Feriehjælp 2021: Corona-krisen får ansøgertal til at eksplodere for andet år i træk

6. maj 2021

Sidste år steg antallet af ansøgere til Dansk Folkehjælps Feriehjælp med hele 50%. I år viser netop offentliggjorte tal, at ansøgertallet igen i år slår rekord, da i alt 7.697 børnefamilier har søgt om Feriehjælp hos organisationen. Det er en stigning på yderligere 33%. Samlet set har corona-krisen dermed øget ansøgertallet til Feriehjælp i 2020 og 2021 med historiske 83%.

Samtidig viser Dansk Folkehjælps egen undersøgelse, at krisen har drastiske konsekvenser for fattige børnefamiliers mentale trivsel: Hele 80,4% af ansøgerne fortæller, at de har fået det psykisk dårligere på grund af krisen, og 60,6% angiver, at krisen også har forværret deres børns psykiske velvære.

Kan kun hjælpe én ud af seks
Det var forventeligt, at corona-krisen ville øge antallet af ansøgere til Dansk Folkehjælps årlige Feriehjælp efter nedlukningen i marts sidste år. Den triste sandhed blev dog ikke kun en lille forøgelse af ansøgertallet, men tvært imod en stigning på hele 50% - markant mere, end organisationen nogensinde tidligere har oplevet, og det er en erfaring der går tilbage til 1940’erne.


I år er antallet imidlertid steget med yderligere 33% i forhold til 2020, hvilket betyder, at der rundt regnet er omkring 25.000 personer, som søger om Feriehjælp lige nu. Realistisk set vil organisationen kun kunne hjælpe en ud af seks ansøgere med Feriehjælp denne sommer.

Tal fra Dansk Folkehjælps egen statistikbank afslører desuden, at antallet af ny-fattige, der søger hjælp hos Dansk Folkehjælp for første gang, fordi de har mistet deres job på grund af corona, er steget fra 4,7% i december 2020 til 5,1% i år. Den udvikling stemmer overens med de seneste tal fra Danmarks Statistik, som viser, at nedlukningen af Danmark – herunder den, der blev indført i december – har resulteret i øget arbejdsløshed: Alene fra januar til februar meldte 3.800 personer sig ledige.

Drastiske konsekvenser for den mentale tilstand – også hos fattige børn
Én ting er en hverdag med arbejdsløshed og den deraf reducerede indtægt. En anden er de psykiske konsekvenser, der følger med dét at leve i fattigdom – konsekvenser, som krisen har yderligere forværret, både for voksne og børn.

Blandt årets ansøgere angiver 85%, at deres psykiske tilstand i høj eller nogen graf er påvirket negativt af deres dårlige økonomi – og 80,4% af ansøgerne svarer, at krisen yderligere har forværret deres mentale tilstand. Desuden svarer 50,8%, at deres børns psykiske velvære er påvirket af forældrenes dårlige økonomi, og 60,6% medgiver at krisen har forværret børnenes psykiske velvære yderligere.

20,5% af ansøgerne føler sig mere ensomme og socialt isoleret, og 11,3% har fået stillet en decideret psykisk diagnose som depression, angst eller stress under krisen.

Find data og analyse fra ansøgere om Feriehjælp på:

https://ansogning.folkehjaelp.dk/flint/stats/

Ikke nok at kigge på ledighedsstatistikker og indtægtsniveauer
”Når politikere og eksperter vurderer, hvordan det står til med fattigdom i Danmark, har de det med først og fremmest at kigge på ledighedsstatistikker og indtægtsniveauer. Men det giver langt fra et fuldendt billede af problematikken. Der er flere udslagsgivende parameter i problematikken. Én er de psykiske konsekvenser, man som menneske mærker, når fattigdom sætter sig fast i familierne. Én anden er de meget konkrete udsagn om fattigdom. 58,6% angiver eksempelvis, at de har mindre end 100 kroner på madbudgettet dagligt til hele familien”, udtaler generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, og forsætter:

”Der er ingen tvivl om, at behovet for Feriehjælp er historisk stort for andet år i træk. Corona-krisen har i særlig grad fat i landets mest udsatte børnefamilier og gør til stadighed livet ekstra svært for dem. Familier trænger dermed i endnu højere grad til et pusterum, en indgang til nye fællesskaber og positive oplevelser for hele familien - og det er præcis det, et ferieophold kan give dem”.

