Flere seniorboliger til Solrød Kommune - for familiernes skyld

24. maj 2021

Af Morten Scheelsbeck, medlem af byrådet i Solrød Kommune for Det Konservative Folkeparti

Hvordan vil vi egentlig gerne have, at fremtidens Solrød Kommune skal se ud? Hvordan vil vi gerne have, at sammensætningen af indbyggere skal se ud? Hvem skal Solrød Kommune være for? Hvem skal kunne bo her?

Det er enormt vigtige spørgsmål, som dels er svære at svare på, og som dels også i en eller anden grad er ude af vores hænder. Vi kan nemlig ikke styre udviklingen fuldstændigt, selvom vi gerne ville - men vi kan gøre vores for at udvikle os i en rigtig retning.

Der skal være plads til et stigende antal seniorer
Vi står over for en stor udfordring, som vi bliver nødt til at reagere på. I god tid. Og det handler om, hvordan vi i fremtiden også har plads til de mange seniorer, der i antal bliver flere og flere. Der er i dag 5.000 borgere i Solrød Kommune, som er +65 år, og over de næste 10 år vil dette antal øges til 6.300. Det er virkelig en betragtelig udvikling, som skal håndteres.

Læg mærke til, at jeg ikke kalder det et problem - men en udfordring. Det er nemlig ikke et problem, at der bliver flere og flere ældre. Det er derimod en udfordring at beholde dem i kommunen, og det vil vi gerne, og den udfordring kræver nogle langsigtede planer. Vi bliver generelt flere og flere, men altså især ældre. Det skal vi kunne rumme. Vi skal kunne følge med.

Flere deciderede bofællesskaber
Jeg vil nemlig gerne have en forskellig befolkning i alle aldre. Det er især vigtigt for familierne, at generationerne kan blive i samme område. Det har høj værdi at kunne bo tæt på hinanden, så man kan hjælpe hinanden - med alt fra børnepasning til indkøb - og så de oftere kan nyde hinandens selskab. Så de kan nyde naturen sammen. De kulturelle tilbud sammen. Og det fornyede og forhåbentligt spirende butiksliv på eksempelvis Strandvejen eller i Solrød eller Havdrup Center, der helt naturligt også følger med et øget befolkningstal.

Vi betaler desværre høj grundskyld, og den tærer på mange seniorers økonomi, så derfor bør der være billigere alternativer, som man kan flytte over i, når villaen bliver unødvendig. Det kan være forskellige slags senior- og ældrevenlige boliger, men det kan også være deciderede bofællesskaber. Jeg tror, at især det sidste er en del af fremtiden, fordi det både tager højde for det sociale, det familiære og det økonomiske - og fordi det typisk også er miljø- og klimavenlige løsninger.

Lad os tænke det ind, når vi indretter fremtidens Solrød - for familiernes egen skyld.

Morten Scheelsbeck
Medlem af byrådet i Solrød Kommune for Det Konservative FolkepartiFlere artikler

Hastighedskontrol ved skole – Karlslunde Landevej, Karlslunde

14-10-2021
Fra kl. 12:30 og to timer frem havde færdselspolitiet taget opstilling med et lasermålerudstyr ud for en skole, så hastigheden på de trafikanter, der passerede skolen, kunne kontrolleres.

Konservative vil nedsætte konkret støjudvalg i Solrød Kommune

14-10-2021
Arbejdet med at minimere støjen fra Køge Bugt-motorvejen bør fokuseres og formaliseres yderligere, og det fortjener mere politisk opmærksomhed og vedholdenhed. Det mener den konservative borgmesterkandidat Jan Færch, der derfor nu stiller forslag om, at byrådet efter valget nedsætter et konkret støjudvalg i kommunen, der skal arbejde videre med de forskellige muligheder.

PARTIFORMAND JAKOB ELLEMANN-JENSEN BESØGER SOLRØD

12-10-2021
I morgen, onsdag den 13. oktober, gæster Venstres formand Jakob Ellemann-
Jensen Solrød

Jubiii – Efterårsferie!

11-10-2021
Kom en tur i Solrød Center i efterårsferien, hvor vi har pyntet op til Halloween og få en (u)hyggelig oplevelse med vores populære børnebillet under åben himmel.

SOLRØD KAN MERE

11-10-2021
Socialdemokratiet har en klar målsætning om at vinde borgmesterposten i Solrød Kommune, og tirsdag den 5. oktober præsenterede Socialdemokratiet deres valgprogram for 2022 – 2025 under sloganet SOLRØD KAN MERE.

50 års Jubilæum i Solrød Billard Klub

11-10-2021
I Solrød Billardklub kan vi nu, med stor glæde, se frem til, at skulle fejre vores 50 års Jubilæum. I den anledning inviterer vi fredag d. 22. oktober kl. 15:30-18:30
 til reception, og åbent hus, i vores dejlige klublokaler på adressen: 
Solrød Skole, Højagervænget 21, 2680 Solrød Strand.

Pimp dit værelse

11-10-2021
Gør dit værelse Instagram-klar med skønne DIY-projekter, der både pynter på væggene og i dit feed.

Livestream - Yngre med årene

11-10-2021
Professor Bente Klarlund Pedersen fortæller om hvordan forskning viser at ikke bare din livsstil, men også livsindstilling - er med til, i et vist omfang - at bestemme om du vil dø som en rask 90-årig eller som en syg 80-årig.

Det nye arrangementsprogram er landet!

11-10-2021
Det nye arrangementsprogram er kommet fra trykken - og vi glæder os til at dele det med dig.

Foredrag om skam i Solrød Center

11-10-2021
LAP Køge og Omegn afholder et foredrag om emnet skam
, tirsdag den 16. november fra klokken 13.30 til 15.45 i I Aktivitet- og Frivilligcenteret.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online