholms Regionskommune meldte i første omgang ud, at der i de tre måneder op til valget, ikke er adgang for journalister ude i de offentlige institutioner, og derudover er det kun kommunaldirektøren, der må udtale sig på kommunens vegne til pressen. En melding som efterfølgende blev ændret til ”retningslinjer”.

Kan de kommunalt ansatte holde til presset og kan de lokale politikere styre sig i kampen om at få markeret sig i den lokale kommunale valgkamp? Ja, det har de godt og det har de vist mange gange. Ligesom pressen gennemskuer skidt fra kanel, så der ikke trykkes usandheder.

Debatten kan blive svær under valgkampen, for hvordan skal man kunne drøfte vilkårene i en given kommune, når informationen er begrænset og kommunikationen er styret fra kommunaldirektøren og eller fra borgmesterkontoret.

Kritikken har været kras og der er forhåbentlig ikke andre kommuner som gennemfører lignende tiltag i tiden op til kommunalvalget i november.

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for SocialdemokratietFlere artikler

Flygtningecenter i Solrød

Vi kan mere, også for flygtninge!!

Ny idrætshal på vej ved Solrød Idrætscenter

Der har meget længe været et berettiget ønske fra Solrød Kommunes mange idrætsforeninger om at få bygget en ny og moderne idrætshal. Kapaciteten er voldsomt presset, og idrætsorganisationerne har været inddraget i en omfattende proces, der skulle kortlægge, hvordan en ny hal skulle se ud.

Konservativ glæde over ny konstituering: Solrød forbliver borgerlig

Søndag indgik Det Konservative Folkeparti, Venstre, HavdrupListen og Liberal Alliance en ny konstitueringsaftale, der gør Emil Blücher (LA) til borgmester og Niels Hörup (V) til viceborgmester. Morten Scheelsbeck (K) bliver formand for et nyoprettet kultur-, idræt- og fritidsudvalg, og Mads Silberg (K) bliver næstformand i Familie- og Uddannelsesudvalget.

Skal vi ikke snart digitalisere folkeskolen?

Jeg er 38 år, og jeg gik i skole i Taastrup i 90´erne. Dengang fungerede den typiske undervisning på den måde, at jeg og alle andre elever sad ved hvert vores lille bord og havde nøjagtigt de samme bøger i de samme fag, og vi arbejdede på samme tid med de samme ting.

Så er det nu!

Du har nu chancen for at ændre på tingenes tilstand i Solrød Kommune.

VoresSolrød - Seniorpolitik

Den biologiske alder bestemmer, hvornår vi kan gå på pension, men ikke, hvornår den enkelte får behov for hjælp. Når det sker, skal pleje og omsorg være tilgængelig og værdig - det skylder vi vore ældre medborgere.

1 + 1 = 2 biler = Mere støj

Trafik og støj skal nedbringes i Solrød. Støj og trafik er ifølge WHO en “stille dræber". Støj angriber velvære og helbred med risiko for stress og hjertekar-sygdomme. 3000 borgere i Solrød er støjplaget. Og antallet vil stige viser målinger. VoresSolrød vil arbejde for ansvarlig forandring.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online