Dansk Folkehjælp forventer at kunne give Feriehjælp til samlet 4.000 børnefamilier i sommeren 2021.

Opfordrer alle til at bidrage
Hvis Dansk Folkehjælp skal hjælpe flest mulige udsatte børn og deres familier på sommerferie, får organisationen brug for al den hjælp, de kan mønstre. Organisationens årlige Julehjælps indsamling slog i december 2020 alle rekorder - trods et år med stor økonomisk krise. Derfor håber Dansk Folkehjælp på, at også indsamlingen til Feriehjælp vil mærke godt til danskernes samfundssind.

Sådan støtter du Dansk Folkehjælps Feriehjælp:

  • Mobilepay til 13221
  • SMS Feriehjælp til 1999 og støt med 150 kr.
  • Støt via www.folkehjaelp.dk
  • Bank, indsæt bidrag på reg nr. 5301, konto 0000 379 801, mrk: ”Feriehjælp”.

Med venlig hilsen
Dansk Folkehjælp

Kilde: Have Kommunikation


Flere artikler

Groove Parade i Solrød Center

10-06-2021
På lørdag spiller Danmark deres første kamp i EM turneringen.

Venstre i Solrøds kandidater til KV21

10-06-2021
VENSTRE HAR PÅ GENERALFORSAMLINGEN DEN 27. MAJ 2021 UDTAGET ET SUPER SEJT TEAM AF KANDIDATER TIL KV21. DERMED ER BYENS HOLD TIL VALGET D. 16. NOVEMBER KLAR!

Overraskelsesposer

10-06-2021
Hvis du gerne vil læse en spændende bog, hvorfor så ikke starte spændingen endnu tidligere?

Flere nye brætspil

10-06-2021
Vi har igen købt en masse nye, lækre brætspil til underholdning for dig, dine venner og din familie!

Nu kommer der mere vild natur i Solrøds skoler og dagtilbud

10-06-2021
De Konservative og Socialdemokraterne præsenterede i marts et fælles forslag om at integrere et øget fokus på vild natur og biodiversitet i kommunens skoler og dagtilbud, og nu lanceres så projektet ‘Solrøds vildere skoler og institutioner´ med netop det fokus. Alle skoler og dagtilbud har meldt sig til projektet, og det glæder de to partier.

Vi hepper på Danmark

07-06-2021
På lørdag spiller Danmark deres første kamp i EM turneringen.

Familiehygge med mad over bål

07-06-2021
Vi samler hele familien omkring madlavning over bål. Børn elsker bål og det har aldrig været nemmere at skrue op for de gode oplevelser i naturen.

Fællesspisning og koncert: Kim Larsen for børn

07-06-2021
Kim Larsen er altid et hit. Og Trolle og Valdemar leverer en koncert med stor tjubang, fede historier og overdreven musikalitet, når de graver både kendte og mindre kendte Kim Larsen-numre frem, og tryllebinder publikum med deres store overskud og originalitet.

Støjgener: Solrød skal med i plan for fremtidens infrastruktur

07-06-2021
Trafik larmer. Det er et kedeligt faktum, men ikke desto mindre er det den realitet, vi befinder os i. I Danmark er vi afhængige af vores veje, vores private såvel som offentlige transportmuligheder. Det giver os muligheden for at pendle på arbejde og muligheden for at besøge familie og venner, selvom de ikke bor tæt på. Det giver løsninger, frihed og forbinder landet. Men trafikken larmer. Det kommer vi ikke udenom.

Loppemarkeder er blevet trendy blandt kunstnere

07-06-2021
Loppemarkeder er blevet mere populære blandt kunstnere og gængse mennesker, der alle ønsker at gøre et godt fund


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online