Loppemarkeder er blevet trendy blandt kunstnere

7. juni 2021

Loppemarkeder er blevet mere populære blandt kunstnere og gængse mennesker, der alle ønsker at gøre et godt fund


Kilde: Unsplash

Vi lever i en tid, hvor bæredygtighed vægter højt på mange menneskers dagsorden. Det er derfor blevet mere moderne og populært at genbruge. Af den årsag er loppemarkeder blevet meget mere trendy. Alene i Solrød kan man eksempelvis finde gode loppemarkeder, hvor der bør være chance for at finde skjulte skatte.

Mange kunstnere foretrækker desuden at shoppe på loppemarkeder frem for i storcentre. Det er der flere grunde til. Kunstnere har ofte mere interesse i ting, der har noget historie. Tager man ud i Ikea for at købe et vægmaleri, vil det maleri i en kunstners øje ikke have lige så stor værdi, som et der blev fundet på et loppemarked. Maleriet på loppemarkedet vil nemlig have haft flere ejere, der alle har en historie forbundet. Det giver personlighed til objektet, hvilket kan være med til at inspirere kunstneren.

Chancen for at finde unikke og sjældne ting er desuden meget større på et loppemarked. Her vil man til tider kunne få en god pris på de sjældne genstande, da dem der sælger dem ikke altid ved, hvad de står med. Der har været flere eksempler på folk, der har gjort et godt køb.

Eksempelvis var en amerikaner for nyligt heldig. Personen købte sidste år en skål på et loppemarked i New Haven, Connecticut for 35 dollars. Det viste sig at være en ekstrem sjælden skål, der tidligere havde tilhørt den kinesiske kejser. Skålen blev solgt på auktionshuset Sotheby’s for intet mindre end 4,5 mio. kr.


Kilde: Unsplash

Populært at modificere til nye unikke objekter

Kunstnere kan specielt godt lide at finde interessante genstande, som de kan modificere og forvandle til nye unikke objekter. Eksempelvis kan det være en sjælden lampe, som kunstneren vil sætte sit eget præg på. Det kan også være et særligt stykke tøj, som skal modificeres, så det passer til kunstnerens stil.

Modificeringerne af disse unikke objekter sker ofte ved brug af maling og lim. Der findes eksempelvis forskellige produkter, der er egnede til reparationer på træmaterialer, mens tekstilmaterialer skal bruge andre typer af produkter. Overvejer du selv at prøve din kunstneriske side af, er det derfor vigtigt at du bruger de rigtige produkter, hvis du skal modificere en genstand.

Gode råd til dit besøg på loppemarked

Det er dog ikke altid lige nemt at finde en god deal, og derfor kommer her nogle gode råd til dit næste besøg på et loppemarked.

Det er en god ide at planlægge dit besøg sådan, at du enten kommer lige når markedet åbner eller lige før lukketid. Hvis du gerne vil finde de mest sjældne ting, bør du være der lige til åbningstid. De gode ting bliver nemlig solgt først. Hvis du er på udkig efter en billig handel, kan du komme lige før lukketid. Her vil det nemlig være nemmere at forhandle prisen ned, da de fleste kræmmere gerne vil have solgt deres ting, før de tager hjem. Foruden planlægning er det en god ide at have kontanter med. Det er nemlig de færreste, der tager kort.

Loppemarkeder er altså blevet til en legeplads for kreative mennesker, der i højere omfang bruger deres weekender på at finkæmme diverse boder for genstande og bruger deres kreativitet til at personliggøre dem.
Flere artikler

Om politiske forslag i et valgår: Er det bare valgflæsk?

02-08-2021
Vi bliver tit mødt af spørgsmål som “Hvorfor har I ikke foreslået det før?" og “Er det ikke bare noget, I foreslår, fordi det er valgår?" Og det er helt retfærdige spørgsmål at stille, og det svarer vi meget gerne på.

Kørekort til 17 årige

02-08-2021
Hvis du skal have kørekort til bil eller motorcykel, skal du også have et lovpligtigt, færdselsrelateret førstehjælpskursus á 8 timers varighed. UngSolrød udbyder et antal kurser alt efter hvor mange der melder sig.

Grafik er også kunst – se selv!

29-07-2021
Udstilling Solrød Bibliotek og Kulturhus i august

LOPPEMARKED i Solrød Landsby

29-07-2021
Vi genoptager traditionen

Sjov Sommer – Sæbe Eventyr Hold A

29-07-2021
Vi skal arbejde med en vegetabilsk, glycerinbaseret sæbebase, hvor du selv blander den duft og farve i, som du bare er vild med.

Til alle Mitfordmordene-fans - der er en ny privatdetektiv i byen!

29-07-2021
Så er den her! Læs Jacqueline Winspears underholdende og populære, historiske spændingsserie om den handlekraftige privatdetektiv Maisie Dobbs i mellemkrigstidens London.

Filmstriben i sommerferien

29-07-2021
Når du har fanget alle krabberne på stranden, læst alle dine feriebøger eller det bare er kedeligt vejr, så er det tid til Filmstriben!

Tag på bonderøvsferie på Greve Museum

26-07-2021
Så er det tid til at finde den indre bonderøv frem

Kom ned i gear - læs en fårebog

26-07-2021
Det lyder måske lidt fjollet, men bøger om at hyrde får giver ro i tankerne og sænker blodtrykket ... Den påstand vover bibliotekar Tania i hvert fald. Uden videnskabelige beviser, bygger Tania sin påstand på egen erfaring med bøgerne ''Fåredagbogen'' af Axel Lindén og ''Fårehyrdens dagbog'' af James Rebanks.

Din hjerne - din personlige dagbog

26-07-2021
Hjernen er vores helt personlige dagbog. Med moderne teknikker som MR-skanning bliver vi bedre og bedre til at se de spor alder, livsstil og sygdom sætter.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online