Sorteper

31. maj 2021

Mulighederne for at finde et nyd sted på Danmarkskortet til udrejsecentret forsvinder som dug for solen.

Udrejsecentret med 257 mennesker ligger i dag på Kærshovedgård ved Ikast i Jylland. Det er enten afviste asylansøgere eller mennesker som er dømt til udvisning. Nogle er kriminelle og andre er ikke.

Kommunalvalget er lige om hjørnet og ingen kommunalpolitiker eller borgmester vil sige ja tak til et center med flere hundrede afviste asylansøgere eller udvisningsdømte. Som vi så det med naboerne til den øde ø Lindholm og Langeland, vil borgerne protestere og lave larm.
Efter kommunalvalget kan der være en lille mulighed for at få placeret centret et nyt sted, men det afhænger af løsningen.

Måske er den bedste løsning at splitte det nuværende center op i flere små enheder, så der er mere overblik og kontrol med beboerne. Det vil også give naboerne en følelse af, at der ikke er flere hundrede mennesker som ”kommer til byen”.

København kunne også komme i spil, da det nok ikke opdages, at der kommer nye beboere til i samme grad, som i små lokalsamfund med et par hundrede indbyggere.
På den anden side er der et flertal i folketinget, som ønsker at forholdene skal være så forfærdelige, at beboerne selv smutter ud af landet.

Den er ikke nem..

John Wennerwald
Regions- og byrådsmedlem for SocialdemokratietFlere artikler

Flygtningecenter i Solrød

03-03-2022
Vi kan mere, også for flygtninge!!

Ny idrætshal på vej ved Solrød Idrætscenter

03-03-2022
Der har meget længe været et berettiget ønske fra Solrød Kommunes mange idrætsforeninger om at få bygget en ny og moderne idrætshal. Kapaciteten er voldsomt presset, og idrætsorganisationerne har været inddraget i en omfattende proces, der skulle kortlægge, hvordan en ny hal skulle se ud.

Konservativ glæde over ny konstituering: Solrød forbliver borgerlig

22-11-2021
Søndag indgik Det Konservative Folkeparti, Venstre, HavdrupListen og Liberal Alliance en ny konstitueringsaftale, der gør Emil Blücher (LA) til borgmester og Niels Hörup (V) til viceborgmester. Morten Scheelsbeck (K) bliver formand for et nyoprettet kultur-, idræt- og fritidsudvalg, og Mads Silberg (K) bliver næstformand i Familie- og Uddannelsesudvalget.

Skal vi ikke snart digitalisere folkeskolen?

15-11-2021
Jeg er 38 år, og jeg gik i skole i Taastrup i 90´erne. Dengang fungerede den typiske undervisning på den måde, at jeg og alle andre elever sad ved hvert vores lille bord og havde nøjagtigt de samme bøger i de samme fag, og vi arbejdede på samme tid med de samme ting.

Så er det nu!

15-11-2021
Du har nu chancen for at ændre på tingenes tilstand i Solrød Kommune.

VoresSolrød - Seniorpolitik

11-11-2021
Den biologiske alder bestemmer, hvornår vi kan gå på pension, men ikke, hvornår den enkelte får behov for hjælp. Når det sker, skal pleje og omsorg være tilgængelig og værdig - det skylder vi vore ældre medborgere.

1 + 1 = 2 biler = Mere støj

11-11-2021
Trafik og støj skal nedbringes i Solrød. Støj og trafik er ifølge WHO en “stille dræber". Støj angriber velvære og helbred med risiko for stress og hjertekar-sygdomme. 3000 borgere i Solrød er støjplaget. Og antallet vil stige viser målinger. VoresSolrød vil arbejde for ansvarlig forandring.

Ældrepleje i topform

08-11-2021
Omsorgen skal være drivende i vores ældrepleje. Antallet af ældre stiger i de kommende år og vi skal være forberedt på det større plejebehov i kommunen. Alle skal opleve at blive mødt med respekt og værdighed. For Socialdemokratiet er ældrepleje en mærkesag. Ingen skal efterlades med en følelse af at være til besvær.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online