Nu kommer der mere vild natur i Solrøds skoler og dagtilbud

10. juni 2021

De Konservative og Socialdemokraterne præsenterede i marts et fælles forslag om at integrere et øget fokus på vild natur og biodiversitet i kommunens skoler og dagtilbud, og nu lanceres så projektet ‘Solrøds vildere skoler og institutioner´ med netop det fokus. Alle skoler og dagtilbud har meldt sig til projektet, og det glæder de to partier.

Mandag den 15. marts besluttede byrådet i Solrød Kommune, at kommunen skal deltage i Miljøministeriets konkurrence ‘Danmarks vildeste kommune’, der skal fremme vild natur og biodiversitet. Det støttede både Socialdemokraterne og Det Konservative Folkeparti, og umiddelbart efter bød de to partier ind med en idé til første konkrete initiativ: Et øget fokus på vild natur og biodiversitet i kommunens dagtilbud.


Glæde hos lokale politikere

Den 5. maj blev kommunens skoler og dagtilbud så inviteret til det nye projekt, og siden har de alle meldt sig til, hvilket betyder, at der allerede her i juni vil blive taget hul på det nye arbejde med vild natur og biodiversitet blandt kommunens børn og unge.


“Det er et skønt projekt at få sat i gang, og det er virkelig fedt at konstatere, at alle har meldt sig til. Det betyder, at mange flere børn og unge her i Solrød Kommune i bogstaveligste forstand får naturen op under neglene. Stor ros til alle medvirkende for både initiativ og opbakning,” siger Morten Scheelsbeck, der sidder i byrådet for Det Konservative Folkeparti.Foto: Unsplash.com


Jonas Ring Madsen, der er socialdemokratisk byrådsmedlem, er også meget glad og tilfreds det nye projekt:


“Det er vigtigt, at alle børn og unge vokser op og vænner sig til, at naturen er en integreret del af livet, og at de faktisk godt selv kan være med til at gøre en forskel. Derfor er jeg selvfølgelig meget glad for, at det nye projekt ser ud til at komme så godt fra land, fordi alle har tilmeldt sig.”


Skræddersyede handleplaner til hver enkelt

Ifølge Solrød Kommunes officielle beskrivelse består projekt ‘Solrøds vildere skoler og institutioner’ af følgende: Kortlægning af skolerne og institutionernes mulighed for at øge biodiversiteten på deres arealer ved konsulent fra Care4Nature. Konsulenten fra Care4Nature vil sammen med repræsentanter fra Ejendomscenteret komme ud til hver enkelt tilmeldt institution og skole. Besøgene vil formentlig ligge i ugerne 23 og 24.


På baggrund af besøgene vil konsulenten overfor hver enkelt institution og skole beskrive mulige indsatsområder, som institutioner og skolerne kan vælge imellem. Institutionerne og skolernes ønsker laves til skræddersyede handleplaner til hver enkelt daginstitution og skole af konsulenten fra Care4Nature.


Ejendomscenteret gennemgår de enkelte handleplaner med henblik på at vurdere, hvad der er muligt at gennemføre ud fra nuværende ressourcer. Ejendomscenteret bistår med at implementere valgte initiativer i driften.


Af Jonas Ring Madsen og Morten Scheelsbeck


Flere artikler

Om politiske forslag i et valgår: Er det bare valgflæsk?

02-08-2021
Vi bliver tit mødt af spørgsmål som “Hvorfor har I ikke foreslået det før?" og “Er det ikke bare noget, I foreslår, fordi det er valgår?" Og det er helt retfærdige spørgsmål at stille, og det svarer vi meget gerne på.

Kørekort til 17 årige

02-08-2021
Hvis du skal have kørekort til bil eller motorcykel, skal du også have et lovpligtigt, færdselsrelateret førstehjælpskursus á 8 timers varighed. UngSolrød udbyder et antal kurser alt efter hvor mange der melder sig.

Grafik er også kunst – se selv!

29-07-2021
Udstilling Solrød Bibliotek og Kulturhus i august

LOPPEMARKED i Solrød Landsby

29-07-2021
Vi genoptager traditionen

Sjov Sommer – Sæbe Eventyr Hold A

29-07-2021
Vi skal arbejde med en vegetabilsk, glycerinbaseret sæbebase, hvor du selv blander den duft og farve i, som du bare er vild med.

Til alle Mitfordmordene-fans - der er en ny privatdetektiv i byen!

29-07-2021
Så er den her! Læs Jacqueline Winspears underholdende og populære, historiske spændingsserie om den handlekraftige privatdetektiv Maisie Dobbs i mellemkrigstidens London.

Filmstriben i sommerferien

29-07-2021
Når du har fanget alle krabberne på stranden, læst alle dine feriebøger eller det bare er kedeligt vejr, så er det tid til Filmstriben!

Tag på bonderøvsferie på Greve Museum

26-07-2021
Så er det tid til at finde den indre bonderøv frem

Kom ned i gear - læs en fårebog

26-07-2021
Det lyder måske lidt fjollet, men bøger om at hyrde får giver ro i tankerne og sænker blodtrykket ... Den påstand vover bibliotekar Tania i hvert fald. Uden videnskabelige beviser, bygger Tania sin påstand på egen erfaring med bøgerne ''Fåredagbogen'' af Axel Lindén og ''Fårehyrdens dagbog'' af James Rebanks.

Din hjerne - din personlige dagbog

26-07-2021
Hjernen er vores helt personlige dagbog. Med moderne teknikker som MR-skanning bliver vi bedre og bedre til at se de spor alder, livsstil og sygdom sætter.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online