Den mobile politistation kommer til Greve Kommune

3. juni 2021

Den mobile politistation fra Midt- og Vestsjællands Politi kommer tre gange inden for de næste uger til Greve kommune i anledning af samarbejdet mellem netop politiet, Greve Kommune og Bo Trygt om at nedbringe antallet af indbrud og øge trygheden i kommunen.

Borgerne i Greve kommune vil i løbet af de næste tre uger få mulighed for at besøge den mobile politistation fra Midt- og Vestsjællands Politi. Den mobile politistation kommer til kommunen på disse datoer og i følgende tidsrum:

• Onsdag den 2. juni 2021 kl. 14.30 – 17.30 ved indkøbscentret Waves (foran hovedindgang ved Bilka)
• Onsdag den 9. juni 2021 kl. 14.30 – 17.30 ved Greve Midtby Center (pladsen ved hovedindgangen og togstationen)
• Onsdag den 16. juni 2021 kl. 14.30 – 17.30 på Hundige Strandvej (parkeringsplads ved Rema 1000)

Den mobile politistation vil være bemandet med politipersonale og en civil forebyggelsesmedarbejder fra Midt- og Vestsjællands Politi samt en forebyggelsesekspert fra Bo Trygt. Borgerne kan derfor inden for temaet indbrudsforebyggelse få informationer om emner fra f.eks. generel tryghed i sit eget boligområde over nabohjælp til tekniske løsninger for at gøre boligen mere sikker som et led i det fælles arbejde i kommunen med at forebygge indbrud.
Baggrunden for turneen med den mobile politistation er en udløber af den partnerskabsaftale, som i slutningen af marts i år blev indgået mellem Midt- og Vestsjællands Politi, Greve Kommune og Bo Trygt. Formålet med aftalen mellem parterne er styrke samarbejdet om at forebygge indbrud i privat beboelse, styrke nabofællesskaberne samt øge trygheden i kommunen.

Greve Kommune vil i slutningen af juni indbyde til et digitalt borgermøde som endnu et led i samarbejdet i anledning af partnerskabsaftalen. Temaet på borgermødet vil også være tryghed og indbrudssikring.

Status på indbrud i privat beboelse

Siden indgåelse af partnerskabsaftalen i slutningen af marts måned og frem til udgangen af maj er der i denne periode anmeldt 34 indbrud i privat beboelse i Greve kommune.

Omtrent halvdelen af indbruddene i denne periode er begået i helligdagsperioderne med påske og pinse, hvor flere boliger end normalt formodes at være efterladt tomme i forbindelse med beboernes ophold andre steder.

En af de oftest anvendte metoder for indbrudstyven til at skaffe sig adgang har i denne periode været via et vindue, der enten er blevet opbrudt, har fået knust ruden eller er blevet aflistet. Herefter har det været muligt for indbrudstyven at række ind, således at vinduet kunne lukkes op, så indbrudstyven kunne kravle ind i boligen.

Antallet af indbrud i privat beboelse i Greve kommune er fortsat på et lavere niveau sammenlignet med de to foregående år. I de første fem måneder af 2021 er der anmeldt i alt 72 indbrud mod 111 i samme periode i 2020 og 118 indbrud i 2019.

Politiet opfordrer derfor borgerne i Greve kommune til at aflægge den mobile politistation et besøg, så de enten kan få inspiration til sikring af egen bolig, få sig et godt, generelt råd til at styrke nabofællesskaberne, så trygheden i eget lokalområde kan øges eller blot en uforpligtende snak med politiet i øjenhøjde.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Færdselsuheld – Karlslunde Strandvej / Strandvangen, Karlslunde

02-08-2021
Kl. 16:22 var en bilist og en cyklist stødt sammen i krydset, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

02-08-2021
Kl. 13:10 ønskede færdselspolitiet at kontrollere en bil, hvis registrerede ejer ikke havde noget kørekort.

Tyveri fra flere biler – Karlstrup kalkgrav, Karlslunde / Østre Grænsevej / Østre Strandvej, Solrød

29-07-2021
Fra kl. 15:43 og de næste par timer fik politiet fire anmeldelser om tyveri fra personbiler, der havde holdt parkeret på enten Silovej eller Tåstrupvej, Karlslunde.

Tricktyveri – Ølbycenter

29-07-2021
Kl. 18:20 anmeldte pårørende til en 78-årig kvinde fra Køge, at hun havde fået stjålet sin pung i tidsrummet kl. 10:00-11:00, hvor hun havde siddet på en bænk ved busholdepladsen.

Bortvisning af uønskede unge – Ølbycenter

29-07-2021
Kl. 08:22 ønskede personalet i Køge Svømmeland assistance til at bortvise nogle unge, som ikke ønskede at rette sig efter personalets anvisninger.

Mistænkeligt forhold – Trylleskov Alle, Karlstrup, Solrød Strand

26-07-2021
Kl. 10:22 anmeldte en opmærksom, 32-årig lokal mand, at han siden kl. ca. 09:00 og til kort før anmeldelsen havde bemærket en varebil med tre fremmede personer i.

Blufærdighedskrænkende adfærd – Jersie Strandvej / Parkvej, Solrød Strand

26-07-2021
Kl. 20:22 fik politiet flere anmeldelse fra kvinder om en mand, der havde taget opstilling på Jersie Strandvej ved Parkvej.

Utryghedsskabende mand forsvundet – Ølbycenter

22-07-2021
Kl. 13:49 fik politiet en anmeldelse om, at en 30-40-årig mand og dansk-talende med accent skabte utryghed for kunderne ved supermarkederne i området.

Ulovlige parkeringer – Karlstrupvej, Karlstrup

19-07-2021
Kl. 17:25 kørte politiet til området ved Karlstrup kalkgrav i anledning af en anmeldelse om ulovlige parkeringer og parkering på en brandvej.

For høj fart ved vejarbejde – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

19-07-2021
Kl. 11:05 foretog en patrulje fra politiets færdselsafdeling en hastighedsmåling af en bilist på Køge Bugt Motorvejen mod nord ved Karlslunde, Greve, hvor der for tiden er vejarbejde.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online