Superhelte på stribe

13. maj 2021

Jeg indrømmer det – jeg æder alt der har med superhelte at gøre råt. Jeg ELSKER det. Om det er Marvel, DC eller et tredje mere ukendt univers, er jeg solgt.

Jeg kan ikke give en god grund hvorfor. Måske har det noget med troen på det gode i mennesket, eller håbet om, at alting nok skal lykkes selvom det ser sort ud? Det er også derfor jeg skriver denne artikel til jer. Jeg vil her præsentere jer for mine ynglings-superhelte film/serier/tegneserier/tegnefilm… Bare det har med superhelte at gøre. Jeg håber jeg får præsenteret jer for noget nyt, eller jeg får givet jer et glædeligt gensyn med noget I allerede kender.


Superman:

Man kan jo ikke sige superhelte, uden at nævne den største af dem alle! Her er et par bud på rigtig god underholdning med Superman.

Ud over de nye film, såsom Man of Steel, Justice League (som lige er udkommet igen i 4:3 format, og som nu er næsten 4 timer lang), finder der et hav af tegnefilm. På Solrød Bibliotek og Kulturhus har vi bl.a. Superman - man of tomorrow, som er en helt ny film fra 2020. Den er bestemt værd at se for fans af Superman. Du får her historien om Superman inden han bliver Superman.

Man kan selvfølgelig ikke komme uden om tegneserier når man snakker superhelte. Her kan jeg især anbefale Superman earth one: Bog 1: En fortælling med Superman og Superman earth one: Bog 2. Også her får du en historie om Superman fortalt fra han var teenager til den fuldt udvoksede helt man kender ham som. 

Batman:

En af de eneste store helte, hvis superheltekraft er rigdom (og evnen til at modtage mange slag). Men han kan et eller andet alligevel. Jeg tør slet ikke tænke på hvor mange gange jeg har set Fremtidens Batman, eller 90’ernes udgave af Batman: The animated serie. Og vi må heller ikke glemme Lego-filmene hvor Batman også helt fantastisk. Af bøger vil jeg især fremhæve Batman: bogen om nattens ridder. Det er en fantastisk bog, der går i dybden med tegneserien, og man bliver på fornemmeste måde introduceret til hele Batmans univers. Og hvem kan glemme Christopher Nolans mesterværk Batman Begins som er begyndelsen på en fantastisk triologi.

Sidst, men ikke mindst, vil jeg fremhæve The Killing Joke, som findes både som tegneseriehæfte og som tegnefilm. Her får man Jokerens vinkel på historien om Batman, og er en rigtig underholdende og ny måde at se hele universet på. 

Spiderman:

Historien om Peter Parker det bliver bidt af en radioaktiv edderkop kender de fleste, men vidste du, at der ligesom med Batman, findes en helt bog som giver et fantastisk indblik i hele Spiderman universet (eller spiderverset)? Den hedder Spider-Man - Peter Parkers forbløffende liv som superhelt, og beskæftiger sig med tegneserien. Det er en super bog, og man får et rigtig godt indblik i hele verdenen og de skurke Spiderman møder på sig færd.

Der har af flere omgange været udgivet Spiderman film – både som en del af Marvel Cinematic Univers og som stand-alone. Personligt synes jeg, at både filmene tilbage fra start 2000 med Tobey Maguire og de nyeste med Tom Holland har sin charme. Men af alle udgaver af Spiderman, er jeg størst fan af den nyeste animerede film som udkom i 2019, nemlig Spiderman - into the Spiderverse. Den er simpelthen for underholdende!

Deadpool:

Sidst, men ikke mindst, kommer den mest grotesk, og absolut ikke børnevenlige Deadpool. Mange er først blevet bekendt med ham som helt (eller måske nærmere anti-helt?) da Ryan Reynolds overtog karakteren i  filmen Deadpool i 2016 og Deadpool 2 fra 2018 (bonus info – Deadpool 3 blev bekræftet tidligere i år, men filmingen begynder dog tidligst i 2022). Men os der er nørdede nok, ved han har været en del af X-men universet i lang tid, faktisk siden 1991 hvor han første gang optrådte i tegneserien om X-men (hvor han faktisk var skurken).

Desværre er han ikke den mest populære superhelt (endnu?), og der er derfor et begrænset udvalg af materialer med ham. Dog vil jeg anbefale Deadpool af Daniel Way. Det bliver næsten ikke vildere og mere dumt – helt som det skal være med Deadpool!

Se mere her

Kilde: Solrød Bibliotek


Flere artikler

Groove Parade i Solrød Center

10-06-2021
På lørdag spiller Danmark deres første kamp i EM turneringen.

Venstre i Solrøds kandidater til KV21

10-06-2021
VENSTRE HAR PÅ GENERALFORSAMLINGEN DEN 27. MAJ 2021 UDTAGET ET SUPER SEJT TEAM AF KANDIDATER TIL KV21. DERMED ER BYENS HOLD TIL VALGET D. 16. NOVEMBER KLAR!

Overraskelsesposer

10-06-2021
Hvis du gerne vil læse en spændende bog, hvorfor så ikke starte spændingen endnu tidligere?

Flere nye brætspil

10-06-2021
Vi har igen købt en masse nye, lækre brætspil til underholdning for dig, dine venner og din familie!

Nu kommer der mere vild natur i Solrøds skoler og dagtilbud

10-06-2021
De Konservative og Socialdemokraterne præsenterede i marts et fælles forslag om at integrere et øget fokus på vild natur og biodiversitet i kommunens skoler og dagtilbud, og nu lanceres så projektet ‘Solrøds vildere skoler og institutioner´ med netop det fokus. Alle skoler og dagtilbud har meldt sig til projektet, og det glæder de to partier.

Vi hepper på Danmark

07-06-2021
På lørdag spiller Danmark deres første kamp i EM turneringen.

Familiehygge med mad over bål

07-06-2021
Vi samler hele familien omkring madlavning over bål. Børn elsker bål og det har aldrig været nemmere at skrue op for de gode oplevelser i naturen.

Fællesspisning og koncert: Kim Larsen for børn

07-06-2021
Kim Larsen er altid et hit. Og Trolle og Valdemar leverer en koncert med stor tjubang, fede historier og overdreven musikalitet, når de graver både kendte og mindre kendte Kim Larsen-numre frem, og tryllebinder publikum med deres store overskud og originalitet.

Støjgener: Solrød skal med i plan for fremtidens infrastruktur

07-06-2021
Trafik larmer. Det er et kedeligt faktum, men ikke desto mindre er det den realitet, vi befinder os i. I Danmark er vi afhængige af vores veje, vores private såvel som offentlige transportmuligheder. Det giver os muligheden for at pendle på arbejde og muligheden for at besøge familie og venner, selvom de ikke bor tæt på. Det giver løsninger, frihed og forbinder landet. Men trafikken larmer. Det kommer vi ikke udenom.

Loppemarkeder er blevet trendy blandt kunstnere

07-06-2021
Loppemarkeder er blevet mere populære blandt kunstnere og gængse mennesker, der alle ønsker at gøre et godt fund


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online