Coronahjælp: 650.000 kr. til trivselsindsatser og faglige løft blandt skoleelever

29. april 2021

Der skal sættes ind på både trivsel og læring inden sommerferien ved hjælp af statslige midler, og samtidig opfordrer formand for Familie- og uddannelsesudvalget, Kim Sunesen, forældre til at tage en snak med deres børn om, hvordan de går og har det.

Selvom skolelærere, pædagoger mv. hver dag gør deres bedste for at skabe nogle gode og udviklende rammer, hvor landets skoleelever både kan trives og lære, har coronapandemien alligevel sat sine spor både i forhold til trivsel og læring.

Men nu er der ekstra hjælp at hente.

Et bredt flertal i Folketinget har nemlig indgået en aftale, der betyder, at landets kommuner får tilskud til at håndtere både faglige udfordringer og trivselsproblematikker bl.a. blandt de ældste elever i grundskolerne.

I Solrød Kommune betyder det, at kommunen får ca. 650.000 kr. ekstra til faglige og trivselsrettede indsatser for primært 9. og 10. klasserne, PPR, klubber i regi af PPR og UngSolrød samt elevrådene på de tre folkeskoler. Byrådet godkendte på byrådsmødet den 26. april 2021 bevillingen fra staten.


”Coronapandemien har betydet meget store ændringer for vores børn og unges hverdag, og vi ved, at det desværre har været og er en rigtig svær situation for mange børn og unge. Vores dygtige medarbejdere på fx skolerne, i PPR og i klubberne gør en stor indsats for vores børn og unge i hverdagen, og jeg er sikker på, at de med de ekstra midler nu kan sætte gang i endnu flere rigtig gode trivsels- og læringsinitiativer,” siger Kim Sunesen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget, og fortsætter:

”Initiativer på fx skolerne og i klubberne kan dog ikke stå alene, og jeg vil derfor gerne opfordre til, at vi forældre også husker at tage snakken om, hvordan vores børn og unge går og har det, fx når vi sidder rundt om spisebordet til aftensmaden. Det er nu, vi skal være ekstra opmærksomme.”

Tilskuddet fra staten skal bruges inden sommeren 2021, og de fordeler sig med ca. 400.000 kr. primært til elever i 9. og 10. klasse med bopæl i Solrød Kommune, men elever på øvrige klassetrin kan også prioriteres. Ca. 170.000 kr. er øremærket trivselsindsatser i regi af PPR til akutte indsatser for børn, der mistrives. Der er sat næsten 60.000 kr. af til trivselsindsatser i klubber, der administreres af PPR og UngSolrød, imens elevrådene på Solrød Kommunes tre folkeskoler tilsammen får næsten 20.000 kr.

Kilde: Solrød Kommune


Flere artikler

Tåstrupvej spærres for gennemkørsel i tre måneder

13-05-2021
Mandag den 17. maj 2021 går arbejdet i gang med at sikre Tåstrupvej mod oversvømmelse.

Fjernvarmearbejde i Havdrup

13-05-2021
Som en del af den grønne klimaplan skal Solrød Fjernvarme grave nye ledninger ned i Havdrup for at udbrede overskudsvarme.

Sangerinde optager musikvideo på stranden lørdag

13-05-2021
Ca. 60 personer samles lørdag den 15. maj 2021 to steder på stranden for at optage en musikvideo.

Byråd med appel til transportminister: Hjælp vores støjplagede borgere

13-05-2021
Støjen fra Køge Bugt Motorvejen generer beboere i knapt 3.000 boliger i Solrød Kommune. En problematik, som kommunen i flere år uden held har prøvet at få Vejdirektoratet som ansvarlig myndighed til at reagere på. Solrød Byråd sender derfor en indtrængende appel til transportministeren om at huske Solrød Kommunes støjplagede borgere i den kommende aftale om infrastruktur.

Borgmesteren kiggede forbi virksomheden On Sight Vision

13-05-2021
Borgmester Niels Hörup besøgte forleden som en del af kommunens virksomhedsindsats den lokale virksomhed On Sight Vision, hvor socialt ansvar og udvikling går hånd i hånd.

Regionens testcenter rykker ud af Aktivitets og Frivilligcenteret

10-05-2021
Fra onsdag den 19. maj kan borgere blive PCR-testet i en pavillon på parkeringspladsen ved siden af Aktivitets- og Frivilligcenteret.

Er du den nye forpagter af Sportscaféen i Solrød Idrætscenter?

10-05-2021
Solrød Kommune søger en forpagter til caféen i Solrød Idrætscenter fra 16. august 2021 for de næste 5 år.

Begrænsninger for besøg på Plejecenter Christians Have fjernes

10-05-2021
Beboerrådet på Plejecenter Christians Have har besluttet, at der ikke længere er behov for begrænsninger for besøg.

Ny erfaren sundhedschef til Solrød Kommune

10-05-2021
Den 1. juni 2021 kan Solrød Kommune byde velkommen til 58-årige Ulrikka Klarskov Kjær som kommunens nye sundhedschef.

Solrød Rådhus er lukket

06-05-2021
Solrød Rådhus er lukket for personlige henvendelser til og med 21. maj 2021 som følge af myndighedernes COVID-19-restriktioner.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online