Solrød sender flot regnskab til revision

29. april 2021

Budgettet er overholdt, og Solrød Kommune har en solid kassebeholdning, som i de kommende år bl.a. skal bruges på anlægsudgifter som fx udbygning af idrætsfaciliteterne ved Solrød Idrætscenter, Strandens Hus og en udbygning af Plejecenter Christians Have.

Der er fortsat orden i økonomien i Solrød Kommune. Det viser det regnskab, som et enigt byråd på byrådsmødet den 26. april 2021 har sendt videre til revision.

Solrød Kommune har på trods af stigende udgifter til det specialiserede børne- og voksenområde og befolkningstilvækst holdt sig inden for de økonomiske rammer, der er udstukket af staten i forhold til serviceudgifterne og anlægsudgifterne.

Samtidig er kassebeholdningen øget som følge af ekstraordinære indtægter fra salg af jord.


”Alt i alt er det et positivt regnskab, byrådet sender til revision. 2020 har været endnu et godt år for Solrød Kommune, hvor der trods coronapandemien har været fokus på fremgang og vækst. Takket være engangsindtægter fra salget af jord fra Trylleskov Strand, Havdrup Vest, Green Hills og Erhvervskilen har vi også en solid kassebeholdning, som sikrer os en stabil økonomi de kommende år. Det er rigtig godt, fordi vi i årene, der kommer, ikke har et stort nok overskud til at dække anlægsinvesteringerne, og vi kommer derfor til at bruge ca. 80 mio. kr. af kassebeholdningen de næste to år til forskellige planlagte anlægsprojekter som fx en udbygning af idrætsfaciliteterne ved Solrød Idrætscenter, Strandens Hus og en nødvendig udbygning af Plejecenter Christians Have,” siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”En kommune skal naturligvis ikke være en sparekasse, men det er nødvendigt, at vi har en robust økonomi. Det gør, at vi kan investere i udvikling af kommunen, håndtere uforudsete økonomiske udfordringer og passe godt på borgerne. Så selvom kassebeholdningen lige nu ser stor ud, skal vi huske på, at mange af pengene er øremærket til de kommende år, de kommer fra engangsindtægter, som vi ikke får igen – og pengene kan som bekendt kun bruges en gang.”

Regnskabet overgår nu til revisionens gennemgang, og byrådet godkender derefter regnskabet endeligt på byrådsmødet den 21. juni 2021, når revisionsberetningen er klar. Allerede nu er det dog muligt at dykke ned i tallene i regnskabet ved at klikke ind på Solrød Kommunes hjemmeside og finde det under dagsordenen til byrådets mødet den 26. april 2021.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Tåstrupvej spærres for gennemkørsel i tre måneder

13-05-2021
Mandag den 17. maj 2021 går arbejdet i gang med at sikre Tåstrupvej mod oversvømmelse.

Fjernvarmearbejde i Havdrup

13-05-2021
Som en del af den grønne klimaplan skal Solrød Fjernvarme grave nye ledninger ned i Havdrup for at udbrede overskudsvarme.

Sangerinde optager musikvideo på stranden lørdag

13-05-2021
Ca. 60 personer samles lørdag den 15. maj 2021 to steder på stranden for at optage en musikvideo.

Byråd med appel til transportminister: Hjælp vores støjplagede borgere

13-05-2021
Støjen fra Køge Bugt Motorvejen generer beboere i knapt 3.000 boliger i Solrød Kommune. En problematik, som kommunen i flere år uden held har prøvet at få Vejdirektoratet som ansvarlig myndighed til at reagere på. Solrød Byråd sender derfor en indtrængende appel til transportministeren om at huske Solrød Kommunes støjplagede borgere i den kommende aftale om infrastruktur.

Borgmesteren kiggede forbi virksomheden On Sight Vision

13-05-2021
Borgmester Niels Hörup besøgte forleden som en del af kommunens virksomhedsindsats den lokale virksomhed On Sight Vision, hvor socialt ansvar og udvikling går hånd i hånd.

Regionens testcenter rykker ud af Aktivitets og Frivilligcenteret

10-05-2021
Fra onsdag den 19. maj kan borgere blive PCR-testet i en pavillon på parkeringspladsen ved siden af Aktivitets- og Frivilligcenteret.

Er du den nye forpagter af Sportscaféen i Solrød Idrætscenter?

10-05-2021
Solrød Kommune søger en forpagter til caféen i Solrød Idrætscenter fra 16. august 2021 for de næste 5 år.

Begrænsninger for besøg på Plejecenter Christians Have fjernes

10-05-2021
Beboerrådet på Plejecenter Christians Have har besluttet, at der ikke længere er behov for begrænsninger for besøg.

Ny erfaren sundhedschef til Solrød Kommune

10-05-2021
Den 1. juni 2021 kan Solrød Kommune byde velkommen til 58-årige Ulrikka Klarskov Kjær som kommunens nye sundhedschef.

Solrød Rådhus er lukket

06-05-2021
Solrød Rådhus er lukket for personlige henvendelser til og med 21. maj 2021 som følge af myndighedernes COVID-19-restriktioner.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online