Bekymrende nye smittetal: Solrød Kommune i fare for automatisk nedlukning af hele kommunen

24. maj 2021

De nyeste smittetal, der er offentliggjort fredag eftermiddag, viser, at hele Solrød Kommune er i fare for at blive lukket ned, da kommunen nu har en testjusteret incidens på 211. En nedlukning vil have store konsekvenser for borgere, erhvervsliv og foreningsliv, og derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at bryde smittekæderne, lyder opfordringen fra borgmester Niels Hörup.

75 smittede borgere de sidste syv dage i Solrød Kommune og en testjusteret incidens på 211. Det er de seneste smittetal, som Statens Serum Institut har offentliggjort fredag eftermiddag. Der er en markant stigning i smittetallene i forhold til torsdagens tal, hvor der var 54 smittede borgere de sidste syv dage og en testjusteret incidens på 175. Det er fortsat smitteudbruddet på Munkekærskolen, hvor 24 elever og tre lærere er konstateret smittede, som vejer tungt i smittetallene.


De nyeste smittetal giver anledning til bekymring i Solrød Kommune, da hele kommunen er i fare for at blive ramt af en automatisk nedlukning. Ved en testjusteret incidens på 250 eller derover bliver hele kommunen ramt af en automatisk nedlukning, som betyder, at bl.a. grundskoler, SFO, klubtilbud, fritid- og foreningsaktiviter m.m. bliver lukket ned, og samtidig kan Folketingets Epidemiudvalg lukke det lokale erhvervsliv.

”Vi er meget tæt på en automatisk nedlukning af hele kommunen, og det er en situation, som vil have enorme konsekvenser for både borgere, erhvervslivet og foreningslivet. Derfor opfordrer jeg stærkt til, at vi står sammen, viser omhu og gøre alt, hvad vi kan for at bryde smittekæderne og undgå en nedlukning. Pinsen står for døren, og det kan være anledning til at mødes til pinsefrokost med familie og venner, men jeg vil opfordre til, at man udskyder årets sammenkomst til næste år, så vi begrænser den sociale kontakt. Det er ikke en nem situation, men vi er nødt til at løfte i fællesskab og begrænse vores sociale kontakt, for at vi kan bekæmpe smittestigningen,” siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”De sidste 14 måneder har vi i fællesskab kæmpet en brav kamp mod coronavirus, og selvom vi kan ane en tilbagevenden til en mere normal hverdag i horisonten, så er det ikke tid til at slippe bremsen endnu. Jeg ved, at mange har glædet sig til genåbningen, men det er ikke nu, at vi skal sætte alt over styr, men vi skal i stedet holde fast og bl.a. huske at blive hjemme isolation, indtil du har fået svar på din tests, så du er sikker på ikke at bringe en eventuel smitte videre til andre.”

I Solrød Kommune kan du blive PCR-testet ved parkeringspladsen ved siden af Aktivitets- og Frivilligcenteret. Du bestiller tid til PCR-test på www.coronaprover.dk med NemID eller på telefon 70204233. Du kan også blive kviktestet i et af Falcks to kviktestcentre i henholdsvis Solrød Idrætscenter, Tingsryds Alle 27, 2680 Solrød Strand eller den gamle Fakta-butik på Møllemarken 12, 4622 Havdrup, og der er ingen tidsbestilling. Børn ned til 6 år kan blive testet, hvis der er samtykke fra deres forældre til testen. Børn skal selv kunne medvirke til testen.

Solrød Kommune anbefaler, at borgere downloader myndighedernes smitte|stop-app, som hjælper myndighederne med smitteopsporing. App’en kan hentes på www.smittestop.dk.

Du kan holde dig orienteret om myndighedernes anbefalinger på www.coronasmitte.dk, og du kan holde dig orienteret om coronasituationen i Solrød Kommune på www.solrod.dk/corona.

Fakta: Model for nedlukning:

Kommuner skal nedlukke ved 250 eller flere smittede pr. 100.000 borgere i kommunen (testjusteret incidens)

Sogne skal nedlukke, hvis alle følgende tre kriterier er opfyldt:

  • Der er mere end 500 smittede pr. 100.000 borgere
  • Der er 20 eller flere smittetilfælde i alt de sidste syv dage.
  • Positivprocenten er på 2,5 procent eller mere.

Fakta: Smittetal på sogneniveau pr. 21. maj 2021

Sogn

Incidens

Smittede borgere

Positivprocent

Karlstrup

547,57

16

2,28

Kirke Skensved

294,99

1

1,41

Havdrup

286,34

13

1,62

Jersie

210,34

19

1,01

Solrød

202,84

13

1,1


Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Kom med til modigt Børne- og Ungetopmøde i Solrød Kommune

02-08-2021
Solrød Kommune afholder Børne- og Ungetopmøde i Solrød Idrætscenter torsdag den 16. september 2021 kl. 16-20.15, og du er inviteret med til en aften i modets tegn. Børne- og Ungetopmødet er gratis, og alle er velkomne.

Badning frarådes ved Solrød Strandpark

15-07-2021
Den seneste analyse viser, at badevandet ved Solrød Strandpark ikke lever op til kvalitetskravet.

På nippet til de 100 år: Erfaren elektriker-virksomhed inviterede borgmesteren på kaffe og rundtur

15-07-2021
Gennem snart 100 år har Havdrup-virksomheden W. Johansen Havdrup A/S løst elektrikeropgaver og været med til at uddanne nye generationer af elektrikere. Forleden inviterede virksomheden borgmester Niels Hörup indenfor til en rundtur og en snak om virksomhedens udvikling gennem tiden.

Kom med til modigt Børne- og Ungetopmøde i Solrød Kommune

08-07-2021
Solrød Kommune afholder Børne- og Ungetopmøde i Solrød Idrætscenter torsdag den 16. september 2021 kl. 16:00-20:15, og du er inviteret med til en aften i modets tegn.

Mangel på ferieafløsere skaber mangel på hænder i hjemmeplejen og på Plejecenter Christians Have

08-07-2021
Det er ikke lykkedes at skaffe nok ferieafløsere til Den Kommunale Hjemmepleje og Plejecenter Christians Have - sandsynligvis fordi mange studerende og ledige nu arbejder i test- eller vaccinationscentrene. Det betyder, at der i en periode vil være nogle opgaver, som plejepersonalet ikke har mulighed for at nå.

Etablering af fjernvarme fra Solrød Biogas til Havdrup

01-07-2021
Solrød Fjernvarme arbejder i rundkørslen fra 5. juli 2021 til og med den 8. august 2021.

Arbejde på Gammel Køgevej

01-07-2021
KLAR forsyning renoverer alle spildevandsledninger ind til huse med adresse på Gammel Køgevej.

Asfaltering af Solrød Strandvej

01-07-2021
Solrød Strandvej asfalteres i perioden fra den 8.- 23. juli 2021. Der arbejdes på strækningen mellem Duevej og Solrød Byvej. De 3 rundkørsler asfalteres også.

Ny tilbudsfrist - Er du den nye forpagter af Sportscaféen i Solrød Idrætscenter?

01-07-2021
Solrød Kommune søger en forpagter til caféen i Solrød Idrætscenter fra 16. august 2021 for de næste 5 år.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online