Fire unge mænd dømt for mange bedragerier over for ældre borgere på Sjælland

15. april 2021

Fire unge mænd i alderen 18-23 år blev ved en tilståelsessag i Retten i Roskilde idømt fængselsstraffe op til 1½ års fængsel for 56 bedrageriforhold over for især ældre borgere i sager, hvor den tilsigtede vinding var ca. 770.000 kr. ved at få adgang til ofrenes netbankoplysninger eller at franarre dem deres betalingskort.

Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi fik i går mandag ved en tilståelsessag idømt fire unge mænd fængselsstraffe på 1 års fængsel til en nu 18 årig mand, fængsel i 1 år 3 måneder til to mænd på 19 og 21 år samt 1½ års fængsel til den fjerde mand på 23 år. Den 21-årige udbad sig betænkningstid, mens de tre øvrige modtog dommen, der omfattede 56 bedrageriforhold med en tilsigtet økonomisk vinding på ca. 770.000 kr.

 

De fire mænd var blevet anholdt den 29. oktober 2020 og har alle siddet varetægtsfængslet frem til gårsdagens retsmøde som mistænkte for mange bedrageriforhold over for især ældre kvinder på Sjælland. 

De fire mænd havde fundet ofrene ved navnesøgning via internettet, hvorefter ofrene var blevet kontaktet telefonisk under foregivelse af, at der var tale et opkald fra ofrenes pengeinstitut eller Nets, fordi der var problemer med enten et betalingskort eller foregået mistænkelige transaktioner på ofrenes bankkonti. Herved fik de nu dømte overtalt ofrene til enten at udlevere selve betalingskortet med tilhørende kode eller få adgang til ofrenes netbank via personlige oplysninger, som også var oplyst til de nu dømte.

 

De mange bedrageriforhold blev begået på knap fem uger op til anholdelsen sidste efterår, idet de dømte alle havde et ønske om en hurtig økonomisk gevinst, hvor også såkaldte ”mulddyr” blev involveret for at sløre pengestrømmen i bedragerisagerne.

 

De berørte pengeinstitutter og Nets fik i mange tilfælde standset de igangsatte transaktioner på ofrenes betalingskort og bankkonti, så de nu dømte fik ikke hele udbyttet af den tilsigtede økonomiske vinding på samlet ca. 770.000 kr. i sagerne.

 

"Længden af frihedsstraffene viser, at retten har set alvorligt på denne type kriminalitet, hvor man groft udnytter ældre borgeres tillid og måske også usikkerhed over for digitale muligheder", udtaler anklager Julie Binau fra anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi og fortsætter:

 

"Jeg lagde ved min sagsfremstilling før domsafsigelsen vægt på, at de mange bedrageriforhold var begået af flere i forening og at der var tale om organiseret og systematisk bedrager", siger anklageren til sidst.

 

Alle fire dømte blev i forbindelse med domsafsigelsen løsladt efter varetægtsfængslingen og vil senere blive indkaldt til afsoning af den idømte straf.

 

Politiet og anklagemyndigheden vil nu også kigge lidt nærmere på den rolle, som de såkaldte ”mulddyr” har spillet med at sløre pengestrømmen i disse bedragerisager for at kunne afgøre, hvorvidt der også foreligger strafbare forhold for disse personers vedkommende.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi


Flere artikler

Knallert på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

10-06-2021
Kl. 16:00 måtte bilisterne på Køge Bugt Motorvejen lige kigge en ekstra gang. For i nødsporet kørte en stor knallert, og knallertføreren havde ingen styrthjelm på.

Ukrudtsbrænder startede brand – Østre Grænsevej, Solrød

07-06-2021
Kl. 14:18 fik en 33-årig mand fra Solrød Strand besøg af både brandvæsnet og politiet, da der var udbrudt brand i en plankeværk mellem mandens adresse og naboen.

Færdselsuheld – Solrød Strandvej, Solrød Strand

07-06-2021
Kl. 14:06 fik politiet en anmeldelse om, at en motorcykel og en bilist var impliceret i et færdselsuheld.

Narkobesiddelse – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

07-06-2021
Kl. 20:10 blev en personbil standset i en rutinekontrol ved afkørsel 27 på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde.

Trailer med fliser væltede – Køge Bugt Motorvejen/Kildebrøndevej – Greve

07-06-2021
Kl. 13:56 skete et uheld på Køge Bugt Motorvejen sydgående, da en trailer fyldt med byggeaffald i form af blandt andet fliser væltede ved afkørsel Greve N, i forbindelse med at bilisten svingede til venstre ad Kildebrøndevej.

Den mobile politistation kommer til Greve Kommune

03-06-2021
Den mobile politistation fra Midt- og Vestsjællands Politi kommer tre gange inden for de næste uger til Greve kommune i anledning af samarbejdet mellem netop politiet, Greve Kommune og Bo Trygt om at nedbringe antallet af indbrud og øge trygheden i kommunen.

Kørsel i frakendelsestiden / stjålne nummerplader mv. – Lille-Skensved

03-06-2021
Kl. 21:58 fik politiet en anmeldelse om, at en formentlig spirituspåvirket mand netop havde parkeret sin bil ved sin bopæl, hvorefter manden med en dåse i hånden usikkert var steget ud af bilen.

Narkokørsel uden førerret mv. – Motelvej, Karlstrup

03-06-2021
Kl. 11:55 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 49-årig mand fra Hillerød for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil.

Narkokørsel og narkobesiddelse – Solrød

03-06-2021
Kl. 01:25 bemærkede en patrulje en personbil, som holdt i tomgang på Karlslunde Rasteplads i Solrød. Da politiet henvendte sig til føreren, en 31-årig mand fra Haslev, smed han et stykke papir med skunk (hash) fra sig.

Mistænkelig mand i supermarked – Jersie Center, Solrød Strand

03-06-2021
Kl. 20:51 anmeldte en 82-årig kvinde, at hun tidligere på dagen omkring kl. 12:20 havde været i Aldi supermarkedet i Jersie Center, hvor hun havde truffet en mistænkelig mand.


ANNONCERING solrodnyt.dk · Nyhedsbrevsolrodnyt.dk

Annoncering på solrodnyt.dk
Flere placeringsmuligheder
Fra 75 kr./uge

Book online


Nyhedsbrev

Flere end 6.100 modtagere pr. udgivelse
Mandag og/eller fredag
Fra 300 kr./uge

Book online