Støjgener: Solrød skal med i plan for fremtidens infrastruktur

7. juni 2021

Trafik larmer. Det er et kedeligt faktum, men ikke desto mindre er det den realitet, vi befinder os i. I Danmark er vi afhængige af vores veje, vores private såvel som offentlige transportmuligheder. Det giver os muligheden for at pendle på arbejde og muligheden for at besøge familie og venner, selvom de ikke bor tæt på. Det giver løsninger, frihed og forbinder landet. Men trafikken larmer. Det kommer vi ikke udenom.

Vi ved alle sammen, hvordan det lyder, når man enten kører på eller er i nærheden af en motorvej. Støjen er gennemtrængende, men vi tåler den, fordi det trods alt er midlertidigt.
Det samme kan omkring 3000 borgere i Solrød Kommune desværre ikke sige. De er nemlig fanget i et permanent støjhelvede, skabt af Køge Bugt motorvej og Roskildevej, som begge er placeret tæt på flere af kommunens boligområder, og vi ved, at for høje støjniveau på sigt kan påvirke både livskvalitet og helbred negativt.

Køge Bugt motorvej er med sine otte spor Danmarks mest trafikerede motorvej, og det er derfor ikke overraskende, at støjen derfra er intet mindre end intens.


Dog er det overraskende, at støjdæmpende indsatser langs motorvejen ikke er en del af regeringens infrastrukturplan. Fordi det er en del af det statslige vejnet, falder Køge Bugt motorvejen ind under Vejdirektoratets ansvar – ikke Solrød Kommune.

Alligevel har kommunen selv forsøgt at komme støjgenerne til livs ved blandt andet at forhøje en del af de støjvolde, som ellers er Vejdirektoratets ansvar. Desværre kræver generne større indgreb.


En mulig løsning er opsætning af støjskærme langs motorvejen, hvilket Solrød Kommune skønner vil koste i omegnen af 100-120 millioner kroner. Penge, som hverken kan eller skal tages ud af kommunens budget, fordi det først og fremmest er statens opgave.


I Dansk Folkeparti vil vi derfor arbejde på at få en støjdæmpende indsats langs Køge Bugt motorvej og Roskildevej med i planerne for fremtidens infrastruktur. Vi foreslår konkret at der hvert år afsættes 300 mio. kr. til støjbekæmpelse langs statsveje og jernbanestrækninger. Desværre foreslår regeringen kun 200 mio. kr. pr. budgetår.  Det er altså statens opgave, og det er en opgave, som vi i Dansk Folkeparti vil kæmpe for en løsning på.
Af MF’er Hans Kristian Skibby (DF), transportordfører, og Brian Mørch (DF) medlem af Byrådet i Solrød Kommune


Flere artikler

Om politiske forslag i et valgår: Er det bare valgflæsk?

02-08-2021
Vi bliver tit mødt af spørgsmål som “Hvorfor har I ikke foreslået det før?" og “Er det ikke bare noget, I foreslår, fordi det er valgår?" Og det er helt retfærdige spørgsmål at stille, og det svarer vi meget gerne på.

Kørekort til 17 årige

02-08-2021
Hvis du skal have kørekort til bil eller motorcykel, skal du også have et lovpligtigt, færdselsrelateret førstehjælpskursus á 8 timers varighed. UngSolrød udbyder et antal kurser alt efter hvor mange der melder sig.

Grafik er også kunst – se selv!

29-07-2021
Udstilling Solrød Bibliotek og Kulturhus i august

LOPPEMARKED i Solrød Landsby

29-07-2021
Vi genoptager traditionen

Sjov Sommer – Sæbe Eventyr Hold A

29-07-2021
Vi skal arbejde med en vegetabilsk, glycerinbaseret sæbebase, hvor du selv blander den duft og farve i, som du bare er vild med.

Til alle Mitfordmordene-fans - der er en ny privatdetektiv i byen!

29-07-2021
Så er den her! Læs Jacqueline Winspears underholdende og populære, historiske spændingsserie om den handlekraftige privatdetektiv Maisie Dobbs i mellemkrigstidens London.

Filmstriben i sommerferien

29-07-2021
Når du har fanget alle krabberne på stranden, læst alle dine feriebøger eller det bare er kedeligt vejr, så er det tid til Filmstriben!

Tag på bonderøvsferie på Greve Museum

26-07-2021
Så er det tid til at finde den indre bonderøv frem

Kom ned i gear - læs en fårebog

26-07-2021
Det lyder måske lidt fjollet, men bøger om at hyrde får giver ro i tankerne og sænker blodtrykket ... Den påstand vover bibliotekar Tania i hvert fald. Uden videnskabelige beviser, bygger Tania sin påstand på egen erfaring med bøgerne ''Fåredagbogen'' af Axel Lindén og ''Fårehyrdens dagbog'' af James Rebanks.

Din hjerne - din personlige dagbog

26-07-2021
Hjernen er vores helt personlige dagbog. Med moderne teknikker som MR-skanning bliver vi bedre og bedre til at se de spor alder, livsstil og sygdom sætter.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online